ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Η απάντηση των Ιταλών έρχεται με το Μουντιάλ του 2006

Italy's national soccer team Captain Fabio Cannavaro, top, celebrates with his teammates after Filippo Inzaghi, covered by teammates at left, scored during the Group B Euro 2008 qualifying soccer match against Lithuania, in Naples' San Paolo stadium, Italy, Saturday, Sept. 2, 2006. (AP Photo/Andrew Medichini)
Italy's national soccer team Captain Fabio Cannavaro, top, celebrates with his teammates after Filippo Inzaghi, covered by teammates at left, scored during the Group B Euro 2008 qualifying soccer match against Lithuania, in Naples' San Paolo stadium, Italy, Saturday, Sept. 2, 2006. (AP Photo/Andrew Medichini) AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Την ώρα που ο ιταλικός λαός δοκιμάζεται απέναντι στον κορονοϊό, τηλεοπτικός σταθμός στη γειτονική χώρα στελνει μήνυμα για εθνική ανάταση μέσα από σούπερ αφιέρωμα στην κατάκτηση του Μουντιάλ του 2006 από την σκουάντρα ατζούρα.

Η Ιταλία δίνει έναν σκληρό αγώνα για σχεδόν έναν μήνα με τον φονικό κορονοϊό που ευθύνεται μέχρι στιγμής για το θάνατο πάνω από 1.000 ανθρώπων και όλα δείχνουν πως θα χρειαστεί συλλογική προσπάθεια για να καταφέρει να βγει νικήτρια και να αφήσει πίσω της τον εφιάλτη.

Η Κυριακή μάλιστα, 15η Μαρτίου, θα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα για τους ποδοσφαιρόφιλους στη γειτονική χώρα, καθώς ο τηλεοπτικός σταθμός "Sky Sport" ανακοίνωσε πως καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, θα παρουσιάσει 7 εκπομπές αφιερωμένες σε κάθε ένα από τα επτά παιχνίδια που έδωσε η σκουάντρα ατζούρα το καλοκαίρι του 2006 στα γήπεδα της Γερμανίας όπου αναδείχτηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Σε αυτές τις εκπομπές μάλιστα δεν θα παρουσιάζονται μόνο στιγμιότυπα των αγώνων αλλά θα τα πλαισιώνουν και δηλώσεις των πρωταγωνιστών της εποχής, με τα τότε μέλη της εθνικής Ιταλίας να παρεμβαίνουν στις εκπομπές για να συγκινήσουν και να συγκινηθούν.

"Αυτή την ημέρα ανάβω την τηλεόραση και ξαναβλέπω όλα τα παιχνίδια και δοκιμάζω μεγάλες συγκινήσεις βλέποντας τους παίκτες μου.

Ας ελπίσουμε πως αυτά τα παιδιά, που σε εκείνη την εποχή έδειξαν πόσο ενωμένοι είναι και πόσο μπορεί ο καθένας να θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία του άλλου, θα είναι παράδειγμα για μία ακόμα φορά για τους Ιταλούς.

Ας πάρουμε παράδειγμα από αυτή την Εθνική Ιταλίας σε ένα παιχνίδι που δίνουμε τώρα κόντρα σε έναν αόρατο εχθρό", αναφέρει σε μήνυμά του ο πρωτομάστορας της σπουδαίας επιτυχίας των ατζούρι το 2006, Μαρτσέλο Λίπι.

"Δεν ξέρω αν σε εκείνο το Μουντιάλ ήμασταν οι πιο δυνατοί αλλά γίναμε επειδή ήμασταν μία ομάδα, ήμασταν ενωμένοι και υπερήφανοι που είμαστε Ιταλοί. Θα δείτε πως θα γιορτάσουμε σύντομα, όπως γιορτάσαμε το 2006", ήταν το μήνυμα του Λούκα Τόνι.

Όσον αφορά στο hashtag του καναλιού με το οποίο διαφημίζει την Κυριακή που θα είναι γεμάτη από την εθνική Ιταλίας του 2006, αυτό θα είναι #OrgoglioItaliano. Δηλαδή ιταλική υπερηφάνεια, αίσθημα που χρειάζεται να έχουν οι Ιταλοί απέναντι στον κορονοϊό που σαρώνει τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ