ΣΤΗΛΕΣ

Day 1 MVP: Λάουρι Μάρκανεν (Φινλανδία)

Day 1 MVP: Λάουρι Μάρκανεν (Φινλανδία)

Είναι 20 ετών, έκανε το απόγευμα της Πέμπτης το επαγγελματικό του ντεμπούτο και ήταν αυτός που διέλυσε τη Γαλλία. Κυρίες και κύριοι, ο Λάουρι Μάρκανεν, ο MVP της πρώτης μέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Τον λένε Λάουρι Μαρκάνεν και μέχρι την περασμένη Άνοιξη δεν ήταν καν επαγγελματίας. Αγωνιζόταν στο Πανεπιστήμιο Arizona και τον Ιούνιο έγινε draft στο ΝΒΑ. Τον επέλεξαν οι Minnesota Timberwolves για να τον στείλουν στους Chicago Bulls και κάπως έτσι ξεκίνησε η επαγγελματική του καριέρα. Μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, πάντως, δεν είχε παίξει σε επίσημο ματς ως επαγγελματίας. Έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Φινλανδίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2017 και ήταν αυτός που οδήγησε την ομάδα σε μια σπουδαία νίκη επί της πανίσχυρης Γαλλίας με σκορ 86-84 στην παράταση.

Ο 20χρονος Μάρκανεν αγωνίζεται στη θέση του πάουερ φόργουορντ και έχει ίνδαλμα τον φοβερό και τρομερό Ντιρκ Νοβίτζκι. Είναι ψηλός που σουτάρει εξαιρετικά από κάθε θέση του γηπέδου και το απέδειξε απέναντι στους πιο έμπειρους, πιο αθλητικούς Γάλλους, τους οποίους έριξε στο φινάλε στο καναβάτσο.

Στα 26 λεπτά που έμεινε στο παρκέ σκόραρε 22 πόντους με 7/12 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 2/2 βολές, αλλά το ακόμη πιο εντυπωσιακό ήταν το πως έκλεισε τον αγώνα. Δείτε: Στα κρίσιμα 3:35 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης του αγώνα, ο Μάρκανεν πέτυχε 14 πόντους. Με αυτόν τον αν μη τι άλλο εντυπωσιακό τρόπο ο νεαρός Φινλανδός συστήθηκε στον μπασκετικό (και μη) πλανήτη και μας έδειξε πως είναι ένα όνομα, μια περίπτωση αθλητή που θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον. Αρχής γενομένης από την περίοδο 2017-18 που θα τον βρει στο Chicago με τη φανέλα των θρυλικών Bulls.

Μπες στο olagiatokalathi.gr και θα βρεις όσα πρέπει να ξέρεις για το μπάσκετ, αλλά και όσα χρειάζεσαι για να το απολαύσεις!

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ