MARKET

Πώς να "γράψω" σειρές και ταινίες στη smart TV μου;

Πώς να "γράψω" σειρές και ταινίες στη smart TV μου;

Τα… παλιά τα χρόνια, όταν κάποιος επιθυμούσε να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα στην τηλεόραση άλλη στιγμή, η λύση ήταν μία: «θα το γράψω στο βίντεο».

Βέβαια εκείνη την εποχή δεν υπήρχε ούτε το on demand περιεχόμενο που μπορούμε να απολαμβάνουμε σήμερα ανά πάσα στιγμή στις τηλεοράσεις μας μέσω υπηρεσιών τύπου Prime Video ή Netflix, ενώ επιπρόσθετα το βίντεο ήταν ηλεκτρονική συσκευή που στοίχιζε αρκετά -συνιστούσε δηλαδή σοβαρή επένδυση για ένα νοικοκυριό, ειδικά στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 90.

Σήμερα η κατάσταση ωστόσο διαφέρει αρκετά. Δεν είναι μόνο η πληθώρα περιεχομένου που υπάρχει σε τόσες και τόσες πλατφόρμες -ακόμα και στο YouTube για παράδειγμα- αλλά και το ότι η εγγραφή από την τηλεόραση μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολα και οικονομικά, ιδίως αν μιλάμε για smart TV. Έλα να δούμε με ποιους τρόπους θα μπορέσεις να «γράψεις» το περιεχόμενο της αρεσκείας σου προκειμένου να το παρακολουθήσεις όποτε εσύ θες.

Ενσωματωμένη λειτουργία εγγραφής

Η πιο απλή και άμεση λύση είναι η ενσωματωμένη λειτουργία εγγραφής περιεχομένου της smart TV σου. Διατίθεται στα περισσότερα μοντέλα και μάλιστα είθισται να προσφέρει και δυνατότητα προγραμματισμού, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να είσαι παρών προκειμένου να ξεκινήσει την καταγραφή.

Σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορείς να αποθηκεύσεις το περιεχόμενο στη μνήμη της τηλεόρασής σου, σε κάποιες άλλες θα χρειαστεί να συνδέσεις μία εξωτερική μονάδα αποθήκευσης (USB stick ή εξωτερικό σκληρό). Σημείωσε βέβαια ότι η λειτουργία αυτή διαθέτει προστασία DRM και ως εκ τούτου δε θα σου επιτρέψει να «γράψεις» κωδικοποιημένα κανάλια και on-demand πλατφόρμες (βλ. Apple TV, Disney+, Netflix κλπ) ή να αναπαράγεις τις εγγραφές σου σε άλλες συσκευές.

Ψηφιακός δέκτης (PVR)

Μία άλλη πρόταση είναι να χρησιμοποιήσεις έναν ψηφιακό δέκτη, αυτό το κουτάκι που έπρεπε να συνδέσουμε στις τηλεοράσεις μας πριν λίγα χρόνια όταν εμφανίστηκε η Digea προκειμένου να αποκωδικοποιείται το ψηφιακό σήμα. Εν καιρώ βέβαια οι δέκτες ενσωματώθηκαν στις ίδιες τις τηλεοράσεις με αποτέλεσμα οι επίγειοι ψηφιακοί δέκτες να είναι περιττοί, όμως ακόμα και τα φθηνότερα μοντέλα διαθέτουν λειτουργία PVR για εγγραφή περιεχομένου μέσω USB (τα ακριβότερα έρχονται με ενσωματωμένο δίσκο αλλά δεν είναι απαραίτητο).

Πώς να "γράψω" σειρές και ταινίες στη smart TV μου;

Και εδώ, ανάλογα με την πρόταση που θα επιλέξεις θα δεις πως προσφέρονται από υπηρεσία εγγραφής προγραμμάτων σε προκαθορισμένη ώρα μέχρι σύνδεση σε υπηρεσίες streaming όπως το Netflix.

Blu-ray/DVD recorder

Εννοείται πως υπάρχει και πιο «παραδοσιακός» τρόπος για την εγγραφή του αγαπημένου σου περιεχομένου και αυτός δεν είναι άλλος από τον διάδοχο των βιντεοκασετών. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να εξοπλιστείς με ένα DVD ή Blu-ray recorder, μία συσκευή δηλαδή που θα σου επιτρέψει να καταγράψεις το πρόγραμμα ενός καναλιού, όπως ένα PVR αλλά αποθηκεύοντάς το σε έναν συμβατό οπτικό δίσκο.

Πώς να "γράψω" σειρές και ταινίες στη smart TV μου;

Τα DVD/Blu-ray players έρχονται και με εσωτερικό δίσκο προσφέροντάς σου μεγαλύτερη ευελιξία και γλιτώνοντάς σε από τη σπατάλη χρημάτων για αγορά αναλωσίμων. Η συγκεκριμένη λύση είναι βέβαια πιο ακριβή από τις άλλες δύο αλλά τουλάχιστον θα σου επιτρέψει να εκμεταλλευτείς τη συλλογή σου από DVD και Blu-ray.

Chromecast with Google TV

Μία τελευταία πρόταση για εγγραφή περιεχομένου από την τηλεόρασή σου, είναι το Chromecast και συγκεκριμένα το Chromecast with Google TV. Πρόκειται για μία τόση δα συσκευή, ένα dongle που θα συνδεθεί στην τηλεόρασή σου μέσω HDMI. Τρέχει Android TV, υποστηρίζει Wi-Fi και ως εκ τούτου θα σου δώσει τη δυνατότητα να κατεβάσεις και να χρησιμοποιήσεις πλήθος εφαρμογών, ανάμεσα στις οποίες υπάρχουν και κάποιες που προσφέρουν εγγραφή περιεχομένου (π.χ. Du Recorder).

Πώς να "γράψω" σειρές και ταινίες στη smart TV μου;

Ειδικά αν το smart home σου στηρίζεται στο οικοσύστημα της Google, να είσαι σίγουρος ότι το Chromecast θα σε ωφελήσει ποικιλοτρόπως «μεταμορφώνοντας» τις εμπειρίες ψυχαγωγίας σου και προσφέροντάς σου ακόμα περισσότερες επιλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ