ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Στην Ταϊβάν το πρωτάθλημα συνεχίζεται κανονικά

CHAMPIONS LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÍÔÉÆÏÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
CHAMPIONS LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÍÔÉÆÏÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Παρότι ο αθλητισμός σε Κίνα και Ιαπωνία έχει "παγώσει" λόγω του κορονοϊού, λίγο πιο δίπλα, στην Ταϊβάν, το πρωτάθλημα συνεχίζεται κανονικά, σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει πλήξει όλο τον πλανήτη, με τις περισσότερες χώρες να έχουν "παγώσει" κάθε δραστηριότητα -αθλητική και μη. Λόγω των δυσχερών συνθηκών σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη έχει τεθεί σε καραντίνα, με κατ' οίκον παραμονή και περιορισμό των μετακινήσεων.

Υπάρχουν βέβαια κι οι εξαιρέσεις, εκεί όπου η ζωή συνεχίζεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Η Λευκορωσία και η Νικαράγουα είναι δύο τέτοια παραδείγματα, με την Ταϊβάν να συμπληρώνει την τριάδα δεδομένου ότι εκεί το πρωτάθλημα μπάσκετ εξελίσσεται δίχως την παραμικρή... ανωμαλία στο πρόγραμμα.

Η SBL διεξάγεται κανονικά, με τον Ίχορ Ζάιτσεφ που αγωνίζεται στους Taian Beer να εξηγεί σε ισπανική ιστοσελίδα πως "η χώρα είναι πολύ καλά προστατευμένη από τον κορονοϊό, ελέγχουν όποιον μπαίνει στη χώρα και η ατομική υγιεινή είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Κάθε φορά που μπαίνεις σε ένα δωμάτιο, παίρνουν τη θερμοκρασία σου και σου βάζουν αντισηπτικό. Όπως αντίστοιχα, το σύστημα υγείας της χώρας είναι εξαιρετικό".

Όσο για το πώς είναι η ζωή στη χώρα μετά την πανδημία; " Θα έλεγα πως είναι φυσιολογικά τα πράγματα, το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι ο κόσμος φοράει μάσκα όταν κυκλοφορεί" ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: " Το πρωτάθλημα συνεχίζεται, με μοναδική αλλαγή το γεγονός πως γίνεται κεκλεισμένων των θυρών. Παλιά ταξιδεύαμε από πόλη σε πόλη για τους αγώνες, πλέον έχουμε συγκεντρωθεί όλοι στην Ταϊπέι".

Μέχρι στιγμής, στην Ταϊβάν έχουν καταγραφεί 363 κρούσματα του κορονοϊού και 5 νεκροί από τον ιό.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ