ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

Μαραθώνιος Αθήνας: Σταμούλης και Μαρινάκου επικράτησαν στα 10χλμ ΟΠΑΠ

40    2023 /   10  /  (  / EUROKINISSI)
40 2023 / 10 / ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νίκος Σταμούλης και η Αναστασία Μαρινάκου επικράτησαν στον αγώνα των 10χλμ ΟΠΑΠ που διεξήχθησαν στο πλαίσιο του 40ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας.

Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, o 40ος Μαραθώνιος Αθήνας, ξεκίνησε με τον αγώνα δρόμου 10χλμ. ΟΠΑΠ. Το κέντρο της Αθήνας πλημμύρισε με πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του στίβου αλλά και απλούς πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να διασκεδάσουν μαζί τρέχοντας στους δρόμους της πρωτεύουσας με τον πρώτο τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο να δίνει το μήνυμα της γιορτής.

Στο 10άρι των ανδρών, ο Νίκος Σταμούλης επικράτησε και «έκοψε» πρώτος την κορδέλα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Με χρόνο 31:19 o 21χρονος πρωταθλητής αναδείχθηκε νικητής, όσο ο Γιώργος Σταμούλης (AΟ Παλαιού Φαλήρου) τον ακολούθησε στη δεύτερη θέση με 31:34 ενώ ο Τσέχος Γιάνις Μάτς τερμάτισε τρίτος με 33:41.

Νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν ο Γιώργος Σταμούλης και ακολούθησε ο Μανώλης Πουρίκας (ΓΣ Νίκη Βύρωνα) με 32.06 και στην τρίτη ο Αλέξανδρος Σούκουλης (Παναξιακός) 32.23.

Back to back νικήτρια η Αναστασία Μαρινάκου

Η πρωταθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων, Αναστασία Μαρινάκου, ήταν αυτή που μπήκε πρώτη στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και πήρε τη νίκη στον αγώνα δρόμου 10χλμ. ΟΠΑΠ, απολαμβάνοντας το χειροκρότημα του κοινού.

Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού, που επανήλθε από τραυματισμό, διένυσε την απόσταση σε 34:10 και κατάφερε να νικήσει ξανά τον τίτλο στο αγώνισμα, δείχνοντας πως παρά την ταλαιπωρία της από τον τραυματισμό έχει επιστρέψει και θα μας απασχολήσει μέσα στη σεζόν.

Η ίδια, μετά τον τερματισμό, μιλώντας στον ΣΕΓΑΣ δήλωσε: «Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που παίρνω τη νίκη στο 10άρι. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, πέρασα πάρα πολύ δύσκολα. Είχα έναν τραυματισμό που τον είχα πραγματικά για έναν χρόνο, καθώς τη μισή χρονιά έτρεχα για τον τραυματισμό και την άλλη μισή έκανα αποκατάσταση γιατί… είχα πάρει το πόδι μου στο χέρι. Είχα φτάσει σε σημείο να νομίζω πως δεν θα ξανατρέξω. Τώρα είμαι πολύ χαρούμενη γιατί είμαι με δυόμιση μήνες προετοιμασία. Στον ημιμαραθώνιο που έτρεξα πριν από τρεις εβδομάδες, που τον έτρεξα και πρώτη φορά, μου βγήκε πάρα πολλή κούραση και δεν κρύβω ότι είχα ένα άγχο για τον αγώνα και εν ήξερα καθόλου πως θα μου βγει.

Είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά, θέλω πραγματικά να προσπαθήσω να πάω Ολυμπιακούς Αγώνες που είναι το όνειρό μου αλλά δυστυχώς δεν είμαι τόσο τυχερή. Γενικά είμαι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, δεν έχω κάνει ούτε το 50% από όσα μπορώ να κάνω και γι’ αυτό συνεχίζω. Θέλω να κάνω αυτό που μου αξίζει.

Εύχομαι να συνεχίσω έτσι, υγιής γιατί έχω κουραστεί να ξεκινάω από το μηδέν, να φτάνω στην κορυφή και μετά ξανα το ίδιο. Αφιερώνω τη νίκη σε έναν άνθρωπου που έφυγε από τη ζωή, τη νίκη μου και όλη την προσπάθεια που έχω κάνει του την αφιερώνω».

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Ειρήνη Τσουπάκη με χρόνο 34:55, η οποία δήλωσε: «Σήμερα δεν ήμασταν σίγουροι αν θα μπω ή όχι, είναι περίοδος προσαρμογής. Θυμήθηκα το συναίσθημα του να τερματίζεις εδώ μέσα.

Θέλαμε να κάνουμε το ξεκίνημα εδώ, είμαι πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα και συνεχίζουμε. Ο στόχος παραμένουν τα ατομικά ρεκόρ».

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η Κατερίνα Κουτλή με 35:56, η οποία πέρυσι ήταν τέταρτη και φέτος κατάφερε να ανέβει στο βάθρο και δήλωσε τα εξής σχετικά: «Έκανα την ίδια επίδοση με πέρυσι αλλά ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες, πάθαινα συνεχώς κράμπες από το 5ο χιλιόμετρο και σε κάποια στιγμή σταμάτησα και έπειτα συνέχισα. Η τρίτη θέση για το 10άρι είναι πολύ καλή γιατί εγώ είμαι 800άρα. Έχω ξεκινήσει προετοιμασία, με ένα ρεκόρ κιόλας στα 5χλμ. και περίμενα και σήμερα ένα ρεκόρ αλλά δεν μπορώ να είμαι απογοητευμένη. Φέτος μπορείτε να με δείτε και στο 3άρι ακόμη.

Θα ήθελα να πω και ευχαριστώ σε όλους τους φίλους μου από την adidas runners, στον προπονητή μου, στο ΙΑΣΙΣ και στους γονείς μου».

Η ίδια κατάταξη ισχύει και για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

TAGS ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ