ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

Μαραθώνιος Αθήνας: Τα ρεκόρ της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού

Ο Κίπτο περνά πρώτος τη γραμμή του τερματισμού και μάλιστα με νέο ρεκόρ διαδρομής
Ο Κίπτο περνά πρώτος τη γραμμή του τερματισμού και μάλιστα με νέο ρεκόρ διαδρομής EUROKINISSI SPORTS

Ο 40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας πέρασε στην ιστορία και μαζί τα ρεκόρ που έσπασε στη φετινή επετειακή διοργάνωση.

Για πέντε ημέρες η Αθήνα ζούσε στο ρυθμό του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου. Οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί σε συνδυασμό με το διήμερο των αγώνων δημιούργησε μια μοναδική γιορτή στην Αθήνα.

Η διοργάνωση συνοδεύτηκε όμως και από κάποια ρεκόρ. Συνολικά περίπου 70.000 δρομείς έτρεξαν σε όλες τις αποστάσεις και τους αγώνες που έγιναν.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Φυσικά, ξεχωρίζει η μεγάλη επίδοση του Κίπτο, ο οποίος με 2.10.34 έκανε νέο ρεκόρ διαδρομής. Στα αξιοσημείωτα ότι για πρώτη φορά τερμάτισαν την κλασική διαδρομή περισσότεροι από 17.000 δρομείς.

Επιπρόσθετα επέστρεψαν οι αγώνες των παιδιών και περισσότερα από 8.000 παιδιά τερμάτισαν και εκείνα στο Καλλιμάρμαρο.

Στην OPAP Marathon Expo συμμετείχαν συνολικά 180 εκθέτες και υπολογίζεται ότι 90.000 άνθρωποι επισκέφτηκαν τη μεγάλη έκθεση.

Τέλος, ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στη μεγάλη δύναμη αυτού του Μαραθωνίου που είναι οι εθελοντές, αφού περίπου 4.500 άνθρωποι από 30 χώρες βοήθησαν στη διεξαγωγή του.

Μαραθώνιος Αθήνας: Τα ρεκόρ της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού

Δείτε όσα δήλωσε για τη μεγάλη γιορτή του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ, Σωτήρης Κυρανάκος.

TAGS ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ