OPINIONS

Στου κουφού την πόρτα...

SUPERLEAGUE / ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η τραγική εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο με τον ΠΑΣ ήταν ο "καθρέφτης" της φετινής σεζόν των "ερυθρολεύκων". Σιγά μην ίδρωσε το αυτί των ποδοσφαιριστών από το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη.

"Να πάτε να πνιγείτε" και "δεν κάνετε ούτε για χαρτιά υγείας στον Ρέντη", ήταν ορισμένες από τις ατάκες του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά το ματς προς ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο.

Πώς το λέει η παροιμία; Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα... Τι κι αν φτάσαμε 6 Μαϊου και ολοκληρώθηκε η σεζόν; Χαμπάρι δεν έχουν πάρει αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές τι ακριβώς συνέβη φέτος. Δυστυχώς, όσα είπε ο Μαρινάκης το πιθανότερο είναι να μην ίδρωσε καν το αυτί ορισμένων, αφού εδώ και έναν μήνα το μυαλό τους είναι κάπου μεταξύ Μαλδίβων και Μαυρίκιου!

Φανταστείτε ότι κάποιοι πίστευαν πώς έκαναν κάποιο κατόρθωμα κερδίζοντας την περασμένη Κυριακή τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη και έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν από τον Κόντη να τους δώσει ένα ρεπό παραπάνω - δωράκι. Εκτός πραγματικότητα δηλαδή με λίγα λόγια...

Όταν, λοιπόν, πάει ο Μαρινάκης στον Ρέντη και τους "πυροβολεί" με ατάκες - φαρμάκι για να πληγώσει τον ποδοσφαιρικό τους εγωισμό, όταν κάνει το ίδιο ο Βρέντζος ή άλλα μέλη της διοίκησης, όταν οι προπονητές προσπαθούν με διάφορες ομιλίες τους να τους δώσουν να καταλάβουν σε ποια ομάδα βρίσκονται και εκείνοι συνεχίζουν το... βιολί τους, αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι είναι μονόδρομος το "λίφτινγκ" στο ρόστερ.

Ο Ολυμπιακός γέμισε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν καν φιλοδοξίες! Είτε κέρδιζαν, είτε έχαναν η συμπεριφορά τους ήταν ίδια. Λες και βάραγαν κάρτα σε δημόσια υπηρεσία.

Βέβαια, εδώ θα πει εύλογα κάποιος ότι όλοι αυτοί δεν είδαν ξαφνικά μία πόρτα και μπήκαν μέσα. Υπήρχαν άνθρωποι που τους έφεραν, που εισηγήθηκαν την απόκτησή τους, που διαβεβαίωναν τον Μαρινάκη ότι με αυτούς τους ποδοσφαιριστές ανεβαίνει επίπεδο ο μέχρι πρότινος πρωταθλητής Ελλάδας. Και τελικά, ο Ρέντης γέμισε ένα τσούρμο κακομαθημένα παιδάκια και "δημοσίους υπαλλήλους".

Λάθος της διοίκησης που καθόταν και άκουγε τα "καρφιά" που έριχνε ο κάθε Μάριν, ο κάθε Οφόε και όλοι αυτοί που αλλάζουν ομάδες κάθε καλοκαίρι σαν τα πουκάμισα. Τα "καρφιά" που έριχναν για τους προπονητές εννοούμε, μόνο και μόνο επειδή γούσταραν να κάνουν κουμάντο στα αποδυτήρια και ήταν κολλητοί με στελέχη που είχε βάλει ο Ολυμπιακός να επιβλέπουν την καθημερινότητα στον Ρέντη.

Ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι όπως γύρισε μπούμερανγκ στους προπονητές που κάθονταν και ανέχονταν όλη αυτή την κατάσταση, θα γυρνούσε μπούμερανγκ και στη διοίκηση.

Το ρόστερ θα αλλάξει ριζικά. Η απόφαση είναι ειλημμένη εδώ και καιρό και αν οι πιθανότητες για κάποιους ήταν 50-50 πριν από τα Γιάννενα, τώρα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και το... τρένο της μεγάλης φυγής έχει ακόμα περισσότερους επιβάτες!

Το θέμα ωστόσο είναι να δούμε τι θα γίνει με τους όλους αυτούς που έκαναν όλα τα χατίρια στους παίκτες, με όλους αυτούς που μετέφεραν στον Μαρινάκη ότι "για όλα φταίει ο Λεμονής" ή "για όλα φταίει ο Γκαρθία" και επιβράβευαν τα κακομαθημένα παιδάκια που έκαναν άνω κάτω τα αποδυτήρια.

Κι όμως ζήσαμε και τέτοια σκηνικά φέτος. Ο παίκτης να βρίζει τον προπονητή του μπροστά σε όλη την ομάδα και αντί να πηγαίνει στην εξέδρα, να επιβραβεύεται... Όχι από τον προπονητή, αλλά από τους γύρω-γύρω στον Ρέντη. Ακούγεται ότι αναμένονται αλλαγές και σε επίπεδο στελεχών ή έστω μείωση αρμοδιοτήτων σε ορισμένους που πήραν με τη σειρά τους βαθμό κάτω από τη βάση.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ