ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Μαραθώνιος: Χρυσός Ολυμπιονίκης δια περιπάτου ο Κιπτσόγκε

Kenya's Eliud Kipchoge crosses the finish line to win the men's marathon at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Sunday, Aug. 21, 2016. (AP Photo/Petr David Josek)
Kenya's Eliud Kipchoge crosses the finish line to win the men's marathon at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Sunday, Aug. 21, 2016. (AP Photo/Petr David Josek) AP

Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και για δεύτερη διαδοχική φορά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον Μαραθώνιο.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε τον Μαραθώνιο ο Ελιουντ Κιπτσόγκε. Ο κορυφαίος Μαραθωνοδρόμος κατάφερε να ξεφύγει μετά τα μισά της διαδρομής και στη συνέχεια δεν κοίταξε ποτέ πίσω του.

Ο σπουδαίος Κενυάτης τερμάτισε σε 2:08.38 και κατέκτησε το δεύτερο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μπήκε για πάντα στην ιστορία του αθλήματος.

Βλέπετε έγινε μόλις ο τρίτος άνθρωπος στην ιστορία του Μαραθωνίου που έχει κατακτήσει δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια. Οι άλλοι δύο είναι οι Αμπέμπε Μπικίλα (1960-64) και ο Βάλντεμαρ Τσιερπίνσκι (1976-80).

Το αργυρό μετάλλιο, κατέκτησε ο Ολλανδός Αμπντί Ναγκέγιε (2:09:58) ο οποίος σε μία απ' τις πιο έντονες στιγμές των Αγώνων, έδινε... κουράγιο στα τελευταία μέτρα της κούρσας στον φίλο του Μπασίρ Αμπντί (και οι δύο έχουν καταγωγή από τη Σομαλία) που έτρεξε με τα χρώματα του Βελγίου (2:10:00), προκειμένου να προσπεράσει τον Λόρενς Τσερόνο από την Κένυα, όπως και έγινε στο φινάλε!

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ