OPINIONS

Ολυμπιακός - Μίλαν: Να γιατί μπορεί να της ράψει... κοστούμι!

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΕΡΝΛΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΕΡΝΛΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Μίλαν δεν είναι η Μίλαν του παρελθόντος, ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει σε όλη του την πορεία στο Europa League ότι αξίζει την πρόκριση και το βράδυ της Πέμπτης (13/12, 22.00) οι «ερυθρόλευκοι» εφόσον καταθέσουν την ψυχή τους, τότε όλα είναι πιθανά.

Τι κι αν το Μιλάνο είναι η πόλη της μόδας; Ο Ολυμπιακός μπορεί να ράψει ένα ωραιότατο... κοστούμι στη Μίλαν για να το πάρει στις αποσκευές της μετά το τέλος του παιχνιδιού όταν θα πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής για τον ιταλικό βορρά.

Εκνευριστικοί ήταν χθες οι Ιταλοί δημοσιογράφοι. Αρκετά ειρωνικοί, αρκετά μπλαζέ και με μία νοοτροπία λες και ήρθαν στην Αθήνα για να κάνουν βόλτα. Μόνο ο Γκατούζο πρέπει να έχει καταλάβει τη σημασία του ματς. Ίσως επειδή ξέρει ότι σε περίπτωση αποτυχίας ο οργανισμός «Μίλαν» μπορεί να τον... αποβάλλει πριν από τα Χριστούγεννα.

Όλα αυτά βέβαια μπορούν να αποτελέσουν τεράστια «όπλα» στα χέρια των Πειραιωτών. Η Μίλαν ήρθε στην χώρα μας έχοντας στο μυαλό της ότι το παιχνίδι είναι μία τυπική διαδικασία. Πιστεύει ότι κουτσά-στραβά θα φύγουν με την πρόκριση από το Καραϊσκάκη. Δεν στεκόμαστε στο γεγονός ότι οι «ροσονέρι» έκαναν το πρωί προπόνηση στο Μιλάνο και δεν πάτησαν το βράδυ ούτε καν το χορτάρι του φαληρικού γηπέδου για να πάρουν έστω μία τυπική γεύση...

Στεκόμαστε στη γενικότερη νοοτροπία από τη στιγμή που πήραν την πτήση από το αεροδρόμιο «Malpensa» και πάτησαν το πόδι τους στο «Ελ. Βενιζέλος». Πολύ... ύφος ρε παιδάκι μου.

Ο Ολυμπιακός θα βγάλει φάσεις με την Μίλαν. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όχι γιατί ο φετινός Ολυμπιακός είναι αρκετά παραγωγικός σε ευκαιρίες, αλλά γιατί και οι «ροσονέρι» δεν είναι η Μίλαν του 1994 που κατέκτησε το Champions League στο ΟΑΚΑ έχοντας στις τάξεις της ποδοσφαιριστές όπως οι Τασότι, Πανούτσι, Μαλντίνι, Ντεσαγί, Ντοναντόνι Μπόμπαν, Σαβίσεβιτς και ένα σωρό άλλα αστέρια.

Ούτε η Μίλαν του 2007 που σήκωσε το «ιερό δισκοπότηρο» του Champions League πάλι στο ΟΑΚΑ με τους Νέστα, Μαλντίνι, Πίρλο, Ζέεντορφ, Καφού, Κακά, Ιντζάγκι και τα άλλα παιδιά. Αν έρχονταν εκείνες οι Μίλαν σήμερα στο Καραϊσκάκη, εώς έναν βαθμό το μπλαζέ ύφος θα μπορούσε να δικαιολογηθεί... Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί όμως για τους παίκτες της τωρινής Μίλαν.

Το θετικό είναι ότι όλα αυτά τα έχουν πληροφορηθεί στον Ρέντη και οι «ροσονέρι» άθελά τους έδωσαν ένα επιπλέον κίνητρο στους «ερυθρόλευκους».

Όλη η ιστορία είναι μέχρι να μπει το πρώτο γκολ από τον Ολυμπιακό. Αν μπει όλα μπορούν να γίνουν. Το κακό με την Μίλαν είναι ότι στα 20 ματς που έχει δώσει, έχει σκοράρει στα 17. Το θετικό είναι ότι στα 20 ματς που έχει δώσει, έχει δεχτεί στα 17 γκολ. Υπάρχουν τα υπέρ και τα κατά...

Επιμένουμε όμως: Αν μπει το πρώτο, όλα είναι πιθανά... Μια ματιά να έριχνε κανείς πώς έκαναν οι παίκτες του Γκατούζο όταν πριν από 15 βράδια η Ντουντελάνζ βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 1-2. στο 49’ στο Σαν Σίρο, θα διαπίστωνε τον μεγάλο πανικό που έπιασε την Μίλαν που δεν ήξερε τι να κάνει.

Αν οι Λουξεμβούργιοι ήταν στοιχειωδώς πιο σοβαροί, θα μπορούσαν να φτάσουν και στο 1-3 με χαρακτηριστική ευκολία. Το ότι στο τέλος το «κοντέρ» έγραψε 5-2, έχει να κάνει με το ότι η Ντουντελάνζ δεν το πίστεψε και αφού πρώτα ισοφαρίστηκε με ένα απίστευτο αυτογκόλ...

Ένα γκολ, λοιπόν! Ένα γκολ και όλα γίνονται...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ