UFC

Το απίστευτο ντεμπούτο του Χρήστου Κελάδη στο UFC!

Το απίστευτο ντεμπούτο του Χρήστου Κελάδη στο UFC!

Ο Χρήστος "the Greek Assasin" Κελάδης άργησε, αλλά πήρε την ευκαιρία του στο UFC και φυσικά την άρπαξε από τα μαλλιά. Αυτή είναι η ιστορία του...

Το «όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις» είναι ίσως η πιο πολυχρησιμοποιημένη φράση στην ιστορία των πολυχρησιμοποιημένων φράσεων, αλλά κάποιες φορές ταιριάζει απόλυτα. Όπως για παράδειγμα, στην ιστορία του ελληνικής καταγωγής Καναδού Χρήστου «the Greek Assasin» Κελάδη.

Στα 33 του έβλεπε το UFC να έρχεται έξω από την πόρτα του στην πόλη Halifax και αυτός στεκόταν στο ταμείο για να αγοράσει εισιτήρια πικραμένος που δεν μπορούσε να συμμετάσχει σαν αθλητής. Όμως η μοίρα τα έφερε αλλιώς…

Αρκετές βδομάδες πριν σε ένα άλλο event ένας μαχητής τραυματίστηκε και του προτάθηκε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στη θέση. Έχοντας μόλις τελειώσει μια μάχη που τον άφησε τραυματισμένο με βαριά καρδιά αρνήθηκε. Λίγο αργότερα ήρθε μια άλλη πρόταση αλλά ο νέος πιθανός αντίπαλος ήταν μέχρι πρόσφατα συναθλητής του και αναγκάστηκε να πει ξανά το όχι. Εκεί λοιπόν που περίμενε με τα εισιτήρια στο χέρι να δει σαν θεατής το UFC FN έσκασε το τρίτο τηλέφωνο. Πριν προχωρήσουμε να τονίσουμε ότι το UFC έχει μια λίστα με αθλητές που προσεγγίζει όταν συμβαίνουν ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Όταν κάποιος από αυτούς αρνηθεί μερικές φορές είναι λογικό να τον προσπερνάνε την επόμενη φορά. Γι αυτό και ο Κελάδης είχε σχεδόν εγκαταλείψει το όνειρο.

Ούτε μια βδομάδα πριν το event ο Luis Gaudinot τραυματίστηκε και ο Greek Assasin αποφάσισε ότι αυτή τη φορά δεν μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη παρά την έλλειψη προετοιμασίας και την αβεβαιότητα αν θα μπορούσε να πέσει στο κατάλληλο βάρος. Όταν ήρθε η πρόταση ήταν κοντά στα 67 κιλά και έπρεπε να πέσει μέσα σε μια βδομάδα στα 57, να χάσει δηλαδή 10 ολόκληρα κιλά! Ακόμη και λίγα λεπτά πριν τη ζύγιση δεν ήταν σίγουρος ότι τα είχε καταφέρει και ήταν έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο. Τελικά, όλα πήγαν καλά αφού η ζυγαριά έδειξε το σωστό βάρος και η μάχη μπήκε στο πρόγραμμα.

Την επόμενη μέρα, ο Κελάδης με τον αντίπαλο του Holohan, ξεσήκωσαν το κοινό του σταδίου όσο καμία άλλη μάχη. Ο Ελληνοκαναδός ξεκίνησε νωθρά αλλά τελείωσε πολύ δυναμικά παίρνοντας καθαρά τον δεύτερο και τον τρίτο γύρο κάνοντας την μεγάλη έκπληξη που τον έβαλε για τα καλά μέσα στο UFC κυριολεκτικά από τις κερκίδες! Εκτός όμως από τη μεγάλη νίκη, «τσέπωσε» και 50.000 δολάρια ως μπόνους. Ένα ποσό που το είχε απόλυτη ανάγκη αφού ήταν άνεργος εδώ και ένα χρόνο περίπου έχοντας αποφασίσει να αφήσει το 2014 ως ο χρόνος που θα έδειχνε αν θα συνέχιζε ή όχι στις ΜΜΑ. Και η απάντησή του ήρθε κυριολεκτικά στην τελευταία ευκαιρία που είχε φέτος!

Διαβάστε περισσότερα στο fightsports.gr

Τρελό Ρώσικο ΜΜΑ: Δύο ενάντια σε έναν…και κερδίζει ο ένας με διπλό ΚΟ!

Σε… γκομενοκαυγά γνωστός ποδοσφαιριστής!

Μπαλοτέλι Vs Ιμπραϊμοβιτς: Ποιος είναι πιο μάχιμος;

TAGS UFC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ