ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

"Να γίνει γιορτή για την Αθήνα"

"Να γίνει γιορτή για την Αθήνα"

Μία ακόμα γιορτή για την πόλη της Αθήνας ετοιμάζει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής με τη διεξαγωγή του 3ου Ημιμαραθωνίου. Πυρά Παναγόπουλου κατά της Πολιτείας. (VIDEOS)

Το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνέντευξη Τύπου για τον 3ο Ημιμαραθώνιο ο οποίος θα διεξαχθεί στις 4 Μαΐου στην Αθήνα. Στο πάνελ παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Δημήτρης Κατσικάρης, η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Νέλλυ Παπαχελά και ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ, Ευάγγελος Παπαποστόλου.

Ο πρώτος που πήρε το λόγο ήταν ο κ. Παναγόπουλος: "Δοκιμάσαμε τις δυνάμεις μας το 2012 σε αυτή την απόσταση για πρώτη φορά. Η δοκιμή πήγε πολύ καλά. Συνεχίσαμε το 2013 με έναν μεγαλύτερο και καλύτερα διοργανωμένο αγώνα ο οποίος προσέλκυσε περίπου 9.000 δρομείς. Φέτος ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας αποκτά διεθνή χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειώσω ότι όπως ενημερώθηκα χτες, δηλαδή μια μέρα πριν την επίσημη παρουσίαση της διοργάνωσης, οι ρυθμοί των αιτήσεων παρέπεμπαν σε πάνω από 15.000 αθλητές.

Θέλω να μιλήσω για δύο πράγματα που θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικά. Το πρώτο αφορά στο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης το οποίο θα γίνει και στον Ημιμαραθώνιο. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στην Αρχιεπισκοπή και στο Δήμο Αθηναίων για την προσπάθεια που κάνουν.

"Να γίνει γιορτή για την Αθήνα"
INTIME SPORTS

Το δεύτερο στο οποίο θέλω να αναφερθώ είναι ο διεθνής χαρακτήρας της διοργάνωσης. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι γιατί περίπου 500 δρομείς από όλο τον κόσμο έχουν επιλέξει να έρθουν στην Αθήνα. Αυτό το νούμερο είναι πολύ σημαντικό αφού είμαστε μόλις στον τρίτο χρόνο της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε ότι περίπου 300 αθλητές θα έρθουν από την Ιαπωνία έπειτα από μία συνεργασία που αναπτύξαμε με τον Ιαπωνικό σύλλογο για τον Ελληνικό Μαραθώνιο. Για αυτό αλλάξαμε και την ημερομηνία του αγώνα για να συμπίπτει με τις διακοπές στην Ιαπωνία.

Στο ΣΕΓΑΣ πιστεύουμε πολύ στον Ημιμαραθώνιο. Πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός της εποχής που διοργανώνεται ο αγώνας, της άρτιας διοργάνωσης, της εύκολης διαδρομής και βεβαίως της Αθήνας αποτελούν ένα ισχυρό κίνητρο για όλους τους δρομείς να συμμετάσχουν στον αγώνα και την παραμονή τους για 3-4 ημέρες σε μια από τις ιστορικότερες και ωραιότερες πόλεις του πλανήτη".

Στη συνέχεια ο πρόεδρος τους ΣΕΓΑΣ δεν παρέλειψε να ρίξει και τα πυρά του: "Είμαστε αποφασισμένοι να καταφέρουμε με τη συνεργασία του Δήμου να διοργανώσουμε μία ακόμα άρτια διοργάνωση. Θα τα καταφέρουμε παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι οι Ομοσπονδίες θα πρέπει να γίνουν μέρος του δημόσιου τομέα, δηλαδή να μη μπορούν να λειτουργήσουν με κανένα τρόπο.

Παρά το γεγονός ότι κάποιοι εξακολουθούν να υπολογίζουν τον αθλητισμό ως λογιστική εγγραφή στις δαπάνες μειώνοντας συνεχώς τη χρηματοδότησή του. Παρά το γεγονός ότι ο μαζικός αθλητισμός δεν υπάρχει σε κανένα σχεδιασμό της Πολιτείας.

Υπάρχει όμως στο σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ. Υπάρχει στο σχεδιασμό της αυτοδιοίκησης, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Μαραθώνα και της Περιφέρειας. Όλοι μαζί, θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, θα οδηγήσουμε τον Ημιμαραθώνιο, όπως κάναμε και με τον Μαραθώνιο, σε μια μεγάλη γιορτή για την πόλη, σε ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός, σε ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό γεγονός σε ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την Αθήνα".

Δείτε σε βίντεο αναλυτικά όλες τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΓΑΣ.

Θα συμμετάσχει και ο Γιώργος Καμίνης

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργο Καμίνης: " Συμπαραστεκόμαστε ολόθερμα και θα βοηθήσουμε την προσπάθεια με όσα μέσα διαθέτουμε ως Δήμος, προκειμένου να γίνει ένας καλός Ημιμαραθώνιος και να καθιερωθεί ακόμη καλύτερα. Ο αγώνας είναι δύο εβδομάδες πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών, εγώ τότε θα είμαι σε φουλ τρέξιμο, αλλά θα τρέξω στα 3 ή 5χλμ.

Να τρέξουμε μαζί με την πόλη, να είναι μια μέρα γιορτής. Εγώ πάντα ήθελα οι Κυριακές να είναι μέρες γιορτής για του Αθηναίους. Τέτοιες εκδηλώσεις βοηθούν την πόλη να καταστεί αυτόνομος τουριστικός προορισμός. Σας καλώ από την πλευρά μου να έρθετε να τρέξουμε, εγώ θα είμαι στην γραμμή της αφετηρίας".

Αναλυτικά, όλα όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

«Η περιφέρεια δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο γεγονός. Πολιτισμός και αθλητισμός πηγαίνουν μαζί και βοηθούν στην ανάπτυξη και του τουρισμού», είπε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Δημήτρης Κατσικάρης.

Παρακολουθείστε και τις ομιλίες του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Δημήτρη Κατσικάρη:

Από την πλευρά της η Νέλλυ Παπαχελά τόνισε: "Είναι η τρίτη χρονιά που ο ΟΠΑΝΔΑ στηρίζει τον Ημιμαραθώνιο. Καλούμε τους πολίτες της Αθήνας να συμμετάσχουν σε αυτό το γεγονός και ιδιαίτερα στα 3χλμ., μια απόσταση στην οποία μπορούν να πάρουν όλοι μέρος. Ο κόσμος έχει ανάγκη να εκτονωθεί". Παράλληλα, έκανε γνωστό πως πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι θα «τρέχουν» στους δρόμους της Αθήνας και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Αλλά και της προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ, κ. Παπαχελά:

Τα δεδομένα του αγώνα

Για τεχνικά ζητήματα, όπως η συμμετοχή των περίπου 18.000 δρομέων σε όλες τις κατηγορίες μίλησε ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων, Βαγγέλης Παπαποστόλου. " Φέτος έχουμε κάνει κάποιες αλλαγές κυρίως λόγω του ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Ζάππειο. Μετακινηθήκαμε στο κέντρο, στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη. Εκεί θα χτυπήσει η καρδιά της διοργάνωσης. Αλλάξαμε λίγο της μικρές διαδρομές, όχι όμως και τον Ημιμαραθώνιο", είπε.

Με βάση τον προγραμματισμό και με γνώμονα την ασφαλή και ποιοτική συμμετοχή των δρομέων στον αγώνα, τα όρια συμμετοχής ανά απόσταση είναι τα εξής: Ημιμαραθώνιος: 6.000 δρομείς, 5χλμ 9.000 δρομείς, 3χλμ 3.000 δρομείς. Όπως έγινε γνωστό οι εγγραφές θα κλείσουν όταν συμπληρωθούν τα παραπάνω όρια, το αργότερο έως 17 Απριλίου. Επίσης γνωστοποιήθηκε πως στα 3χλμ δεν θα υπάρξει συνδρομή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ