ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Σλούκας ουρλιάζει πως θέλει να είναι στο Final Four

Ο Σλούκας ουρλιάζει πως θέλει να είναι στο Final Four

Ο Κώστας Σλούκας φώναζε με κάθε τρόπο ότι δεν πρόκειται να χάσει ξανά κι ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε το χρέος του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η πρωτοφανής εξάρτηση και η άλλη ανάγνωση. Γράφει ο Αλέξανδρος Τρίγκας.

Η καλύτερη πράσινη βραδιά του Κώστα Σλούκα, σε ένα παιχνίδι δίχως επιστροφή επί της ουσίας. Σε μια βραδιά που όλοι οι άλλοι κοντοί ήταν μακριά από το επίπεδο που απαιτούσε το Game 2 των playoffs. Ο Παναθηναϊκός AKTOR μάτωσε για να κερδίσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά στο τέλος της βραδιάς αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα -και μόνο.

Δεν έμαθε το μάθημά του

Η εκκίνηση της βραδιάς μόνο καλή δεν ήταν βέβαια. Ο Παναθηναϊκός AKTOR μπήκε με τη χαλαρότητα και την αφέλεια που έκλεισε το Game 1 πριν από δύο βράδια, δίχως να κόψει τον αέρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ εξ αρχής. Άλλο που δεν ήθελε η ομάδα του Όντεντ Κάτας για να βάλει έξτρα πίεση στην απέναντι πλευρά.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τα 5/6 σουτ των φιλοξενούμενων στα πρώτα λεπτά λένε ένα μέρος της αλήθειας. Όσο για το άλλο; Το μόλις ένα (1) ομαδικό φάουλ του Παναθηναϊκού AKTOR. Γι' αυτό κι η Μακάμπι Τελ Αβίβ έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +8 (20-28), κυρίως όμως έδειχνε έτοιμη για δεύτερο σερί μπρέικ.

Τα ψηλά σχήματα και το hedge out

Για τον Παναθηναϊκό AKTOR το μείζον ήταν λοιπόν να συμμαζέψει την κατάσταση στο πίσω μέρος του παρκέ. Να δείξει στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (των 9 ασίστ για 2 λάθη) πως είναι αυτός το αφεντικό. Άργησε να το κάνει, ειδικά από την στιγμή που ο Λορέντζο Μπράουν διέλυσε την hedge out defense του Εργκίν Αταμάν, περνώντας ξανά και ξανά ανάμεσα από ψηλό και κοντό.

Όλα έμοιαζαν... μαύρα μέχρι τα μισά της δεύτερης περιόδου, όλα έδειχναν δυσοίωνα. Έως ότου ο Κώστας Σλούκας κάνει ένα βήμα μπροστά, φωνάξει ότι αυτή τη φορά το παιχνίδι θα είχε άλλο φινάλε.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τον κουβάλησε στην επίθεση με συνεχόμενα σουτ, έβαλε τέλος στις δεύτερες σκέψεις και την αγωνία και έδωσε στο ΟΑΚΑ το έναυσμα για να γυρίσει τούμπα η κατάσταση. Όσα έγιναν από το 15' ως το 20' ήταν το πρώτο δείγμα της ξεκάθαρης πράσινης υπεροχής στη σειρά, το πρώτο διάστημα που ο Παναθηναϊκός AKTOR έδειχνε τόσο καλύτερος από την αντίπαλό του. Το -8 (20-28 στο 10') που έγινε +12 (51-39 στο 20') πιστοποιούσε το γεγονός.

Αυτός που δεν δεχόταν να χάσει

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Κώστας Σλούκας συνέχισε να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να σιγουρευτεί πως ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν επρόκειτο να χάσει αυτή τη φορά. Σε μια βραδιά άλλωστε που όλοι οι υπόλοιποι κοντοί ήταν εκτός ρυθμού (σε άμυνα και επίθεση), έπρεπε κάποιος να τα κάνει όλα.

Αν μπορεί κάποιος να κρατήσει κάτι θετικό απ' όλα αυτά, ας είναι το γεγονός πως σε όσα είδαμε στο ΟΑΚΑ αυτή την εβδομάδα ο Εργκίν Αταμάν δεν πήρε επί της ουσίας βοήθειες από κομβικούς παίκτες της περιφέρειας (βλ. Κέντρικ Ναν, Τζέριαν Γκραντ, Μάριους Γκριγκόνις).

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θα συνεχιστεί για πολύ αυτό; Ρητορικό το ερώτημα. Ο Παναθηναϊκός AKTOR ξέρει πως μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα, αρκεί τουλάχιστον ένας εξ αυτών να παίξει στο επίπεδό του.

Η καθίζηση δεν είχε αντίκτυπο

Γι' αυτό κιόλας η Μακάμπι Τελ Αβίβ βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει και να δείξει πως έχει σφυγμό στο παιχνίδι. Η εξάρτηση του Παναθηναϊκού AKTOR από τον αρχηγό του ήταν μεγαλύτερη από ποτέ, τούτο όμως δεν είχε άσχημες συνέπειες -δεδομένης της κούρασης και της φθοράς με φάουλ. Η καθίζηση δεν μετατράπηκε σε κατάρρευση κι ακόμη δύο μεγάλες φάσεις από τον αριστερόχειρα γκαρντ (ένα σουτ και μια ασίστ) επανέφεραν την ηρεμία στο ΟΑΚΑ.

Μαζί το ξέσπασμα στην κερκίδα και την ελπίδα πως ο Παναθηναϊκός AKTOR μπορεί να πάρει (τουλάχιστον) ένα διπλό στο Βελιγράδι. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή!

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ ΕΡΓΚΙΝ ΑΤΑΜΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ