MARKET

Όσα δε ρωτάς για την τριχόπτωση στα απαντάει η SENECA Medical Group

Όσα δε ρωτάς για την τριχόπτωση στα απαντάει η SENECA Medical Group

Η SENECA Medical Group απαντά στις πιο συχνές ερωτήσεις και απορίες που έχεις σχετικά με την αραίωση και την τριχόπτωση, αλλά και τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Όσο κι αν θέλουμε να αποφύγουμε πολλές φορές το πρόβλημα, όσο κι αν κάνουμε πως δεν το βλέπουμε, η φωνή της λογικής είναι πάντα εκεί για να μας το υπενθυμίζει. Γιατί από τους άλλους μπορούμε να κρυφτούμε, αλλά από τον ίδιο μας τον εαυτό….και τον καθρέφτη μπορούμε;

Δεν μπορούμε! Δεν είναι σπάνιο πλέον. Ολοένα και περισσότεροι άντρες και γυναίκες στις μέρες μας ταλαιπωρούνται από τριχόπτωση και αραίωση. Για να λύσεις όμως, ένα πρόβλημα θα πρέπει να εντοπίσεις πρώτα τη ριζά του.

Κι επειδή πολλοί είναι εκείνοι που αποφεύγουν να ρωτήσουν τους ειδικούς, ώστε να ενημερωθούν σωστά για το πρόβλημα, το SPORT24 απευθύνθηκε στους πλέον αρμόδιους, τη SENECA Medical Group.

Ο όμιλος Seneca Medical Group, μια από τις πλέον καινοτόμες κλινικές για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, έχει επενδύσει σε Καινοτόμα Συστήματα Διάγνωσης και Θεραπείας με στόχο την οριστική λύση στο πρόβλημα αποκατάστασης των μαλλιών σε άντρες και γυναίκες.

Έτσι, ζητήσαμε τη βοήθειά της και οι ειδικοί μας απάντησαν στις πιο συχνές ερωτήσεις και απορίες που έχετε σχετικά με την αραίωση και την τριχόπτωση

  • Η τριχόπτωση οφείλεται σε κληρονομικά αίτια;

Η τριχόπτωση οφείλεται κατά κύριο λόγο στην κληρονομικότητα, αλλά και σε άλλους παράγοντες, όπως το άγχος και το στρες, διάφορες παθήσεις, ανθυγιεινές συνήθειες, φαρμακευτικές αγωγές, θεραπείες και ορμονικές αλλαγές.

Έρευνες δείχνουν ότι περίπου το 70% του ανδρικού πληθυσμού εκδηλώνει τριχόπτωση σε κάποια περίοδο της ζωής του.

  • Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω την τριχόπτωση;

Η πρόληψη με μια συντηρητική θεραπεία μπορεί να επιβραδύνει την τριχόπτωση. Η χρήση σωστά μελετημένων σαμπουάν και λοσιόν, σε συνδυασμό με χρήση μινοξιδίλης και συμπληρωμάτων διατροφής, έχει παρατηρηθεί ότι βοηθάει αρκετά.

Μία νέα μη επεμβατική μέθοδος αποκατάστασης της τριχόπτωσης είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία μαλλιών, η οποία έρχεται να δώσει λύση σε όσους δεν θέλουν ακόμα να προβούν σε μεταμόσχευση μαλλιών.

Και τέλος, η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών DIRECT FUE που είναι και ο μόνος σίγουρος και οριστικός τρόπος αποκατάστασης της τριχοφυΐας σε άντρες και γυναίκες.

  • Τι είναι η DIRECT FUE;

Είναι η πιο προηγμένη μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών όπου μεταφέρονται τα τριχοθυλάκια από τη δότρια στη πάσχουσα περιοχή χωρίς να γίνουν τομές ή ράμματα. Στη Seneca εφαρμόζουμε αποκλειστικά την Direct FUE, μια εξέλιξη της FUE, όπου με τη χρήση ειδικού implanter η τοποθέτηση των τριχοθυλακίων γίνεται άμεσα και χωρίς να έχει προηγηθεί υποδοχή ενώ παράλληλα ελέγχουμε την φορά, την γωνία και το βάθος τοποθέτησης για ένα 100% φυσικό αποτέλεσμα.

  • Η τριχόπτωσή μου είναι σε πρώιμο στάδιο. Χρειάζεται να κάνω κάτι σήμερα;

Όσοι βρίσκονται στα αρχικά στάδια της τριχόπτωσης, που δεν είναι ακόμα υποψήφιοι για χειρουργική αποκατάσταση, αλλά και όσοι θέλουν να ενισχύσουν το αποτέλεσμα της επέμβασης στο τριχωτό και να καθυστερήσουν περαιτέρω την τριχόπτωση, η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι η θεραπεία επιλογής.

Πρόκειται για μια συντηρητική θεραπεία με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Είναι μια ενέσιμη θεραπεία όπου ο ορός του αίματος με τα αιμοπετάλια (που περιέχουν αυξητικούς παράγοντες) εγχέεται στην πάσχουσα από τριχόπτωση περιοχή του τριχωτού, καθυστερώντας έτσι την εξέλιξη της τριχόπτωσης και ενδυναμώνοντας την πυκνότητα των μαλλιών.

  • Δεν πιστεύω ότι η μεταμόσχευση μαλλιών θα πετύχει.

Από τις αρχές του 19ου αιώνα, όταν και πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση μαλλιών και την δεκαετία του 1960, η μεταμόσχευση μαλλιών μετατράπηκε σε μια ευρέως εφαρμοζόμενη μέθοδο.

Η σημερινή επιστήμη και τεχνολογία με τις σύγχρονες κλινικές μεθόδους μεγιστοποιούν την αποτελεσματικότητα της επέμβασης και εγγυόνται τη φυσικότητα του αποτελέσματος.

Η Seneca Medical Group, αποτελεί σήμερα μια από τις πλέον καινοτόμες κλινικές για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης κι επειδή μία εικόνα ισούται με 1000 λέξεις, αυτοί είναι κάποιοι από τους ασθενείς που μας έχουν εμπιστευτεί μέχρι στιγμής για μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στη ζωή τους και το αποτέλεσμα τούς δικαιώνει.

Όσα δε ρωτάς για την τριχόπτωση στα απαντάει η SENECA Medical Group
Όσα δε ρωτάς για την τριχόπτωση στα απαντάει η SENECA Medical Group
Όσα δε ρωτάς για την τριχόπτωση στα απαντάει η SENECA Medical Group
Όσα δε ρωτάς για την τριχόπτωση στα απαντάει η SENECA Medical Group
  • Μετά από πόσο καιρό θα δω αποτελέσματα;

Μέσα σε μόλις 2 μήνες από τη μεταμόσχευση θα αρχίσετε να βλέπετε την ανάπτυξη των μαλλιών σας, ενώ σε 10-12 μήνες θα έχετε το τελικό αποτέλεσμα.

  • Πιστεύω ότι η μεταμόσχευση είναι μια επίπονη διαδικασία.

Η μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών Direct FUE της SENECA είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που γίνεται με τοπική αναισθησία και για αυτό είναι πρακτικά ανώδυνη.

  • Φοβάμαι ότι θα έχω ουλές και πληγές με τη μεταμόσχευση.

Τα τριχοθυλάκια εμφυτεύονται ένα προς ένα απευθείας στην πάσχουσα περιοχή με τη χρήση του Implanter, χωρίς προηγούμενη δημιουργία οπών ή σχισμών, χαρίζοντας 100% φυσικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ