ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ο ΑΝΤ1 κερδίζει το στοίχημα του Μουντιάλ

Ο ΑΝΤ1 κερδίζει το στοίχημα του Μουντιάλ
TWITTER

Ο ΑΝΤ1 αντιμετώπισε τεχνικές δυσκολίες στην αρχή του Μουντιάλ, όμως ανταποκρίθηκε άμεσα και μετέδωσε τα παιχνίδια μέσα από την ελεύθερη συχνότητά του, κερδίζοντας το "στοίχημα".

Τα τεχνικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην αρχή του Μουντιάλ στη συνδρομητική πλατφόρμα του ΑΝΤ1+ δημιούργησαν αναστάτωση στους συνδρομητές.

Αυτό όμως δεν επηρέασε τον ΑΝΤ1, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα και προσαρμόστηκε στις συνθήκες και με γρήγορα αντανακλαστικά έδωσε άμεσα τη λύση, μεταδίδοντας τα παιχνίδια μέσα από την ελεύθερη συχνότητά του.

Κάπως έτσι, διέθεσε την καλύτερη τηλεοπτική παραγωγή που έχει γίνει ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο και όχι μόνο.

Και μάλιστα με στόχο να μη χαθεί ούτε μία στιγμή από το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη δημιουργήθηκαν dedicated λογαριασμοί στα social media με αποκλειστικό περιεχόμενο, Viber Channel, αλλά και tab στην ιστοσελίδα antenna.gr/fifaworldcup2022.

Μοναδικό περιεχόμενο, έμπειρη ομάδα

Ο ΑΝΤ1 κέρδισε το στοίχημα, όχι μόνο γιατί λειτούργησε άμεσα και αποτελεσματικά, αλλά και γιατί προσέφερε ένα μοναδικό περιεχόμενο.

Στη μετά Covid-19 εποχή, που σχεδόν όλες οι περιγραφές γίνονται από τα booth των καναλιών και οι αποστολές στο εξωτερικό τείνουν να γίνουν μακρινή ανάμνηση, ο ΑΝΤ1 έστειλε στο Κατάρ επτά ανθρώπους και δύο κάμερες για περιγραφές, ζωντανές συνδέσεις και ρεπορτάζ στις εκπομπές.

Ολόκληρη η συγκεκριμένη ομάδα που έχει επιλέξει το κανάλι είναι ιδιαιτέρως έμπειρη και προσδίδει αξία στην εμπειρία θέασης της διοργάνωσης. Μεταξύ αυτών μάλιστα, είναι δυο εκ των πέντε κορυφαίων εν ενεργεία σπίκερς στην Ελλάδα: ο Αλέξης Σπυρόπουλος και ο Σωτήρης Κωσταβάρας που με τη φωνή τους τις τελευταίες ημέρες έχουν μπει στο σπίτι μας για τα καλά.

Extracredit; Η αποστολή του legend του 2004 και football expert, Στέλιου Γιαννακόπουλου, στο Κατάρ για τον σχολιασμό των αγώνων, γεγονός που είναι πρωτόγνωρο για την ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα και που τόλμησε πρώτος να κάνει πράξη ο ΑΝΤ1.

Και ο σταθμός δεν μένει μόνο στους αγώνες, αλλά δημιουργεί εξτρά περιεχόμενο με την εκπομπή "Ώρα Μουντιάλ" που προβάλλεται μετά από το τελευταίο παιχνίδι κάθε ημέρας και είναι η μεγαλύτερη υπενθύμιση πως η νέα εποχή στην τηλεόραση είναι εδώ.

Όλα αυτά στο στούντιο-διαστημόπλοιο της CosmoteTV, που κάνει την παραγωγή της και διαθέτει υπερσύγχρονα γραφικά: Virtual ολογράμματα των σταρ του Μουντιάλ εμφανίζονται στο πλατό, ενώ η ανάλυση των αγώνων γίνεται με τη χρήση της τεχνολογίας μεν, με τρόπο απλό και κατανοητό για τους τηλεθεατές δε.

Όμως, τη διαφορά στο "Ώρα Μουντιάλ" την κάνουν οι άνθρωποι: Ο παρουσιαστής της εκπομπής, Στέφανος Αβραμίδης, ο Βασίλης Σαμπράκος στην ανάλυση, ο Μιχάλης Τσόχος στο σχόλιο, τα καταπληκτικά βίντεο ρετρό, αλλά και η εξαιρετική Έλενα Παπαδοπούλου, σε ένα ρόλο αμιγώς δημοσιογραφικό, όπως αρμόζει στη σύγχρονη γυναίκα.

Τα νούμερα ξεπέρασαν και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες

Και όσο για τα νούμερα τηλεθέασης των αγώνων; Αυτά έχουν ξεπεράσει ακόμη και τις προσδοκίες των ανθρώπων του καναλιού και έχουν κάνει τον ανταγωνισμό να μετράει τις ημέρες μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, που ολοκληρώνεται το Παγκόσμιο Κύπελλο στον ΑΝΤ1, και έχει παρασύρει σχεδόν όλα τα δημοφιλή προγράμματα μυθοπλασίας, reality, infotainment.

Περίπου ένας στους τέσσερις Έλληνες έχει πετάξει το τηλεκοντρόλ στο συρτάρι και μένει μόνιμα συντονισμένος από τη σέντρα του πρώτου αγώνα της ημέρας ως το σφύριγμα της λήξης του τελευταίου.

Ακόμα και το γυναικείο κοινό, που παραδοσιακά επιλέγει τη μυθοπλασία, εντυπωσιάστηκε από τα κατορθώματα του Μέσι και του Ρονάλντο, δίνοντας στον ΑΝΤ1 την πρωτιά στους πίνακες της τηλεθέασης από την ημέρα που ξεκίνησε το Μουντιάλ.

Ο ΑΝΤ1+ είναι μία καινοτόμα προσπάθεια στην ελληνική τηλεόραση

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης δημιουργήθηκε ένα pop-up κανάλι / συνδρομητική πλατφόρμα με περιεχόμενο αφιερωμένο αποκλειστικά στην κάλυψη του Μουντιάλ, γεγονός που επιτάσσει χειροκρότημα και όχι αποδοκιμασία.

Άλλωστε, τα όποια προβλήματα έχουν πια αποκατασταθεί πλήρως. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μπαίνουν καθημερινά από κινητά, tablet, pc και smartTV, από το γραφείο ή το σπίτι τους στο ΑΝΤ1+, είτε για να παρακολουθήσουν τους αγώνες ζωντανά ή On Demand, είτε για να επιλέξουν κάποιο από τα υπέροχα ντοκιμαντέρ για την ιστορία του Μουντιάλ που υπάρχουν διαθέσιμα στην πλατφόρμα.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ