ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η μεγάλη απόδραση των δώδεκα και το συναίσθημα που είχε ξεχάσει ο Παναθηναϊκός AKTOR

Η μεγάλη απόδραση των δώδεκα και το συναίσθημα που είχε ξεχάσει ο Παναθηναϊκός AKTOR
STOLIS_VAGGELIS

Ο Παναθηναϊκός AKTOR πέρασε το crash test της Salle Gaston Medecin, πολύ απλά γιατί κέρδισε... τον εαυτό του. Σε επίπεδο χαρακτήρα. Η νοοτροπία του Κέντρικ Ναν, η δικαίωση του αδικημένου και το συναίσθημα που είχε ξεχάσει. Γράφει ο Αλέξανδρος Τρίγκας.

"Ήταν η μεγαλύτερη ληστεία της σεζόν". Με αυτές τις λέξεις περιέγραψε ο Μάριους Γκριγκόνις τη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR στη Salle Gaston Medecin. Μία νίκη που ήρθε από τα δικά του χέρια σε νεκρό χρόνο. Η Μονακό ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αντικειμενικά.

Ε και; Στο φινάλε, αυτό που μετράει είναι μόνο το αποτέλεσμα. Όπως αντίστοιχα μέτρησε στο Βελιγράδι πριν από τρεις εβδομάδες, όταν οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν τα είχαν κάνει όλα τέλεια, πριν τα κάνουν όλα λάθος και χάσουν ένα δικό τους παιχνίδι στην παράταση.

Το μείζον για τον Παναθηναϊκό AKTOR δεν είναι το αποτέλεσμα ως αποτέλεσμα. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτό ήρθε. Με επίδειξη προσωπικότητας.

Keep pushing

Για να κερδίσει μια ομάδα τέτοιου είδους αγώνες (όπου τίποτα δεν λειτουργεί), αυτό που απαιτείται είναι ο χαρακτήρας. Να εμφανιστεί έστω ένας για να τραβήξει το κάρο από την λάσπη και να το οδηγήσει σε πιο ασφαλή μονοπάτια. Αυτός ο ένας λοιπόν ήταν ο Κέντρικ Ναν. Ο χειρότερος του γηπέδου μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, δεδομένων των 0/6 σουτ που είχε.

Κάτι που ουδόλως τον άγγιξε, όπως φάνηκε από τον τρόπο που μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αυτή η λογική του "keep pushing" ήταν που άλλαξε τα δεδομένα. Ήταν πιο επιθετικός από πριν, πήγε σε προσωπικές φάσεις (μέσα σε όλα έβγαλε μεγάλες άμυνες) και έδωσε στον Παναθηναϊκό AKTOR τη σανίδα σωτηρίας που έψαχνε κόντρα σε μια περιφέρεια που έμοιαζε να τα έχει χαμένα και δεν ήταν εξίσου σκληρή σε πνευματικό επίπεδο.

Η δικαίωση του αδικημένου

Κι ύστερα ήρθαν δύο μεγάλες φάσεις από τους υπόλοιπους της περιφέρειας. Τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος πήγε αντίθετα από το σκριν του Ματιάς Λεσόρ και μείωσε στο καλάθι στα 55'' για το τέλος και τον Μάριους Γκριγκόνις, που υπέγραψε τη μεγαλύτερη ληστεία της σεζόν, όπως εξήγησε ο ίδιος.

Για τον 28χρονο γκαρντ αυτό το σουτ αποτελεί μια προσωπική λύτρωση. Τη δικαίωση του πλέον αδικημένου παίκτη της περσινής αγωνιστικής περιόδου, όταν η ομαδική κατηφόρα τον συμπαρέσυρε, σε σημείπου που αμφισβητούνταν εντόνως. Προφανώς όμως, σε μια κατάσταση που τίποτα δεν λειτουργούσε ακόμη κι αυτός θα φαινόταν ανεπαρκής.

Το βράδυ της 20ής Δεκεμβρίου είναι η απάντηση του ίδιου!

Η δημιουργία της ευκαιρίας

Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός AKTOR δημιούργησε για τον εαυτό του μια μεγάλη ευκαιρία: με την ψυχολογία στα ύψη να πάει στο Mediolanum Forum για να "καθαρίσει" την Αρμάνι Μιλάνο. Να κάνει το 2/2 στη διαβολοβδομάδα μακριά από την Ελλάδα και να δώσει ακόμη μια αφορμή στον κόσμο για να κάνει το sold out σε μια βδομάδα με τον Ερυθρό Αστέρα, στο τελευταίο παιχνίδι του 2023.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά μετά από το συναπάντημα με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ακολουθεί νέα διαβολοβδομάδα, που θα τον βρει να περνάει ένα τετραήμερο στην Ισπανία (κόντρα σε Μπασκόνια και Βαλένθια).

Η υπενθύμιση του συναισθήματος

Η νίκη στη Salle Gaston Medecin φέρνει τον Παναθηναϊκό AKTOR πιο κοντά στην εξάδα, πιο κοντά στις ομάδες που πρωταγωνιστούν. Αυτό αφορά στον βαθμολογικό αντίκτυπο της βραδιάς. Γιατί υπάρχει κι ο ψυχολογικός, που εν προκειμένω μετράει περισσότερο.

Πολύ απλά γιατί αυτή τη νίκη την είχε ανάγκη ολόκληρος ο οργανισμός. Μετά από δύο χρόνια μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, μετά από μια διετία που αποτέλεσε ό,τι χειρότερο στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού AKTOR και οι φίλοι της ομάδας χρειάζονταν όσο τίποτε άλλο μια τέτοια νίκη, με τέτοιο τρόπο, απέναντι σε τέτοιο αντίπαλο. Όχι για να πιστέψουν (αυτό το έχουν κάνει ήδη από το καλοκαίρι), αλλά για να ξανανιώσουν αυτό το συναίσθημα, το οποίο είχαν ξεχάσει πώς είναι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ