MEDIA

Με νόημα και λόγο ύπαρξης...

Με νόημα και λόγο ύπαρξης...

Ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, γράφει για τις χθεσινές "Ιστορίες" του ΣΚΑΪ αλλά και όλα τα άλλα μιντιακά νέα της ημέρας.

Παρακολούθησα με ενδιαφέρον χθες την πρεμιέρα της εκπομπής "Ιστορίες" στον ΣΚΑΪ. Και αναλογιστείτε ότι εντέλει έκανα ζάπινγκ μόνο στα -μόλις- δύο διαφημιστικά διαλλείματα, περισσότερο για να γελάσω λίγο με την "Ανατροπή". Εκεί όπου πρόλαβα μόνο την... παρέμβαση (ακόμη απορώ γιατί μια προγραμματισμένη σύνδεση σε μια live εκπομπή αποκαλείται "παρέμβαση") του Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος προφανώς κλήθηκε μόνο και μόνο για το τζέρζελο, παρουσία Αδώνιδος και Παπαμιμίκου στο στούντιο.

Συμπτωματικά, τούτο το ζάπινγκ έπεσε πάνω στο διάλειμμα του ΣΚΑΪ μεταξύ της συνέντευξης Γιάννη Στουρνάρα στον Αλέξη Παπαχελά και του αφιερώματος στον Βασίλη Λεβέντη από τη Σία Κοσιώνη. Ενας άλλος Λεβέντης: πράος, απολογητικός αλλά όχι πειστικός: σε καμία δύσκολη ερώτηση (π.χ. τα βίντεο με τους καρκίνους, για το πού βρήκε τα χρήματα για να πολιτικοποιείται 30 χρόνια κλπ.) δεν απάντησε με επιχειρήματα. Και το συμπέρασμα ήταν πως η Κοσιώνη... παραείναι καλή δημοσιογράφος, όπως έχει δείξει και σε άλλες συνεντεύξεις στο παρελθόν, για να παραμείνει εσαεί στην παρουσίαση δελτίου ειδήσεων: εύστοχες ερωτήσεις, με γυναικείο νάζι όταν ίσως έρθει σε δύσκολη θέση ο συνεντευξιαζόμενος (π.χ. όταν τον ρώτησε για τον γιο της γυναίκας του - και συγκινήθηκε η προεδράρα), τεκμηριωμένο ρεπορτάζ.

Προηγήθηκε η συνέντευξη-αγιογραφία, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, του Στουρνάρα στον Παπαχελά. Και όπως πάντα, ο εκάστοτε διοικητής της ΤτΕ γνωρίζει τα πάντα, από νωρίς, αλλά εμείς τα μαθαίνουμε (ότι τα γνωρίζει) μετά Χριστόν...

Πρώτο θέμα των "Ιστοριών" ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Παύλο Τσίμα με θέμα γενικώς τις εκλογές στη ΝΔ. Σημειολογία; Ο νέος αρχηγός μίλησε προ των εκλογών στην κάμερα και χρησιμοποίησε το "αν εκλεγώ" ενόσω μιλούσε, ο δημοσιογράφος ρωτούσε όμως με τη βεβαιότητα της εκλογής του Κυριάκου, προφανώς κάτι γνώριζε... Ωραίο ως θέμα, ειδικά με την αναδρομή στις άλλες εσωκομματικές, κρίμα που στην αναφορά του αείμνηστο Μιλτιάδη Εβερτ δεν έπαιξε το θρυλικό, πια, βίντεο "Καρδίτσα, Καρδίτσα" (για να μαθαίνουν οι νέοι), εξαιρετική η επιλογή να μιλήσει και με τον "βαρόνο" Ιωάννη Βαρβιτσιώτη).

Γενικώς, μια χαρά εκπομπή έδειξε. Με νόημα και λόγο ύπαρξης, καμία σχέση με δεκάδες άλλες που απλώς γεμίζουν την ελληνική τηλεόραση. Γενικώς ο ΣΚΑΪ τα... έχει αυτά, όταν θέλει. Και τέτοιες εκπομπές πλέον σπανίζουν: ο "Ορίζοντας" του Σωτήρη Δανέζη στο Mega, η "Αυτοψία" του Αντώνη Σρόιτερ και οι "360 μοίρες" στον Alpha... έως εκεί. Δυστυχώς.

Σε 24''

* Ο Sport24 Radio 103,3 συνεχίζει απτόητος την αθλητική ενημέρωση: κάλυψη όλων των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος αλλά και, αύριο και μεθαύριο, της Euroleague με τον Σωτήρη Γεωργίου στο Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας την Πέμπτη (21:15, ΕΡΤ2) και με τους Γιάννη Φιλέρη, Σπύρο Καβαλιεράτο του Ολυμπιακός - Μπάμπεργκ την Παρασκευή (21:45, Novasports 2).

* Στην αποψινή "ΕΡΤ Sports" στις 22:00, στην ΕΡΤ1, με την Ελενα Μπουζαλά, είναι καλεσμένη η Νικόλ Κυριακοπούλου με την εκπομπή να κάνει ρεπορτάζ στην προπόνηση της Ελληνίδας αθλήτριας ενώ θα γίνουν συνδέσεις με το Βελιγράδι για το Ευρωπαϊκό, με τον απεσταλμένο της δημόσιας τηλεόρασης Γιάννη Αναγνωστόπουλο.

* Το Eurosport προχώρησε σε συμφωνία - ορόσημο για την παροχή στους φίλους του αθλητισμού στην Ευρώπη μιας συνδυαστικής προσφοράς που περιλαμβάνει το Eurosport Player και το NBA League Pass.

* Θέμα εβδομάδων είναι το Action24 Radio στους 104,6 έχοντας... νοικιάσει τη συχνότητα του Hot FM.

* Δωρεάν θα είναι η είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους για τους δημοσιογράφους που είναι διαπιστευμένοι στο υπουργείο Πολιτισμού, όπως διαβεβαιώνει η πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων Ασπασία Λούβη, ύστερα από διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΑ για το αντίθετο.

* Το «Quizdom» έρχεται στον Alpha από τον Φεβρουάριο, με παρουσιαστή τον stand up comedian Λάμπρο Φισφή. Ναι, το quizdom που παίζουμε σε smartphones και tablets!

* Την ξεκάθαρη πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις εταιρείες πολιτικών ερευνών και δημοσκοπήσεων εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των δημοσκόπων και μέλη του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Ερευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ).

-> Ο Mediaρχης παρεμβαίνει καθημερινά στο «Βούρτσα, Μπάλα και Τραμπάλα» (18:00 με 20:00) στον Sport24 Radio 103,3 .

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ