ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Άγιε Βασίλη, ο Ολυμπιακός έχει πάψει να σε περιμένει

Ο Μασούρας πανηγυρίζει γκολ του που ακυρώθηκε στο Ολυμπιακός - Άρης
Ο Μασούρας πανηγυρίζει γκολ του που ακυρώθηκε στο Ολυμπιακός - Άρης INTIME SPORTS

Στον Πειραιά χρόνια τώρα παίρνουν δώρα από νωρίς, εκμεταλλεύονται καταστάσεις και έχουν τη γνώση και τον τρόπο να καλπάζουν προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Παντελής Διαμαντόπουλος αποκαλύπτει τον μοναδικό αντίπαλο των "ερυθρόλευκων"

Ο Ολυμπιακός μετράει αήττητος 26 σερί παιχνίδια στο Καραϊσκάκη. Είναι γενικά αήττητος για 19 σερί ματς. Ήταν το χιλιοστό στην έδρα του στην μεγάλη κατηγορία. Και φρόντισε να κερδίσει έστω και με το φτωχό - για Ολυμπιακό - 1-0. Αυτό όμως που έχει σημασία για τους "ερυθρόλευκους" είναι ότι δεν κάθονται να περιμένουν τον Άγιο Βασίλη να τους φέρνει δώρα.

Τα παίρνουν μόνο τους. Κυνηγάνε την τύχη τους, έχουν τον τρόπο και πορεύονται με όσο γίνεται μεγαλύτερη ασφάλεια. Αυτό έκαναν ξανά. Καθοδηγούμενοι από τον Ρόνι Λόπες που μοιράζει ασίστ και "ανοίγει" το γήπεδο, οι παίκτες του Μαρτίνς έκλεισαν τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με 8 βαθμούς διαφορά από την δεύτερη ΑΕΚ, που σκόνταψε στην Αρκαδία το Σάββατο.

Ο Άρης είχε μπλοκάρει την απειλή στο πρώτο μέρος

Ο Άρης δεν απειλήθηκε στο πρώτο μέρος, ούτε απείλησε βέβαια, αλλά πάταγε καλά. Όταν όμως άρχισε το δεύτερο μέρος, λίγο χρειαζόταν για να "σπάσει" το σερί επιτυχιών που έτρεχαν οι παίκτες του Μάντζιου. Το υψηλό τέμπο δεν είναι για χόρταση και όταν παίζει κάποιος στο "Καραϊσκάκης" χρειάζεται από τύχη και μεθοδικότητα, αλλά και αποφυγή λαθών. Μπορεί οι περισσότεροι που ήταν στο γήπεδο να μην γούσταραν αυτό που είδαν στο πρώτο μέρος, όλα όμως ήταν θέματα τακτικής.

Ο Άρης με την ποιότητά του και παρά τις απουσίες, είχε φροντίσει να μπλοκάρει την απειλή σε μεγάλο βαθμό. Ο Γκαρσία έδινε σωστές βοήθειες στον Σάκιτς, τα δυο "κίτρινα" στόπερ δεν άφηναν χώρους για να πάει το τόπι στον Ελ Αραμπί και φυσικά τα κεντρικά χαφ των Θεσσαλονικέων, είναι από τα λίγα που μπορούν να κοντράρουν στα ίσια, αυτά των πρωταθλητών. και έτσι κύλησαν 45 λεπτά. Με τους φιλοξενούμενους να κυλάνε τη μπάλα, να πατάνε στην περιοχή του Βατσλίκ, να εκτελούν κόρνερ, αλλά να μην έχουν τη φάση του γκολ.

Από την άλλη, η μοναδική στιγμή που ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλο θόρυβο, ήταν και αυτή που για λίγα εκατοστά, του στέρησε το προβάδισμα. Ο Ρόνι Λόπες με εξαιρετικό αριστερό σκάψιμο βρήκε τον Μασούρα, ο τελευταίος είχε απεμπλακεί από τον Σάκιτς (ο Γκαρσία καθυστέρησε στην επιστροφή) και πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Ντένις. Οφσάιντ και από 'κει και πέρα τίποτα. Είπαμε, ο Άρης δεν μοιάζει με άλλες ομάδες που φοβούνται ή δεν μπορούν να παίξουν. Έχει υποστεί κι αυτός... καζούρες, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ποιότητα της συγκεκριμένης ομάδας και την ικανότητά της, να προσφέρει σωστό και όμορφο ποδόσφαιρο.

Ο Μαρτίνς έχει εγκωμιάσει ουκ ολίγες φορές -δικαίως- τον Άκη Μάντζιο και την δουλειά του. Έμενε να βρει έναν τρόπο να φτάσουν οι παίκτες του στην επικράτηση και στην αύξηση της διαφοράς από την ΑΕΚ. Ο Άρης απόντος του Καμαρά, πήγε με σχήμα Μαντσίνι- Γκαρσία- Μπερτόγλιο και πίσω τους οι Σάσα- Τζέγκο- Εντιαγέ. Στόχος του Μάντζιου, η κυκλοφορία, το κράτημα και φυσικά το ανοιχτό γήπεδο.

Ο Σισέ πήδηξε ξανά σαν μπασκετμπολίστας

Για τους Πειραιώτες η παραπάνω ανησυχία δεν υπήρξε αφού αμύνθηκαν καλά. Ο Μάντζιος φώναζε και ζητούσε κατοχές. Να παίξουν μπάλα, κάτι που μπορούν εύκολα να κάνουν. Ωστόσο είδαμε έναν Άρη να τραβιέται ανήσυχα, να παθαίνει αυτό που συμβαίνει στους περισσότερους στο Καραϊσκάκη. Ανασφάλεια. Όταν όμως δίνεις στον Ολυμπιακό το γήπεδο, όταν του παραχωρείς τα μέτρα, όσο καλή ομάδα και να είσαι κάποια στιγμή θα τιμωρηθείς. Και είναι και λογικό. Και έτσι έγινε. Ο Σισέ πήδηξε για άλλη μια φορά σαν μπασκετμπολίστας, έπιασε την κεφαλιά- οβίδα και... γειά σας.

Είχαν φροντίσει πρώτα ο Λόπες και μετά ο Αγκιμπού Καμαρά, να το στείλουν το μήνυμα, αλλά οι Αρειανοί δεν το είχαν παραλάβει. Ο Μάντζιος έφερε τον Μπρούνο Γκάμα και τον Μάνο από τον πάγκο. Τον Λόπεθ μετά από λίγο σε αυτό το 4-4-2 και τον Ιτούρμπε στην μια πλευρά. Γεμάτοι σε λύσεις οι Θεσσαλονικείς, αλλά απέναντι στον Ολυμπιακό δεν έχει ποτέ σημασία ποιοι παίζουν, αλλά πως παίζουν.

Ο Ολυμπιακός βγήκε καλά από τα αποδυτήρια στην ανάπαυλα, κάτι που δεν έκανε ο αντίπαλός του. Και μπορεί να μην είδαμε... καταιγίδα ευκαιριών, αλλά υπάρχουν και παιχνίδια στα οποία μετράει πάνω απ' όλα η σωστή αντιμετώπιση. Μετά την ανάγκη να γίνει πιο απειλητικός, ο Άρης "αδυνάτισε" στα χαφ και αυτό έκανε ακόμη πιο εύκολη την ζωή των ποδοσφαιριστών του Μαρτίνς στο να κυλήσουν τη μπάλα και να οδηγήσουν το ματς σε δικά τους ήρεμα νερά.

Πάλεψε ο Άρης στο τελευταίο δεκάλεπτο, όχι τρομακτικός για την κόκκινη άμυνα

Ο Άρης το πάλεψε στο τελευταίο δεκάλεπτο, δεν ήταν τρομακτικό για την κόκκινη άμυνα, αλλά τουλάχιστον ήταν καλύτερος από τον ίδιο τον φοβισμένο εαυτό του στο διάστημα που προηγήθηκε. Ο Ολυμπιακός πήρε με συνοπτικές διαδικασίες το παχνίδι και ξεμάκρυνε από την ΑΕΚ. Το δώρο που έλαβαν το Σάββατο από την Τρίπολη, το αξιοποίησαν στον Πειραιά, όπως καταφέρνουν να κάνουν τις περισσότερες φορές.

Ο πιο σοβαρός αντίπαλος για αυτή την ομάδα, είναι μακράν το κόπα Άφρικα. Θα λείψουν ποδοσφαιριστές, θα πρέπει να εμφανιστούν καινούργιες ενδεκάδες, αλλά όπως μπορείτε άπαντες να δείτε, ο Ολυμπιακός φροντίζει να προσέχει για να έχει. Μετά το ταξίδι στην Αμβέρσα και μόνο με μια προπόνηση αποκατάστασης, κατακτήθηκε άλλο ένα τρίποντο, η αξία του οποίου θα φανεί στο μέλλον. Ο Ολυμπιακός αν έχει τέτοια διαφορά στα πλέι- οφ, μόνο με πολλαπλή αυτοκτονία δεν θα οργανώσει ξανά μια φιέστα τίτλου. Και αυτό το συζητάμε πριν καν έρθουν τα Χριστούγεννα. Όπως και πέρυσι. Όπως και τις περισσότερες φορές.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ