MARKET

Τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού

Τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού

Μπορεί το φετινό καλοκαίρι να μην περιλαμβάνει Μουντιάλ ή Euro, αλλά υπάρχουν πολύ σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις που μπορούν να παρακολουθήσουν οι φίλοι των σπορ. Το Sport24.gr ξεχώρισε τα 25 σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα και σας τα παρουσιάζει.

Ένα γεμάτο καλοκαίρι περιμένει όσους φιλάθλους θέλουν να περάσουν τον καιρό τους παρακολουθώντας τα αγαπημένα τους αθλήματα.

Η απουσία ενός Μουντιάλ ή ενός Euro δεν σημαίνει πως η μοναδική σας επιλογή για φέτος το καλοκαίρι είναι οι παραλίες, αφού υπάρχουν δεκάδες εναλλακτικές προτάσεις, αρχής γενομένης από το Confederations Cup μέχρι και το Ευρωμπάσκετ του Σεπτεμβρίου.

Το Sport24.gr επέλεξε μεταξύ όλων των αθλητικών γεγονότων του καλοκαιριού (και του Σεπτεμβρίου) αυτά που θεωρεί τα σημαντικότερα. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, μπιτς βόλεϊ, στίβος, μηχανοκίνητος αθλητισμός και πολλά άλλα περιλαμβάνονται ανάμεσα στα 25 events που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Confederations Cup (15-30/06)

Πρόβα Μουντιάλ στην πιο ποδοσφαιρική χώρα του πλανήτη, τη Βραζιλία! Η "σελεσάο", αλλά και άλλες μεγάλες δυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία, η δευτεραθλήτρια Ευρώπης Ιταλία και η πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής Ουρουγουάη, αναμένεται να προσφέρουν θέαμα, ένα χρόνο πριν τη σπουδαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη.

Τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού

Ευρωμπάσκετ γυναικών (15-30/06)

Η Γαλλία φιλοξενεί για 4η φορά το Ευρωμπάσκετ γυναικών και στόχος των "τρικολόρ" είναι να επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης, την οποία έχασαν το 2011 από τις Ρωσίδες. Στη διοργάνωση συμμετέχουν όλες οι μεγάλες δυνάμεις της γηραιάς ηπείρου, αφού το "παρών" δίνουν επίσης η Τουρκία, η Τσεχία, η Λευκορωσία και η Κροατία. Απούσα η Εθνική Ελλάδος, που δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο μέσω της διαδικασίας των προκριματικών.

Τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού

Μεσογειακοί Αγώνες (20-30/06)

Μία διοργάνωση που είχε αρχικά ανατεθεί στη χώρα μας, στο Βόλο και τη Λάρισα, αλλά η οικονομική κρίση οδήγησε στην αναζήτηση άλλης διοργανώτριας πόλης. Έτσι, η Μερσίνη της Τουρκίας θα φιλοξενήσει τους 17ους Μεσογειακούς Αγώνες, όπου η Ελλάδα θα έχει πολυμελή αποστολή, με στόχο την κατάκτηση αρκετών μεταλλίων. Να σημειωθεί ότι η χώρα μας βρίσκεται στην 6η θέση του πίνακα μεταλλίων όλων των εποχών.

Τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού

Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου U-20 (21/06 - 13/07)

Μία ακόμη διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στην Τουρκία και συγκεκριμένα σε 7 πόλεις της γειτονικής χώρας. Τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά ταλέντα του πλανήτη θα διεκδικήσουν τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Ανάμεσά τους και η ελληνική ομάδα, που πέρυσι έφτασε μέχρι τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με το Μεξικό (22/06), το Μάλι (25/06) και την Παραγουάη (28/06).

Τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού
INTIME SPORTS

Wimbledon (24/06 - 07/07)

Το 3ο Grand Slam της χρονιάς μετά το Australian Open και το Roland Garros και το μοναδικό που διεξάγεται σε χόρτο. Ο πολυνίκης Ρότζερ Φέντερερ κόντρα στους διεκδικητές Νόβακ Τζόκοβιτς και Ραφαέλ Ναδάλ, αλλά και στον επανακάμψαντα Άντι Μάρεϊ, που αγωνίζεται μπροστά στο κοινό του. Στις γυναίκες, η Σερένα Ουίλιαμς θέλει να συνεχίσει το εντυπωσιακό της σερί, με τις Μαρία Σαραπόβα και Βικτόρια Αζαρένκα να αμφισβητούν τα πρωτεία της.

Τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού

NBA Draft (27/06)

Η νέα σεζόν του NBA ξεκινάει τη βραδιά των ντραφτ, με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς να είναι φέτος η ομάδα που θα επιλέξει πρώτη. Ο σέντερ του Κεντάκι, Νέρλενς Νόελ, φέρεται να είναι ο βασικός υποψήφιος για το Νο1, ενώ και οι Βίκτορ Ολαντίπο (Ιντιάνα), Ότο Πόρτερ (Τζόρτζταουν), Μπεν ΜακΛέμορ (Κάνσας) και Άντονι Μπένετ (UNLV) αναμένεται να βρεθούν ψηλά.

Τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού

TT Assen (29/06)

Ένας από τους σημαντικότερους αγώνες του φετινού MotoGP διεξάγεται στην Ολλανδία και πρόκειται για το TT Assen, σε μία ιστορική πίστα, που είναι και η μοναδική που φιλοξενεί κάθε χρόνο έναν αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανελλιπώς από το 1949. Θα έχει προηγηθεί ο αγώνας της Καταλωνίας (16/06), ενώ ακολουθούν άλλοι 11 για να αναδειχθεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής.

Τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού

Tour de France (29/06 - 21/07)

Το σημαντικότερο ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς, ειδικότερα φέτος, που ο Γύρος της Γαλλίας συμπληρώνει 100 διοργανώσεις. Για πρώτη φορά στην ιστορία, ο Γύρος θα ξεκινήσει από την Κορσική, ενώ και τα 21 ετάπ θα διεξαχθούν αποκλειστικά επί γαλλικού εδάφους μετά από πολλά χρόνια. Ο Βρετανός Κρις Φρουμ είναι το φαβορί για την κατάκτηση της κίτρινης φανέλας, ενώ ο Ισπανός Αλμπέρτο Κονταδόρ θα προσπαθήσει να φτάσει στην τρίτη προσωπική του νίκη.

Τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού

Grand Prix Βρετανίας (30/06)

Μαζί με το ιταλικό Grand Prix, είναι τα παλαιότερα που εξακολουθούν να φιλοξενούν αγώνες της Formula 1. Η πίστα του Σίλβερστοουν συνηθίζει να προσφέρει θέαμα και αναμένεται να παίξει καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος, αφού αν ο Σεμπάστιαν Φέτελ πάρει τη νίκη, θα ξεφύγει κατά πολύ από τους διώκτες του κι ας απομένουν μετά άλλοι 11 αγώνες.

Τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού
JAKOB EBREY

Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ (01-07/07)

Το Στάρε Γιαμπλόνκι της Πολωνίας φιλοξενεί για πρώτη φορά το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ, με τη Βραζιλία να θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα από το 2011 στη Ρώμη, τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες. Φυσικά, όπως πάντα, οι Αμερικανοί καραδοκούν, ενώ στις γυναίκες έχουν μπει πολύ δυναμικά στη φετινή σεζόν και οι ευρωπαϊκές ομάδες. Παρόντα θέλουν να είναι και τα ελληνικά δίδυμα με τους Κοτσιλιάνο/Ζουπάνη και Αρβανίτη/Καραγκούνη.

Τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού

Ευρωμπάσκετ νέων ανδρών (09-21/07)

Με στόχο την κορυφή ταξιδεύει στην Εσθονία η Εθνική νέων ανδρών, ενισχυμένη φέτος και με τον Γιάννη Αντετοκούμπο, που θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με το εθνόσημο στο στήθος. Η ελληνική ομάδα βρίσκεται σε έναν δύσκολο όμιλο, καθώς θα αντιμετωπίσει τη Σερβία, τη Γερμανία, τη Γεωργία και τη Λιθουανία, με τις τρεις πρώτες να περνούν στο 2ο γύρο και από εκεί στα νοκ-άουτ παιχνίδια.

Τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου γυναικών (10-28/07)

Η Γερμανία θέλει να παραμείνει για 6η συνεχόμενη φορά στην κορυφή της Ευρώπης, αφού τα "πάντσερ" κερδίζουν ανελλιπώς από το 1995, έχοντας συνολικά 7 κατακτήσεις σε 10 διοργανώσεις. Φέτος όμως απειλούνται από τη διοργανώτρια Σουηδία (1 κατάκτηση), τη Νορβηγία (2 κατακτήσεις), αλλά και την ανανεωμένη Γαλλία, που εντυπωσίασε πέρυσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού

Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου (19/07 - 04/08)

Στη Βαρκελώνη θα διεξαχθεί το 15ο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, που για 16 μέρες θα φιλοξενεί κολύμβηση, πόλο, καταδύσεις και συγχρονισμένη κολύμβηση. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με τις εθνικές ομάδες πόλο, με στόχο στις γυναίκες την κατάκτηση της κορυφής, και στους άνδρες τουλάχιστον την είσοδο στα προημιτελικά. Φυσικά, το "παρών" θα δώσουν και οι Έλληνες κολυμβητές, αλλά οι αθλητές/αθλήτριές μας σε καταδύσεις και συγχρονισμένη κολύμβηση.

Τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού
INTIME SPORTS

Παγκόσμιο πρωτάθλημα βόλεϊ κορασίδων (26/07 - 04/08)

Την πρώτη της παρουσία σε παγκόσμιο πρωτάθλημα εξασφάλισε η Εθνική κορασίδων με την 5η θέση που κατέλαβε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έτσι, θα βρεθεί στην Ταϊλάνδη, όπου συμμετέχει στο 2ο όμιλο, με αντιπάλους την τρις παγκόσμια πρωταθλήτρια Κίνα, τη δις παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιαπωνία, την τριταθλήτρια κόσμου Σερβία και την Αργεντινή. Στόχος της ελληνικής ομάδας είναι να μην τερματίσει τελευταία στον όμιλό της, ώστε να πάρει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

Τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ (30/07 - 04/08)

Η Βίκυ Αρβανίτη θέλει να βρεθεί για τρίτη φορά στην καριέρα της στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 2005 και το 2007 με συμπαίκτρια τη Βάσω Καραντάσιου. Πέρυσι, μαζί με τη Μαρία Τσιαρτσιάνη έφτασαν μέχρι το αργυρό μετάλλιο, ενώ φέτος θα έχει νέα συμπαίκτρια, την Πένυ Καραγκούνη, στο Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας. Ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός, τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες, καθώς θα λάβουν μέρος τα κορυφαία ζευγάρια της γηραιάς ηπείρου.

Τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού

Rally Φινλανδίας (01-03/08)

Μετά το Rally Σαρδηνίας και τη διακοπή για ολόκληρο τον Ιούλιο, έρχεται το Rally Φινλανδίας, όπου μάλιστα επανεμφανίζεται ο Σεμπαστιάν Λεμπ, τρεις μήνες μετά το Rally Αργεντινής, όπου έφτασε στη νίκη. Απαιτητικές ειδικές διαδρομές συνθέτουν το φινλανδικό Rally, που διεξάγεται στην πόλη Γιβάσκιλα. Μια ανάσα από την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος βρίσκεται ο Σεμπαστιάν Οζιέ, που πιθανότατα στη Φινλανδία να "αγκαλιάσει" τον τίτλο.

Τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου (10-18/08)

Για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί στη Ρωσία και συγκεκριμένα στη Μόσχα το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Η 14η διοργάνωση, που θα διεξαχθεί στο "Λουζνίκι", θα υποδεχθεί τους σπουδαιότερους αθλητές του πλανήτη, καθώς όλα τα μεγάλα ονόματα του κλασικού αθλητισμού θα... παρελάσουν στη ρωσική πρωτεύουσα. Παρούσα φυσικά και η Ελλάδα, με τις περισσότερες ελπίδες για κάποιο μετάλλιο να εναποτίθενται στον Κώστα Φιλιππίδη στο άλμα επί κοντώ.

Τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο νέων γυναικών (18-24/08)

Η μοναδική σημαντική διοργάνωση που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Βόλο. Τα κορίτσια της περσινής Εθνικής νεανίδων, που αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Περθ, θέλουν να βρεθούν και πάλι στην κορυφή του κόσμου, και μάλιστα μέσα στο "σπίτι" τους αυτή τη φορά. Ισπανία, Καναδάς και Μεξικό είναι οι αντίπαλοί τους στη φάση των ομίλων, με την πρώτη κάθε ομίλου να προκρίνεται απευθείας στα προημιτελικά.

Τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού
INTIME SPORTS

Vuelta a España (24/08 - 15/09)

Η 68η έκδοση του Γύρου Ισπανίας ξεκινά από τη Γαλικία και καταλήγει στη Μαδρίτη, ενώ θα περιλαμβάνει και ετάπ στην Ανδόρα και τη Γαλλία, με ανάβαση στα Πυρηναία. Τα 21 ετάπ, συνολικής απόστασης 3.319 χιλιομέτρων, μετρούν έναν εντυπωσιακό αριθμό 12 τερματισμών σε ανηφόρα. Το 20ό ετάπ είναι και το πιο επίπονο, καθώς οι ποδηλάτες ανεβαίνουν το όρος Angliru, ένα από τα δυσκολότερα στην παγκόσμια ποδηλασία.

Τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας (25/08 - 01/09)

Στη Νότιο Κορέα, και συγκεκριμένα στη λίμνη Tangeum της πόλης Chungju, θα διεξαχθεί το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας. Τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος στην Ελλάδα δεν θα ταξιδέψουν στην ασιατική χώρα, αλλά η χώρα μας δεν θα μείνει χωρίς εκπροσώπους, αφού οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδανής, αλλά και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Κατερίνα Νικολαΐδου, αναμένεται να συμμετάσχουν στους αγώνες.

Τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού
INTIME SPORTS

US Open (26/08 - 09/09)

Στη σκληρή επιφάνεια των κορτ της Νέας Υόρκης ολοκληρώνονται τα Grand Slam, όπως πάντα. Στην αμερικανική μεγαλούπολη, ο Άντι Μάρεϊ θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε το 2012, ενώ και η Σερένα Ουίλιαμς, που εντυπωσιάζει φέτος, θέλει να επαναλάβει τον περσινό της θρίαμβο, πάλι μπροστά στο κοινό της και να φτάσει στον 5ο της τίτλο. Οι τελικοί στο "Arthur Ashe" είναι πάντα εντυπωσιακοί.

Τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού

Super Cup Ευρώπης (30/08)

Μετά από συνεχόμενα χρόνια στο "Louis II" του Μονακό, το Super Cup Ευρώπης μεταφέρεται στην "Eden Arena" της Πράγας. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου αντιμετωπίζει την κάτοχο του Europa League Τσέλσι και ο Πεπ Γκουαρδιόλα ξανασυναντά τον Ζοζέ Μουρίνιο μετά τις σπουδαίες μονομαχίες τους στα "clásicos" μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού

Ευρωμπάσκετ ανδρών (04-22/09)

Στη Σλοβενία, 24 ομάδες μπαίνουν στη μάχη για τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Ανάμεσά τους, φυσικά, και η Εθνική Ελλάδος, που συμμετέχει στον 4ο όμιλο (στο Κόπερ) με αντιπάλους τη Σουηδία, τη Ρωσία, την Τουρκία, την Ιταλία και τη Φινλανδία. Στόχος για την ελληνική ομάδα είναι να καταλάβει μία εκ των τριών πρώτων θέσεων, που οδηγούν στο 2ο γύρο, όπου δημιουργούνται νέοι όμιλοι και ακολουθούν οι νοκ-άουτ αγώνες.

Τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού
INTIME SPORTS

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών (06-14/09)

Στη Γερμανία και την Ελβετία στρέφεται το ενδιαφέρον των φίλων του γυναικείου βόλεϊ, όπου αναμένεται να λάβουν χώρα σπουδαίες μάχες για μία ακόμη φορά. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2011 Σερβία, η πολυνίκης Ρωσία, οι μεγάλες δυνάμεις των τελευταίων ετών Ιταλία και Πολωνία, οι ανερχόμενες Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν, αλλά και η διοργανώτρια Γερμανία. Στο Βερολίνο θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός.

Τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών (20-29/09)

Η Εθνική μας ομάδα βρέθηκε μία ανάσα από το να δώσει το "παρών" στα γήπεδα της Δανίας και της Πολωνίας, αλλά το "χρυσό" σετ με το Βέλγιο αποδείχθηκε μοιραίο. Η διοργανώτρια Πολωνία έχει μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τους τίλους της μετά από εκείνον του 2009, ενώ τον τίτλο της θέλει να υπερασπιστεί η Σερβία. Πάντα δυνατές είναι η πολυνίκης Ρωσία, η σταθερή Ιταλία, αλλά και οι υπολογίσιμες Γαλλία και Βουλγαρία.

Τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ