ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Αθλητές καταγγέλουν πως αρρώστησαν στην Γουχάν τον Οκτώβριο

Κορονοϊός: Αθλητές καταγγέλουν πως αρρώστησαν στην Γουχάν τον Οκτώβριο
AP PHOTO/BURHAN OZBILICI

Αθλητές που βρέθηκαν στην Γουχάν τον Οκτώβριο για τους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς αγώνες αναφέρουν πως είχαν ίδια συμπτώματα με αυτά του κορονοϊού, δύο μήνες πριν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα!

Αθλητές που βρέθηκαν στην Γουχάν τον περαμένο Οκτώβριο για τους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς αγώνες καταγγέλουν πως είχαν ίδια συμπτώματα με αυτά του κορονοϊού, δύο μάλιστα μήνες πριν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα!

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο του 2019 στην Γουχάν και κατόπιν έγινε η εξάπλωση σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, με αποτέλεσμα να ζει όλη η ανθρωπότητα υπό το φόβο της πανδημίας εδώ και σχεδόν τρεις μήνες.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται τα πρώτα κρούσματα από την Covid-19 να είχαν κάνει την εμφάνισή τους ακόμα πιο νωρίς, αν λάβουμε υπόψη νέες μαρτυρίες που είδαν το φως της δημοσιοτητας.

Πρόκειται για μαρτυρίες από αθλητές που είχαν συμμετάσχει στους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες της Γουχάν στο διάστημα από τις 17 μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, και οι οποίοι έρχονται τώρα να αναφέρουν πως είχαν όλοι τους αρρωστήσει εκείνη την περίοδο.

"Αρρωστήσαμε όλοι, και τα έξι άτομα που ήμασταν στο διαμέρισμα, και ακούσαμε και από άλλες αποστολές πως είχαν και εκείνες αρρώστους", αποκάλυψε στην "Repubblica" o χρυσός ολυμπιονίκης στο άθλημα της ξιφασκίας, Ματέο Ταλιαρόλ, και πρόσθεσε:

"Οι γιατροί εκεί είχαν σχεδόν ξεμείνει από προμήθειες, ο Βαλέριο Ασπρομόντε έμεινε στο κρεβάτι σχεδόν όλο εκείνο το διάστημα. Εγώ είχα πυρετό και βήχα για τρεις εβδομάδες και τα αντιβιοτικά δεν είχαν αποτέλεσμα.

Κορονοϊός: Αθλητές καταγγέλουν πως αρρώστησαν στην Γουχάν τον Οκτώβριο
AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Έπειτα, αυτό που είχα, μεταδόθηκε στο γιο μου και στη σύντροφό μου. Δεν είμαι γιατρός αλλά τα συμπτώματα ήταν ολόιδια με αυτά του κορονοϊού. Πάλευα να αναπνεύσω και ευτυχώς μετά από τρεις εβδομάδες έγινα καλά" .

Παρόμοια εμπειρία είχε και ο Γάλλος πρωταθλητής στο πένταθλο, Ελοντί Κλουβέλ, που δήλωσε σχετικά στην ιστοσελίδα "Loire7": "Νομίζω πως ο Βαλεντίν Μπελόντ και εγώ είχαμε προσβληθεί από κορονοϊό, όταν ήμασταν στην Γουχάν για τους Στρατιωτικούς Αγώνες τον Οκτώβριο.

Αρρωστήσαμε, έχασε τρεις ημέρες προπονήσεων και εγώ βίωσα κάτι που δεν είχαν ξαναζήσει. Όταν μιλήσαμε σε έναν στρατιωτικό γιατρό πρόσφατα, μας είπε: "Νομίζω ότι το είχατε ήδη, επειδή οι περισσότεροι από την αποστολή που πήγαν στην Γουχάν αρρώστησαν".

Σημειώνεται πως το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας διέψευσε πως υπήρχε κάποιο περιστατικό κορονοϊού κατά τη διάρκεια των Αγώνων, με τον Ασπρομόντε -ο οποίος ήταν συνέχεια στο κρεβάτι σύμφωνα με τον Ταλιαρόλ- να επιμένει πάντως πως ήταν κουρασμένος και υπέφερε από τζετ-λαγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ