ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός και Άρης καρμπόν σε τέσσερις ημέρες

Ο Γκάρι Ροντρίγκες πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Άρη
Ο Γκάρι Ροντρίγκες πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Άρη EUROKINISSI SPORTS

Τα τάκλιν του Χουάνγκ, το "γαμώτο" του Άρη, η ανάγκη του Γκάρι και δυο ομάδες που μέσα σε ένα τετραήμερο έδωσαν ίδια παιχνίδια, με ίδια συμπεριφορά και με ίδιο σκορ. Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει και για το κατόρθωμα του Τζολάκη

Μέσα σε λίγες ημέρες, ο Ολυμπιακός κέρδισε δυο φορές τον Άρη στο "Καραϊσκάκης" με το ίδιο σκορ και χωρίς να τον στριμώξει. Στην πρώτη περίπτωση μπήκαν τρεις βαθμοί στο σακούλι. Στην δεύτερη περίπτωση κατακτήθηκε ένα μικρό προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet.

Οι Θεσσαλονικείς θα έχουν άλλη μια... παρτίδα στο δικό τους γήπεδο, όμως θα πρέπει να είναι 100% πιο σοβαροί όχι μόνο στην τελευταία απόφαση (για να μην σημαδεύουν δοκάρια και τερματοφύλακες) αλλά και στην προτελευταία, αφού υπάρχουν στιγμές που κυλάνε καλά το τόπι, αλλά όταν έρχεται η ώρα για να γίνει η κίνηση που θα ορίσει την κατάληξη της μπάλας, συνήθως αποφασίζουν επιπόλαια.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε θετικό αποτέλεσμα σε ένα ματς- καρμπόν. Και οι δυο μπορούν να πουν πολλά και να αισθάνονται κάπως. Οι Ολυμπιακοί γιατί έκαναν την μισή δουλειά με ένα προβάδισμα. Οι Αρειανοί γιατί είχαν φάσεις, δεν φοβήθηκαν και μπορούν να σκεφτούν το δεύτερο ματς. Όμως και οι δυο καλό είναι να καθίσουν να σκεφτούν πως θα γίνει να παίξουν ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο. Για το δικό τους καλό...

Χουάνγκ ο ακούραστος

Είναι αυτές οι κλασικές κυπελλικές συζητήσεις. Που βλέπεις μια ενδεκάδα και λες "κάνει rotation σε τέτοιο ματς;" Από την άλλη, υπάρχει πάντα η απάντηση: Και αυτοί δεν πρέπει να παίζουν; Να είναι έτοιμοι βρε αδερφέ όταν θα χρειαστούν; Ποιος πορεύτηκε άλλωστε σε μια σεζόν με έντεκα παίκτες. Αφήστε που όλο αυτό στον Ολυμπιακό των άφθονων ποδοσφαιριστών δεν χωράει ούτε ως θέμα συζήτησης σε καφενεία. Πόσω μάλλον όταν πρέπει να μιλήσουμε σοβαρά.

Ο Μίτσελ λοιπόν άνοιξε το rotation στα ίσια. Από τον τερματοφύλακα ως το φορ. Από τα μπακ ως τα τρία περιβόητα δεκάρια που τα άφησε όλα έξω. Ο μοναδικός που θύμιζε στο χαρτί των ενδεκάδων την ομάδα που χάιδεψε προσφάτως το γκάζι (υπήρχε και ο Ντόι αλλά αναφέρομαι στην επιθετική λειτουργία), ήταν ο Χουάνγκ.

Αυτός δεν κινδυνεύει να κουραστεί. Γιατί πολύ απλά, είναι ακούραστος. Είμαι σίγουρος ότι ο τρομερός αυτός τύπος, κατά την προσωπική μου άποψη κορυφαίος παίκτης στην Ελλάδα, περισσότερο κουράζεται όταν δεν παίζει. Έκανε τάκλιν στον... Κουέστα στο ενάμιση λεπτό αγώνα και τάκλιν σε θέση αριστερού μπάκ σε αντίπαλο στο 90' +3'. Τι να συζητάμε για τον άνθρωπο;

Από μαλλί, κούρεμα-Γκάρι

Κόντρα στο ρεύμα της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ. Ο Άρης είχε ξεψαρώσει για τα καλά. Πλαγιοκοπούσε, κέρδιζε κόρνερ, πατούσαν περιοχή οι ποδοσφαιριστές του. Το πιο επικίνδυνο σημείο ενός αγώνα για μια ομάδα, είναι όταν αρχίζει να θεωρεί ότι μπορεί να κάνει άμεσα την ζημιά. Γιατί αν το κάνεις, έχει καλώς. Αν απλά φλερτάρεις, μπορεί να χάσεις τον στόχο. Και οι Θεσσαλονικείς αυτό έπαθαν.

Μια καλή σέντρα του Ανδρούτσου από αριστερά παρακαλώ και φυσικά κίνηση γνησίου εξτρέμ από τον Γκάρι Ροντρίγκες. Όσο κουραστικός και να γίνομαι, ξαναλέω, ότι όταν υγιής ο συγκεκριμένος δεν έχει σύγκριση με άλλον ποδοσφαιριστή για να απειλεί σωστά από τις πλευρές. Γιατί πολύ απλά ξέρει την θέση και την υποστηρίζει με κάμποσα προσόντα.

Με δυο λόγια, ο χαφ από το Πράσινο Ακρωτήρι κούρεψε τον Άρη, εκεί που η ομάδα του Πάρντιου, έδειχνε να πηγαίνει για μαλλί να απειλεί ορθάνοιχτα του πρωταθλητές της χώρας μας. Η κατάσταση μιας και μιλάμε για ματς Κυπέλλου, είχε ήδη διαφοροποιηθεί. Ειδικά από την στιγμή που μιλάμε για το πρώτο ματς σε ένα ζευγάρι...

Νίκη με Τζολάκη!

Δεν είχε πολιορκήσει, δεν είχε... τρομοκρατήσει, δεν είχε παίξει αυτό που περίμενε ο κόσμος του. Και όμως κέρδιζε. Σε αυτές τις περιπτώσεις ίσως ο αντίπαλος να τσαντίζεται και περισσότερο. Ο Πάρντιου έκανε τρεις αλλαγές πριν ξεκινήσει το δεύτερο μέρος (η μια αναγκαστική πιο νωρίς).

Ο Καμάτσο κλήθηκε να δώσει από αριστερά ώθηση. Ο Εμπακατά πήρε ίδια εντολή και ο Γκρέι απλά περίμενε να βρει μπροστά του την μπάλα, όπως έκανε και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά μέχρι να τραυματιστεί.

Ο Άρης έπαιρνε μπάλες και ο Ολυμπιακός ζούσε με στιγμές. Ο Μίτσελ έκανε αυτό που κάνουν οι περισσότεροι προπονητές. Μετά το 60' άρχισε να φέρνει στο ματς λεγόμενους βασικούς.

Οι "κίτρινοι" ήταν αυτοί που απειλούσαν με αξιώσεις και πέρα από το σκορ για εμένα, άλλη μια νίκη του Ολυμπιακού, ήταν η εμφάνιση του Τζολάκη. Πολύ σημαντικό να 'χεις τον Πασχαλάκη στην κατάσταση που βρίσκεται, αλλά να μπαίνει και ο δεύτερος πορτιέρε και να σου δείχνει ότι μια χαρά δουλεύει και είναι σε καλή κατάσταση.

Ματς με γούστο

Δεν ήταν καλύτερος του Άρη ο Ολυμπιακός. Όμως χωρίς να πολιορκήσει, βρήκε ένα γκολ και το κράτησε. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης για άλλο ένα ματς απέδειξε ότι μπορεί να προσπαθεί μέσα σε ένα παιχνίδι, να δείχνει ότι απειλεί και στο τέλος να φεύγει με ένα μεγάλο "γαμώτο". Κι όχι τίποτ' άλλο, οι Πειραιώτες δεν είναι ομάδα της πλάκας. Πρόκειται για σύνολο που ξέρει να στέκεται και να διαχειρίζεται καταστάσεις.

Αυτό το γράφω γιατί στο ματς του "Βικελίδης" είναι δεδομένο ότι ο Άρης με την βοήθεια του κόσμου του θα κάνει τα πάντα να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" θα βρουν χώρους, θα βρουν καταστάσεις και ίσως να τους δοθεί και η ευκαιρία να παίξουν και ακόμη πιο άνετα.

Κακά τα ψέματα, έτσι όπως έχουν παίξει μεταξύ τους οι δυο αυτές ομάδες, αν βρει γκολ ο Ολυμπιακός δύσκολα θα αποκλειστεί... Και ο Άρης για ένα γκολ θα πάει για αρχή. Όπως και να 'χει το ματς της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει γούστο...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ