ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Έτσι θα γίνονται οι προπονήσεις των παικτών του ΝΒΑ

Κορονοϊός: Έτσι θα γίνονται οι προπονήσεις των παικτών του ΝΒΑ
AP Photo/Mark J. Terrill AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Μακρύς ο δρόμος και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού μέχρι να επέλθει η κανονικότητα, καθώς οι προπονήσεις θα είναι στο εξής (όταν ανοίξουν οι εγκαταστάσεις) πολύ διαφορετικές με αυτές που είχαν συνηθήσει οι NBAers.

Δειλά-δειλά έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο οι ομάδες του ΝΒΑ θα επιστρέψουν, σε πρώτο στάδιο, στις προπονήσεις. Τα δεδομένα από πολιτεία σε πολιτεία διαφέρουν και σίγουρα οι συνθήκες θα είναι τελείως διαφορετικές σε σχέση με όλα όσα ξέραμε προ κορονοϊού . Ο εχθρός άλλωστε είναι εδώ, παραμονεύει και δεν δικαιολογείται η παραμικρή χαλάρωση. Σε αυτό συμφωνούν άπαντες.

Από τις 8 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν κάποια από τα προπονητικά κέντρα των ομάδων, ωστόσο σε πρώτο στάδιο θα επιτρέπονται μόνο ατομικές προπονήσεις, με την παρουσία μάξιμουμ τεσσάρων παικτών κάθε φορά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρουν παρουσιάζει η ενημέρωση των παικτών των Λέικερς για τα μέτρα, μετά από τηλεδιάσκεψη με τους ανθρώπους της ομάδας.

Αρχικά θα πρέπει να θερμομετρούνται μόλις μπουν στο αυτοκίνητο για να μεταβούν στο κλειστό. Μόλις φτάσουν θα απαντούν σε συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο σε ειδικό γιατρό που θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις και εν συνεχεία θα τους επιτρέπεται η είσοδος σε αυτές. Για όλους στον χώρο του προπονητικού κέντρου θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και γαντιών, καθώς και η χρήση πάνινων παπουτσιών.

Παράλληλα θα εγκατασταθούν περισσότερα σημεία για την πλύση των χεριών, ενώ η αίθουσα με τα βάρη θα αναδιαταχθεί έτσι ώστε να υπάρχει περισσότερος ανάμεσα στα όργανα. Το γεύμα στο εστιατόριο δεν θα παρέχεται μέσω μπουφέ, αλλά σε κλειστά σκεύη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ