Κορονοϊός: Ο Μαυρωτάς προτείνει "σχέδιο Μάρσαλ" για τον αθλητισμό

Ένα "σχέδιο Μάρσαλ" και για τον αθλητισμό προτείνει στο μήνυμά του στο twitter ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Με μήνυμά του στο twitter, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, πρότεινε ένα "σχέδιο Μάρσαλ" για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, που σαρώνει όλο τον κόσμο.

"Δυστυχώς & ο αθλητισμός θα "γονατίσει" απ'τον κορονοϊό, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Και δεν μιλάω για την κορυφή της πυραμίδας,αλλά για τη βάση. Τα σωματεία θα χρειαστούν στήριξη για να ξανασταθούν στα πόδια τους ώστε ν'αθλούνται τα παιδιά. Ένα σχέδιο Μάρσαλ & για τον αθλητισμό", ανέφερε ο κ. Μαυρωτάς.

Με τον όρο "σχέδιο Μάρσαλ" εννοείται η οικονομική ενίσχυση κρατών της Ευρώπης, αποκύημα της εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και της αντίληψης ότι η επικράτηση του κομμουνισμού θα αποτελούσε κίνδυνο για τα συμφέροντα και των ΗΠΑ.

Αποσκοπούσε αφενός στην τόνωση των οικονομιών τους, που με σημαντικά δάνεια χρηματοδότησαν έτσι τις κατεστραμμένες από τον πόλεμο αγορές τους και αφετέρου, εξυπηρετούσε άμεσα την αμερικανική εξωτερική πολιτική, που επιθυμούσε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να περιέλθουν οι χώρες αυτές, εξαιτίας ανέχειας, στη σφαίρα επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης. Η χορηγία της βοήθειας αυτής δεν έγινε με διμερείς διαδικασίες, αλλά με όρους που τέθηκαν από την Ουάσιγκτον.

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS