OPINIONS

Ευτυχώς που ο Μαρτίνς έχει διετές συμβόλαιο

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Βλεπουμε έναν Ολυμπιακό να τον πιεις στο ποτήρι και χωρίς ο Μαρτίνς να έχει στη διάθεσή του τον φορ–killer. Δηλαδή τί άλλο θα δούμε από τον Πορτογάλο τεχνικό αν έχει στα χέρια του και έναν "δολοφόνο" μπροστά; Ο Αλέξης Βιρβίλης αναλύει.

Το ματς με την ΑΕΛ είναι απλώς μία συνέχεια των όσων είχαν προηγηθεί, των όσων είχαν συμβεί στα ματς με Αστέρα Τρίπολης, με Ξάνθη, με Λεβαδειακό, με Λαμία... Ήταν πολύ απλά ο Ολυμπιακός που γουστάρει να βλέπει ο κόσμος του, που με την εικόνα του αναγκάζει τους αντιπάλους του να παραδέχονται το αυτονόητο, ότι είναι δηλαδή «η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας».

Χωρίς να γίνονται ιδιαίτερες αναλύσεις επί αναλύσεων, ακόμα και ο πιο άσχετος με το ποδόσφαιρο αντιλαμβάνεται ότι ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μεγάλα πράγματα τη νέα σεζόν, εφόσον κρατήσει μεγάλο μέρος του κορμού του (σ.σ. κακά τα ψέματα, θα έρθουν προτάσεις το καλοκαίρι και μπορεί να προκύψουν μεταγραφές τύπου Μανωλά, Ρέτσου κ.ο.κ.).

Θα μας πείτε βεβαίως, ότι εδώ καλά-καλά δεν έχει ολοκληρωθεί η φετινή και πώς βιαζόμαστε για το 2019-20. Μπροστά του ο Ολυμπιακός έχει τον «τελικό» της Τούμπας και αν ο ΠΑΟΚ στραβοπατήσει με την ΑΕΚ, τότε θα έχει τη δυνατότητα η ομάδα του Πειραιά να βάλει... μπουρλότο στο πρωτάθλημα με ένα διπλό στην Θεσσαλονίκη σε δέκα μέρες. Όπως έχει φυσικά και την ευρωπαϊκή πρόκληση.

Ναι, πολύ σωστά όλα αυτά! Όντως, ο Ολυμπιακός έχει τις πιθανότητές του για τον τίτλο, γιατί πολύ απλά υπάρχει μία ομάδα που πείθει (Ολυμπιακός) και μία ομάδα που... βαριανασαίνει για να πάρει αποτελέσματα (ΠΑΟΚ). Από τη μία υπάρχει η καθολική αναγνώριση των αντιπάλων (Ολυμπιακός) και από την άλλη τα διαιτητικά παράπονα των αντιπάλων (ΠΑΟΚ).

Όλα είναι ανοικτά για τον τίτλο, αλλά το μεγαλύτερο «ατού» των «ερυθρολεύκων», το μεγαλύτερο «όπλο» τους για την ακρίβεια, είναι το συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο Μαρτίνς το περασμένο καλοκαίρι. Δεν ήταν 1+1. Υπέγραψε διετές! Αυτό σημαίνει με λίγα λόγια ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θα είναι και του χρόνου στο λιμάνι και αντιλαμβάνεστε ότι αν έχει φτιάξει μέσα σε πέντε μήνες μία ομάδα – πρελούδιο που ξεκίνησε από το μηδέν, τότε μας περιμένουν ακόμα πιο ωραία πράγματα ενόψει της νέας σεζόν όταν θα έχει συμπληρώσει έναν χρόνο στον πάγκο και φυσικά με λιγότερες προσθαφαιρέσεις.

Δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά ο Ολυμπιακός να είναι πίσω στη βαθμολογία και ο κόσμος να αποθεώνει τον προπονητή. Ο Μαρτίνς έχει καταφέρει χωρίς να έχει έναν αξιόπιστο φορ, να έχει φτιάξει μία ελκυστική ομάδα χωρίς να χρειάζεται η συμβολή κάποιου «κίλερ». Αυτό δείχνει πολλά για τις ικανότητες του ανθρώπου που κάθεται στην άκρη του κόκκινου πάγκου. Για το πώς προσαρμόζει δηλαδή την τακτική της ομάδας, αξιοποιώντας διαφορετικά τους φορ που έχει στα χέρια του.

Αύριο - μεθαύριο θα μπει ο Σολδάνο. Μπορεί να «πιάσει», μπορεί και να μην «πιάσει». Αυτό μικρή σημασία έχει, τουλάχιστον για τη φετινή σεζόν. Ο Μαρτίνς έχει βρει τις λύσεις πλέον να παίρνει γκολ από παντού και είναι σαν να λέει ότι «εγώ και χωρίς φορ θα σκοράρω για πλάκα»!

Ταξιδεύουμε λοιπόν έξι μήνες μπροστά, μόνο και μόνο για να δούμε τι θα φτιάξει ο Μαρτίνς όταν θα έχει στα χέρια του και έναν επιθετικό ολκής. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο δανεισμός του Χασάν λήγει το καλοκαίρι και δύσκολα θα γίνει χρήση της οψιόν αγοράς από την Μπράγκα. Οπότε, αναγκαστικά θα βγει ο σύλλογος στην αγορά για φορ. Και βεβαίως περιμένουμε τι... ψάρια θα πιάσει και ο Σολδάνο που οι συστάσεις από την Αργεντινή έκαναν λόγο για έναν επιθετικό που σκοράρει με άνεση όταν βρεθεί σε θέση βολής.

Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερη κέρδη του Ολυμπιακού. Το διετές συμβόλαιο στον Πέδρο Μαρτίνς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ