FIGHTSPORTS

Floyd Mayweather: Ο μοναδικός άνθρωπος που τον νίκησε κατέληξε άστεγος

Todorov και Mayweather στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα
Todorov και Mayweather στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα AP PHOTO/RICK BOWMER

Ο Serafim Todorov είναι ο μοναδικός αθλητής που κατάφερε να νικήσει τον Floyd Mayweather, αλλά στη συνέχεια η καριέρα του πήρε ιδιαίτερη τροπή, με αποτέλεσμα να μείνει κάποια στιγμή άστεγος.

Η ιστορία του Serafim Todorov είναι λίγο-πολύ γνωστή. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που νίκησε τον Floyd Mayweather αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν την κατάληξη του σήμερα.

Ο Mayweather όπως είναι γνωστό, έκλεισε την καριέρα του με ρεκόρ 50-0. Κατάφερε να νικήσει 16 παγκόσμιους πρωταθλητές και αν μη τι άλλο η αξία του δεν αμφισβητείται.

Μονάχα ένας πυγμάχος όρθωσε ανάστημα και κατάφερε να έχει αποτέλεσμα κι αυτός είναι ο Todorov. Πίσω στο 1996 συναντά τον Αμερικανό στην Γεωργία στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Mayweather χάνει το ματς με 10-9.

Μάλιστα σε εκείνο το παιχνίδι ο διαιτητής σηκώνει κατά λάθος το χέρι του Mayweather ενώ ανακοινώθηκε πως νικητής ήταν ο Bούλγαρος. Ο Todorov δεν ήταν τυχαίος αθλητής. Είχε κατακτήσει τρεις φορές το χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Στον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων πήρε τελικά την δεύτερη θέση αφού ηττήθηκε στον τελικό από τον Somluck Kamsing.

Ο Mayweather μετά από εκείνη την ήττα κατάφερε να γίνει το μεγαλύτερο όνομα στην πυγμαχία, αποκομίζοντας τεράστια ποσά από το σπορ. Από την άλλη, η πορεία του Todorov ήταν αντίθετη.

Αρχικά αρνήθηκε πρόταση από μία ομάδα μάνατζερ στην Αμερική και αποφάσισε να εκπροσωπήσει την Τουρκία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1997, διότι θεωρούσε πως η Βουλγαρική ομοσπονδία δεν τον είχε εκτιμήσει όπως του άξιζε.

Τελικά δεν έγινε αυτό καθώς η ομοσπονδία του έβαλε εμπόδια. Αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση το 2003. Μετά από 12 χρόνια εκτός δράσης, επέστρεψε το 2015 στην ηλικία των 46, κερδίζοντας τον Aleksandar Chukaleiski με ομόφωνη απόφαση. Τον ίδιο χρόνο η New York Times αποκάλυψε πως ο Todorov ζει από το ταμείο ανεργίας λαμβάνοντας 435 δολάρια και βιώνοντας πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Ζούσε σε ένα μικρό διαμέρισμα μαζί με την γυναίκα του και τα δύο του παιδιά στο ενοίκιο. Εργάστηκε ως οδηγός σε εργοστάσιο αλλαντικών. "Νίκησα όλους τους Ρώσους, τους Κουβανούς, μερικούς Αμερικάνους, Γερμανούς Ολυμπιονίκες. Έκανα πλάκα στο ρινγκ. Βρετανούς, Γάλλους, τους νικούσα όλους. Ήμουν πολύ ελκυστικός όταν αγωνιζόμουν. Πρέπει να είσαι καλλιτέχνης στο ρινγκ. Έχω νικήσει πιο δυνατούς μαχητές από τον Mayweather", παραδέχεται σε συνέντευξη του.

Αργότερα ο Mayweather ήταν αυτός που έμαθε πως ο Todorov έφτασε στο σημείο να είναι άστεγος. "Του εύχομαι τα καλύτερα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έγινε προπονητής πυγμαχίας. Όταν παίξαμε ήταν πολύ μεγαλύτερος από μένα", κατέληξε.

Ο Todorov μπορεί σήμερα να μην πλέει στα πλούτη και την δόξα αλλά τουλάχιστον κατάφερε να γραφτεί στην ιστορία ως ο μοναδικός άνθρωπος που νίκησε τον Floyd Mayweather.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Διατροφή: Πέντε κακές συνήθειες που δεν ρίχνουν την…κοιλιά


TAGS FIGHTSPORTS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ