ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το άρρωστο "μυτάκι", η εμφάνιση καριέρας και ο die hard Παναθηναϊκός

Το άρρωστο "μυτάκι", η εμφάνιση καριέρας και ο die hard Παναθηναϊκός
ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS

Το… terror mode του Φώτη Ιωαννίδη προσυπέγραψε την ανατροπή του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλάζοντας έτσι ένοικο της κορυφής της Stoiximan Super League, κρατώντας στην κούρσα τους "πράσινους" και βάζοντας ακόμη περισσότερη φωτιά στο πρωτάθλημα.

Θεριό είναι ο Αρόλντ Μουκουντί. Απλώς τον βλέπεις και τρομάζεις, πονάς με την σκέψη μόνο πως αυτό το βουνό των κοντά δύο μέτρων και των μούσκουλων σε κάθε κομμάτι του κορμιού του, θα βρεθεί, σε φουλ ταχύτητα, στον διάβα οποιουδήποτε στο χορτάρι. Ακόμη και το τζαρτζάρισμα, επώδυνο φαντάζει. Το νιώθεις στα κόκκαλά σου, σε όλο σου το είναι.

Το ένιωσε και ο Φώτης Ιωαννίδης. Κυνηγώντας μια απομάκρυνση από την άμυνα του Παναθηναϊκού, μόνος ανάμεσα σε τρεις κίτρινες φανέλες. Οι άλλες δύο, άφησαν τον Καμερουνέζο να ελέγξει την μπάλα. Εμπιστοσύνη στο σκιάχτρο που προκαλεί, πίστη πως ούτε ακόμη και ένας τελείως… άνιωθος δεν θα αποπειραθεί να πάει κατά πάνω του.

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού όμως δεν είναι απλώς ένας τέτοιος, άνιωθος. Το ντέρμπι ξεκίνησε θεόστραβα και γι’ αυτόν και για τους "πράσινους". Δική του πισωπεταλιά σε γιόμα στην περιοχή, αποσυντόνισε τον Χουάνκαρ, ο οποίος πανεύκολα ηττήθηκε από τον Ελίασον, με τον Σουηδό να σερβίρει νωρίς το 0-1 για την Ένωση.

Και έκτοτε, όχι απλώς σε κάθε κατεβασιά των πρωταθλητών, αλλά σε κάθε επαφή τους, μύριζε κίνδυνος. Τότε, πήρε το κοντρόλ ο 24χρονος επιθετικός. Κάθε πλέον δική του επαφή, τον έφερνε όλο και περισσότερο σε αυτό που οι Αμερικάνοι έχουν αποκαλέσει για να περιγράψουν πρωτίστως τη νοητική και μετά την αγωνιστική κατάσταση ενός εκάστου που βιώνει αυτή την εμπειρία, in the zone. Κάθε επαφή του, σκορπούσε, όλο και περισσότερο τον τρόμο στην άμυνα της Ένωσης.

Πρώτη του ενέργεια, πήγε… βόλτα – όπως το φθινόπωρο τον Ακέι στο ματς της Εθνικής με την Ολλανδία – τον Βίντα, σερβίροντας στον Μπερνάρ την ισοφάριση. Δοκάρι. Στη δεύτερη δημιούργησε το γκολ της ισοφάρισης, μόνο που ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στην τρίτη, κέρδισε μπάλα από τον Μουκουντί, ο Αθανασιάδης του στέρησε το γκολ, το βρήκε όμως στη συνέχεια της φάσης ο Μπακασέτας.

Και ούτε δυο λεπτά μετά, πήγε – και πάλι – καταπάνω στο θεριό. Τζάρτζαρε τον Μουκουντί, με το δεξί, στο βηματισμό, κέρδισε την μπάλα στη διεκδίκηση και την έφερε μπροστά του. Ήταν πλέον πιο κοντά της, έπρεπε όμως να… ισιώσει έγκαιρα μετά τους κλυδωνισμούς για να προλάβει την έξοδο του τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

Απόσταση πολλή δεν είχε. Μπόρεσε και άμεσα βρήκε ισορροπία αυξάνοντας ταχύτητα και κρατώντας τον Καμερουνέζο πίσω του και ορθοποδώντας πια, έχει μπάλα και Αθανασιάδη εκεί που ήθελε. Πολλά δεν μπορούσε να κάνει. Το πιο ριψοκίνδυνο απ’ όλα, δεδομένης της ανισορροπίας που του προκάλεσε η μίνι κούρσα και το κονταροχτύπημα με τον συγκεκριμένο θεόρατο αντίπαλο, ήταν να δοκιμάσει να σκάψει την μπάλα.

Είπαμε όμως, δεν βρίσκονταν εκείνη την στιγμή απλώς in the zone, αλλά ήταν στο μεδούλι αυτής της ζώνης. Η δεύτερη επαφή του σε αυτά τα λίγα μέτρα έγινε με το μυτάκι. Απαλά, ανεπαίσθητα. Τέλεια. Ακόμη και υπό κανονικές συνθήκες, αυτό το πλάσε για να γίνει προϋποθέτει ακρίβεια, τεχνική και κυρίως ώρες, αναρίθμητες ώρες εξάσκησης σε τελειώματα, σε ψυχολογία, σε νοοτροπία.

Έγινε έτσι. Σε τσίτα γκάζια, με ελάχιστο χώρο και χρόνο, μπαλατζάροντας στο όριο, έχοντας αφήσει κοτζάμ Μουκουντί ξοπίσω και βλέποντας τον τερματοφύλακα να έρχεται κατά μπρος.

Το μυτάκι όμως ήταν άψογο. Κερασάκι στην τούρτα της κορυφαίας εμφάνισης της καριέρας του Φώτη Ιωαννίδη. Αυτό το μυτάκι που υπέγραψε την ανατροπή του Παναθηναϊκού. Έφτανε για να χαρίσει τη νίκη στους "πράσινους", καθώς σε τελείως διαφορετικό δεύτερο ημίχρονο αμύνθηκαν άψογα (η Ένωση ό,τι απειλητικό έφτιαξε, το έφτιαξε στις καθυστερήσεις) και κράτησαν το προβάδισμα, με – εννοείται – τον αρχηγό τους να παραμένει πίσω από κάθε τι (λιγότερο σε σχέση με το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο) επιθετικά. Και όχι μόνο. Μέχρι και φάουλ σκοπιμότητας έκανε στο κέντρο, θυσιάζοντας μια κίτρινη κάρτα για να κόψει κόντρα της Ένωσης.

Και έτσι, με αυτό το μυτάκι ο Παναθηναϊκός έμεινε ζωντανός στη διεκδίκηση του τίτλου. Αυτό το μυτάκι υποχρέωσε την ΆΕΚ στην πρώτη ήττα της σε playoffs με τον Αλμέιδα στον πάγκο και την έριξε από την κορυφή, βάζοντας έτσι παραπάνω φωτιά στο πρωτάθλημα, το οποίο θα μπορούσε – από το βράδυ της Τετάρτης, από την τρίτη μόλις στροφή των playoffs – να εξελιχθεί (στην καλύτερη) σε κούρσα για δύο.

Δεν έγινε. Με αυτό το άρρωστο μυτάκι.

Στην Game Night της Τετάρτης, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη, Παντελή Διαμαντόπουλο ανέλυσαν το μεγάλο ντέρμπι Παναθηναϊκός - ΑΕΚ, ενώ οι Κώστας Γουλής και Μάνος Ναβροζίδης μετέφεραν όλο το ρεπορτάζ από τη Λεωφόρο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ