ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Μουρίνιο, Ποτσετίνο και Βενγκέρ ρίχτηκαν στη μάχη κατά του ϊού

Κορονοϊός: Μουρίνιο, Ποτσετίνο και Βενγκέρ ρίχτηκαν στη μάχη κατά του ϊού

Οι Ζοζέ Μουρίνιο, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και Αρσέν Βενγκέρ πρωτοστατούν στην νέα καμπάνια της FIFA, δίνοντας συμβουλές για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Δείτε το VIDEO.

Με την ανθρωπότητα να στέκεται απέναντι στον φονικό κορονοϊό και να δίνει μεγάλη μάχη εδώ και αρκετές ημέρες για να σταθεί στα πόδια της, η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στις εξελίξεις.

Σε συνεργασία με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας (WHO) η FIFA έφτιαξε ιατρική καμπάνια όπου συμμετέχουν έξι διάσημοι άνθρωποι από το χώρο της ασπρόμαυρης στρογγυλης Θεάς, όπου όλοι τους συνεργάζονται για να στείλουν στον κόσμο μήνυμα για το πώς θα πρέπει να προστατευτεί από τον κορονοϊό.

"Όλοι ξέρουμε πως η κατάσταση με τον κορονοϊό είναι πολύ σοβαρή και πρέπιε να βάζουμε πάνω από όλα την υγεία μας.

Αυτές είναι πέντε σημαντικές τακτικές για να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊκό και σας καλώ να ακολουθείτε πάντα με πειθαρχία αυτές τις πέντε σημαντικές τακτικές", αναφέρει ο Αρσέν Βενγκέρ, πρώην τεχνικός της Άρσεναλ και νυν επικεφαλής της FIFA στον τομέα της παγκόσμιας ανάπτυξης του ποδοσφαίρου, για να πάρουν στη συνέχεια το λόγο τα άλλα πέντε πρόσωπα της σπουδαίας καμπάνιας λέγοντας μεταξύ άλλων:

Μαουρίτσιο Ποτσετίνο (πρώην τεχνικός της Τότεναμ): "Αρχίζει με τα χέρια σου. Σας παρακαλώ να πλένετε συχνά τα χέρια σας, αν είναι δυνατόν, και να έχετε μαζί σας και αντισηπτικό".

Κέισι Στόουν (προπονήτρια της ομάδας γυναικών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ): "Με τους αγκώνες σας λυγισμένους, σας παρακαλώ να καλύπτετε τη μύτη και το στόμα σας αν φτερνίζεστε ή βήχετε. Αν χρησιμοποιείτε μαντηλάκια, να τα ξεφορτώνεστε αμέσως μετά τη χρήση".

Αλιού Σισέ (προπονητής της εθνικής Σενεγάλης): "Για το πρόσωπό σας, αποφεύγετε επαφές με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα. Αυτό μπορεί να εμποδίσει τον ιό να μπει στο σώμα σας".

Ζοέ Μουρίνιο (προπονητής της Τότεναμ): "Όσον αφορά στην κοινωνική σας αλληλεπίδραση, κάντε ένα βήμα πίσω. Μείνετε σε μίνιμουμ απόσταση ενός μέτρου από τον καθένα που βήχει ή φτερνίζεται".

Τζιλ Έλις (πρώην ομοσπονδιακή τεχνικός της ομάδας γυναικών των ΗΠΑ): "Εάν δεν αισθάνεστε καλά, μείνετε σπίτι. Σε μερικές χώρες, η απομόνωση ίσως είναι η καλύτερη συμβουλή για ιατρικούς λόγους επίσης. Ακολουθείστε τις οδηγίες από το σύστημα υγείας της περιοχής σας".

Στο φινάλε του video έχουμε και την εμφάνιση του Τζάνι Ινφαντίνο, με τον πρόεδρο της FIFA να στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα: "Μαζί, θα πάρουμε τη νίκη σε αυτό το δύσκολο ματς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ