MEDIA

Το Eurosport ενισχύει την κάλυψη του Γύρου Γαλλίας 2018

Το Eurosport ενισχύει την κάλυψη του Γύρου Γαλλίας 2018

Το Eurosport ενισχύει την κάλυψη σε όλες τις πλατφόρμες ενόψει του Γύρου Γαλλίας 2018. Πλήρης κάλυψη όλων των ετάπ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό σε όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων 25 ωρών αποκλειστικού περιεχομένου στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Κάθε ετάπ από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό σε όλες τις πλατφόρμες του Eurosport, συμπεριλαμβανομένων 25 ωρών ειδικού περιεχομένου σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και μία ενισχυμένη ψηφιακή προσφορά που θα στηρίξει την κάλυψη στον 105ο Γύρο Γαλλίας.

Το Eurosport μεταδίδει σταθερά τον Γύρο Γαλλίας από το 1991 και έπειτα από την πρωτοποριακή κάλυψη του περσινού event, όπου μεταδόθηκε κάθε λεπτό ζωντανά για πρώτη φορά στην ιστορία, το 2018 οι τηλεθεατές θα έχουν για ακόμα μια φορά την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλα τα ετάπ μέσω της συχνότητας του Eurosport και διαδικτυακά από το Eurosport Player, το eurosport.com, αλλά και από την αναβαθμισμένη εφαρμογή Eurosport app.

Η κάλυψη του Γύρου της Γαλλίας στο Eurosport Player, θα περιλαμβάνει έξι επιπρόσθετες κάμερες, πέντε κάμερες πάνω σε μηχανή που θα ακολουθούν κάθε κίνηση του πελοτόν και ειδική μετάδοση από την γραμμή του τερματισμού. Οι συνδρομητές θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν αδιάκοπα και χωρίς διαφημίσεις ολόκληρο το πρόγραμμα του Tour και την πλήρη υπηρεσία κάλυψης όλων των ετάπ, δίνοντας με αυτό τον τρόπο στους φίλους της ποδηλασίας την απόλυτη εμπειρία θέασης.

Με στόχο να υποστηρίξει την αυξημένη ψηφιακή προσφορά και να διατηρήσει την βραβευμένη, κάλυψη της ποδηλασίας σε περισσότερους θεατές από ποτέ, το Eurosport προσφέρει 7 ημέρες δωρεάν χρήσης του Eurosport Player σε όλο τον κόσμο στην Ευρώπη** κατά την διάρκεια του Γύρου της Γαλλίας.

Φέτος, το Eurosport, εκτός των άλλων παρουσιάζει την μεγαλύτερη τοπική τηλεοπτική κάλυψη του Γύρου Γαλλίας, με το κοινό σε Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο και, για πρώτη φορά στα χρονικά, στην Πολωνία να απολαμβάνει αποκλειστικά την τοπική παραγωγή του αγώνα και τη διεθνή κάλυψή του, που είναι διαθέσιμη σε 49 ακόμη αγορές σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το Eurosport θα μεταδώσει περισσότερες από 100 ώρες ζωντανής κάλυψης στα 21 ετάπ, με το Tour de France Extra –ειδική εκπομπή πριν και μετά από κάθε αγώνα – να προσθέτει ανάλυση από τους ειδικούς της ποδηλασίας. Αργότερα στην ημέρα θα ακολουθεί εκπομπή με τα καλύτερα στιγμιότυπα της ημέρας - Tour Today – όπου θα αναλύεται λεπτομερώς κάθε ετάπ.

Επιπροσθέτως, το Eurosport συνεχίζει την συνεργασία του με τους ειδικούς του αθλήματος προβάλλοντας τις εμπεριστατωμένες απόψεις τους για το τι συμβαίνει στο πελοτόν. Ο νικητής σε ετάπ του Tour de France, Juan Antonio Flecha, ηγείται της διεθνούς κάλυψης του Eurosport με την καθημερινή εκπομπή ‘Juan & Only’, όπου θα αναλύει το τι συνέβη κατά την διάρκεια του εκάστοτε αγώνα απευθείας από την γραμμή του τερματισμού, ενώ θα επιμεληθεί και την προβολή της διαδρομής των 7 κομβικών ετάπ που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την κατάκτηση της κίτρινης φανέλας.

Ο Alberto Contador, ένας από τους επτά ποδηλάτες που έχουν κατακτήσει και τους τρεις Grand Tour, συμπεριλαμβανομένης της κίτρινης φανέλας το 2007 και το 2009, θα αποτελέσει μέλος της ομάδας σχολιαστών του Eurosport Ισπανίας. Ο “Πιστολέρο”, που αποσύρθηκε από την αγωνιστική δράση το 2017, θα συμμετέχει και στην διεθνή κάλυψη του Eurosport στα σημαντικά ετάπ των Πυρηναίων. Ο Sean Kelly, νικητής σε 9 κλασικούς, θα ηγηθεί στην ανάλυση για το Eurosport UK, ενώ ο Richard Virenque (ο μοναδικός που κέρδισε την φανέλα των Βουνών επτά φορές) και ο Jacky Durand (νικητής σε τρία ετάπ) θα καλύψουν τον Γύρο της Γαλλίας για λογαριασμό του Eurosport Γαλλίας.

Σε ακόμα μία κίνηση ενίσχυσης της ψηφιακής κάλυψης για το 2018, το Eurosport ενώνει τις δυνάμεις του με τον νικητή του 2012 και θρύλο της ποδηλασίας, Sir Bradley Wiggins, για την παρουσίαση μίας νέας σειράς. Αυτή θα περιλαμβάνει τέσσερα επεισόδια και θα έχει τίτλο, “The Bradley Wiggins Show by Eurosport”. Θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα κατά τη διάρκεια του Γύρου Γαλλίας αρχίζοντας από τις 9 Ιουλίου και θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους βασικούς παρόχους podcast. Παράλληλα, κάθε επεισόδιο θα κινηματογραφείται και θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο στους επισκέπτες του eurosport.com.

Ο Emir Osmanbegovic, Αντιπρόεδρος Αθλητικού Περιεχομένου και Παραγωγής του Eurosport, σχολίασε: “Ο Γύρος της Γαλλίας είναι ο μεγαλύτερος ποδηλατικός αγώνας στον κόσμο και η κάλυψη της φετινής έκδοσής του θα είναι πληρέστερη από ποτέ. Θα προβάλλουμε κάθε λεπτό του αγώνα ζωντανά – σε όλες τις πλατφόρμες – με περισσότερες τοπικές παραγωγές, νέα είσοδο θρύλων του αθλήματος στην ανάλυση και αποκλειστικό ψηφιακό περιεχόμενο.”

“Είμαστε περήφανοι για το έργο μας ως σπίτι της ποδηλασίας και συνεχίζουμε να διευρύνουμε τα σύνορα του αθλήματος στην Ευρώπη, με την πρώτη ψηφιακή προσέγγιση δίνοντας στους οπαδούς την απόλυτη εμπειρία θέασης. Αν είσαι φίλος της ποδηλασίας, το Eurosport πραγματικά αποτελεί το σπίτι του αθλήματος και παραμένει το ιδανικό μέρος για να παρακολουθήσεις τον Γύρο της Γαλλίας σε όλες τις πλατφόρμες και τις συσκευές, απ’ όπου και αν βρίσκεσαι”.

Ο ειδικός αναλυτής του Eurosport, Juan Antonio Flecha, σχολίασε ενόψει του φετινού Tour: ‘’Ο Γύρος της Γαλλίας προμηνύεται ανοιχτός σε προβλέψεις και δεν μπορούμε να ξεγράψουμε κανέναν. Είναι τρεις εβδομάδες γεμάτες αγωνία και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί το σενάριο, ποιοι θα ρισκάρουν, ποιοι θα μείνουν πίσω και την στρατηγική κάθε ομάδας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός στον κόσμο και η φετινή διαδρομή προσφέρει δοκιμασία για κάθε τύπο ποδηλάτη – κατηφόρες, σπριντ, παβέ και αναβάσεις. Όπως είδαμε και στον Γύρο της Ιταλίας τον Μάιο, μία αποφασιστική κίνηση μπορεί να διαφοροποιήσει όλο τον αγώνα. Οπότε σιγουρευτείτε ότι δεν θα χάσετε λεπτό δράσης από το Eurosport”.

To Eurosport παραμένει το Σπίτι της Ποδηλασίας στην Ευρώπη, με ένα ασυναγώνιστο πρόγραμμα, με περισσότερες από 200 μέρες ζωντανής δράσης και 2.300 ώρες κάλυψης σε όλα τα κανάλια, καλύπτοντας τους τρεις Grand Tour, 35 αγώνες από το καλεντάρι του World Tour, συμπεριλαμβανομένων και των πέντε κλασικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ