ΣΤΗΛΕΣ

Όλα εξαρτώνται από έναν 20χρονο φόργουορντ

Όλα εξαρτώνται από έναν 20χρονο φόργουορντ

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη Φινλανδία (5/9, 20:00) σε ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Κι αν αναρωτιέστε πως γίνεται να το συζητάμε για το αν μπορεί να κερδίσει η "γαλανόλευκη", μάλλον δεν ξέρετε ποιος θα βρίσκεται στην απέναντι πλευρά.

Το παιχνίδι με την Φινλανδία (5/9, 20:00) δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζουν οι περισσότεροι. Το ότι οι "μπλε" σημείωσαν δύο μεγάλες νίκες απέναντι σε Γαλλία και Πολωνία, μετά από τρεις μάλιστα παρατάσεις, λέει πολλά. Γι αυτό, να κρατάτε μικρό καλάθι.

Κι αν ρωτήσει κάποιος "μα καλά, πως γίνεται να είναι πρόβλημα οι Φινλανδοί", η απάντηση βρίσκεται στο "έχεις δει τι κάνει ο Λάουρι Μάρκανεν;". Μιλάμε για το No7 του Draft του ΝΒΑ, με τους Chicago Bulls να είναι η ομάδα που θα απολαύσει το πλούσιο ταλέντο του 20χρονου φόργουορντ. Ο παίκτης που έδωσε τις δύο τεράστιες φινλανδικές νίκες, είναι αυτός που καθορίζει το μεγαλύτερο μέρος της πορείας της ομάδας του.

Πληθωρικός, απρόβλεπτος, ταλαντούχος, μακρύς. Τα κάνει όλα και συμφέρει στην επίθεση, έχοντας την απαραίτητη βοήθεια από τον Πέτερι Κόπονεν, τον πλεϊμέικερ της Μπαρτσελόνα. Οι δυο τους θα "αποφασίσουν" πόσο μακριά θα πάει η Φινλανδία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κυρίως μέσα από τα ποσοστά τους στα σουτ τριών πόντων.

Την ίδια ώρα βέβαια, υπάρχουν παίκτες όπως ο Τζέραλντ Λι και ο Έρικ Μέρφι, που επίσης κάνουν καλή (και "βρώμικη" πάνω απ όλα) δουλειά. Μιλάμε για παίκτες που βρίσκονται πολλά χρόνια στο αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα και λειτουργούν ως αυτοί που θα... κατεβάσουν τον ρυθμό, όποτε πρέπει, με τη λογική του να μην ξεφύγουν τα πράγματα.

Αυτοί οι τέσσερις συν τον Σάσου Σάλιν, τον εξαιρετικό αυτόν σουτέρ, δεσπόζουν στο ρόστερ της Φινλανδίας, η οποία βέβαια δεν ξέρει ακόμη αν θα έχει δύο σημαντικούς περιφερειακούς παίκτες στη δωδεκάδα της. Ο λόγος για τον Τζαμάρ Ουίλσον και τον Μίκο Κοϊβίστο, που "λαβώθηκαν" στο παιχνίδι της Κυριακής (3/9) με την Πολωνία.

Η ουσία για την Ελλάδα είναι να κοντρολάρει τον Λάουρι Μάρκανεν, να τον περιορίσει (όσο γίνεται) και να μην αφήσει τους Φινλανδούς να πατήσουν το γκάζι. Γιατί, αν το κάνουν, τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν...

Μπες στο olagiatokalathi.gr και θα βρεις όσα πρέπει να ξέρεις για το μπάσκετ, αλλά και όσα χρειάζεσαι για να το απολαύσεις!

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ