ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο CEO της Seneca Medical Group, Γιώργος Κοτταρίδης, στο SPORT24: "Ταυτιζόμαστε με τις αρχές του αθλητισμού και θα τον στηρίξουμε"

Ο CEO της Seneca Medical Group, Γιώργος Κοτταρίδης, στο SPORT24: "Ταυτιζόμαστε με τις αρχές του αθλητισμού και θα τον στηρίξουμε"

Ο CEO της Seneca Medical Group, Γιώργος Κοτταρίδης, μίλησε στο SPORT24 για το πώς η κλινική του στηρίζει έμπρακτα τον αθλητισμό, τις δράσεις που έχουν γίνει ως τώρα, αλλά και τα μελλοντικά σχέδια. Παράλληλα, έδωσε και απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το ζήτημα της τριχόπτωσης.

Η Seneca Medical Group αποτελεί μια από τις πλέον καινοτόμες κλινικές για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, συνδυάζοντας τις σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους θεραπείας, τις νέες τεχνολογίες και την εφαρμογή εξατομικευμένων λύσεων.

Ο CEO, Γιώργος Κοτταρίδης, μίλησε αποκλειστικά στο SPORT24 για το πώς η κλινική του στηρίζει έμπρακτα τον αθλητισμό, αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν γίνει ως τώρα, αλλά και στα μελλοντικά σχέδια της Seneca Medical Group, ενώ έδωσε και απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το ζήτημα της τριχόπτωσης.

Κύριε Κοτταρίδη, βλέπουμε ότι η Seneca έχει μπει δυναμικά στα αθλητικά δρώμενα και φανερώνει μια διάθεση προσφοράς σε έναν τομέα αρκετά διαφορετικό από τον δικό σας. Ποια είναι η στόχευσή σας και η στρατηγική σας για το παρόν και το μέλλον;

"Πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός έχει τη δική του ξεχωριστή δυναμική και παράλληλα σαν εταιρεία ταυτιζόμαστε με τις αρχές που διέπουν τον αθλητισμό. Στοχεύουμε όχι μόνο στη στήριξη του επαγγελματικού αθλητισμού αλλά και του ερασιτεχνικού και μακροπρόθεσμα η στρατηγική μας θα περιλαμβάνει αρκετές ενέργειες προς αυτή τη κατεύθυνση".

Μπήκατε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ήσασταν το καλοκαίρι παρόντες στο AegeanBall Festival στη Σύρο όπως και στη μεγάλη βραδιά των NBA Finals στη Θεσσαλονίκη για το SPORT24. Υπήρξε και στο παρελθόν ανάλογη δραστηριότητά σας στον αθλητισμό ή είναι κάτι που αποφασίσατε τώρα να το τολμήσετε;

"Ενέργειες σαν κι αυτές δεν είναι νέες για την Seneca, μιας και ήδη στηρίζουμε χορηγικά τις δύο μεγαλύτερες ομάδες της Σκωτίας Glasgow Rangers & Celtic. Παράλληλα, έχουμε εκπονήσει και έχουμε πραγματοποιήσει χορηγίες και δράσεις με ερασιτεχνικά σωματεία και Παραολυμπιονίκες".

Με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ποια ακριβώς θα είναι η συνεργασία σας και οι κοινές σας δράσεις;

"Η συνεργασία μας με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ περιλαμβάνει παρουσία της Seneca στο γήπεδο της Τούμπας μέσα από διάφορες ενέργειες καθώς και την διοργάνωση εκδηλώσεων και διαγωνισμών από τις οποίες θα επωφεληθούν οι φίλοι του ΠΑΟΚ".

Βλέπουμε ότι πολλοί αθλητές, κυρίως μικρότερων αθλημάτων, έχουν αναφερθεί στην αναγκαιότητα στήριξης από χορηγούς, αλλιώς δεν είναι σε θέση να συνεχίσουν εξαιτίας έλλειψης πόρων. Είναι κάτι που βρίσκεται στο μυαλό σας;

"Βεβαίως, η στήριξη αθλητών σε μικρότερα αθλήματα είναι στο άμεσο πρόγραμμά μας και ήδη έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις με την PROGAME που είναι πρωτοπόροι στο sport management και είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα μπορέσουμε να παρέχουμε τη στήριξή μας σε περισσότερους ακόμη αθλητές".

Τριχόπτωση και αθλητισμός. Αθλητές, διάσημοι ή μη, τολμούν να προχωρήσουν σε επέμβαση ή αποτελεί ταμπού; Τι λέει η χρόνια εμπειρία σας;

"Φυσικά και τολμούν είτε είναι διάσημοι είτε όχι, όλοι οι αθλητές παραμένουν άνθρωποι και ως εκ τούτου η ανάγκη για να βελτιώσουν τη ψυχολογία τους και την εικόνας τους είναι η ίδια. Η εποχή που η μεταμόσχευση μαλλιών ήταν ταμπού, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και αυτό το αποδεικνύουν ακόμη και οι διάσημοι ποδοσφαιριστές όπως ο Wayne Rooney ο οποίος στο παρελθόν έχει μιλήσει ανοιχτά για τα μαλλιά του".

Υπάρχουν σπορ που προκαλούν εντονότερη τριχόπτωση στους αθλητές; Αν ναι, ποια είναι αυτά και γιατί;

"Όχι, αυτό είναι ένας μύθος από τους πολλούς που καταρρίπτονται καθημερινά όσο η πληροφορία μεταφέρεται στους ενδιαφερόμενους".

Ένας αθλητής που θέλει να κάνει μια τέτοια επέμβαση, πόσο χρόνο θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης; Επίσης, υπάρχουν παρενέργειες που ενδεχομένως να τον επηρεάσουν;

"Αναλόγως το άθλημα ένας αθλητής δε θα χρειαστεί να μείνει για πολύ καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης και φυσικά δεν υπάρχουν παρενέργειες που θα μπορούσαν να τον επηρεάσουν".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ