ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρεία τηλεδιάσκεψη στον Λευκό Οίκο για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων

President Donald Trump speaks about the coronavirus, accompanied by Vice President Mike Pence, in the James Brady Press Briefing Room of the White House, Thursday, April 16, 2020, in Washington. (AP Photo/Alex Brandon)
President Donald Trump speaks about the coronavirus, accompanied by Vice President Mike Pence, in the James Brady Press Briefing Room of the White House, Thursday, April 16, 2020, in Washington. (AP Photo/Alex Brandon) AP PHOTO/ALEX BRANDON

Συμμετείχαν εκπρόσωποι σχεδόν απ’ όλες τις Λίγκες των ΗΠΑ, ενώ συζητήθηκαν και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν και για την επόμενη σεζόν.

Παρουσία δεκάδων εκπροσώπων σχεδόν απ’ όλα τα αθλήματα των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε ευρεία τηλεδιάσκεψη στον Λευκό Οίκο, με θέμα συζήτησης φυσικά το πώς θα έχουμε και πάλι δράση στα πρωταθλήματα και επιπρόσθετα τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ο επαγγελματικός αθλητισμός τροφοδοτεί με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια την Αμερικανική οικονομία και γι’ αυτό ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της επανέναρξης των πρωταθλημάτων, έστω και χρειαστεί οι αγώνες να διεξάγονται χωρίς την παρουσία θεατών.

« Το κάλεσμα έγινε για να συζητήσουμε τον ρόλο των αθλημάτων στο σχέδιο προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ώστε να λειτουργήσει και πάλι η οικονομική δραστηριότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες εν μέσω πανδημίας κορονοϊού» υπογράμμισε στις δηλώσεις της η αξιωματούχος του Λευκού Οίκου Σίμα Βέρμα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι από NBA, MLB, NFL, WNBA, NHL, PGA Tour, LPGA Tour, NCAA, College Football Playoff, National Women's Soccer League, NASCAR, PGA of America, the Masters Tournament, την ομοσπονδία τένις, ενώ σημαντική ήταν και η ανάλυση που έγινε από τους επικεφαλής ιατρούς των κορυφαίων αθλημάτων.

« Αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα έχουμε πολύ περισσότερα τεστ, καθώς και επίσης δοκιμές αντισωμάτων κάτι που είναι σημαντικό για τους όλους τους επαγγελματίες και τους αθλητές των πανεπιστήμιων. Ωστόσο υπάρχουν ακόμα αρκετά πράγματα που πρέπει να καθορίσουμε πριν ξεκινήσει η σεζόν του φθινοπώρου στα αθλητικά κολέγια» τόνισε από την πλευρά του ο κομισάριος της Big 12 του κολεγιακού Αμερικανικού φούτμπολ, Μπομπ Μπόουλσμπι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ