ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Μπεκέλε με κότινο και ρεκόρ

Μπεκέλε με κότινο και ρεκόρ

Ο Κενενίσα Μπεκέλε αναδείχθηκε νικητής στο Μαραθώνιο του Παρισιού. Όπως και το 2004 στην Αθήνα, έτσι το 2014 ο νικητής στο Παρίσι στέφθηκε με κότινο.

Η τύχη του πρωτάρη ή το ξεκίνημα μιας δεύτερης σπουδαίας καριέρας εκτός σταδίου; Η ιστορία θα δείξει. Πάντως ο Αιθίοπας Κενενίσα Μπεκέλε τερμάτισε πρώτος στο Μαραθώνιο του Παρισιού.

Ο 31χρονος κάτοχος τεσσάρων ολυμπιακών μεταλλίων κατέρριψε το ρεκόρ αγώνα, τερματίζοντας στα Ηλύσια Πεδία σε χρόνο δύο ώρες, πέντε λεπτά και τρία δευτερόλεπτα.

Ο χρόνος του ήταν οκτώ δευτερόλεπτα ταχύτερος από το ρεκόρ του Κενυάτη Στάνλεϊ Μπίγοτ το 2012. Ο Μπεκέλε, παγκόσμιος ρέκορντμαν σε 5.000 και 10.000 μέτρα πέρασε μπροστά στο 25ο χιλιόμετρο (συνολικά η απόσταση είναι 42.2 χιλιόμετρα).

" Ήταν ο πρώτος μου μαραθώνιος και δεν είχα μεγάλη πείρα. Ήταν πολύ δύσκολα, αλλά ήταν ο χρόνος που περίμενα. Μετά το 25ο χιλιόμετρο πιέστηκα να κρατήσω το ρυθμό", σχολίασε ο Μπεκέλε που στέφθηκε με τον κότινο, το στεφάνι αγριελιάς μετά την επικράτηση του.

Μπεκέλε με κότινο και ρεκόρ

Οι κότινοι ταξίδεψαν στη γαλλική πρωτεύουσα με τον πρώην Δήμαρχο Μαραθώνα, Σπύρο Ζαγάρη, έπειτα από πρόταση της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι. Η πρόταση έγινε φυσικά αποδεκτή από την οργανωτική επιτροπή.

Στις γυναίκες η Κενυάτισσα Φιλομένα Τσέγιετς κυριάρχησε, τερματίζοντας πρώτη με χρόνο δύο ώρες, 22 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα σχεδόν τρία λεπτά μπροστά από τη Γιεμπργκουάλ Μελέσε από την Αιθιοπία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ