ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Τσιάβου: "Το περίμενα το βραβείο"

Τσιάβου: "Το περίμενα το βραβείο"
Αλεξάνδρα Τσιάβου

H κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς, Aλεξάνδρα Τσιάβου μίλησε στο SPORT 24 για τις χρυσές επιτυχίες της

To SPORT 24 μίλησε με την 24χρονη πρωταθλήτρια από την Ηγουμενίτσα για την εκπληκτική σεζόν που τελείωσε, για την επόμενη που έχει ήδη ξεκινήσει και βέβαια για το βραβείο.

" Για να είμαι ειλικρινής το περίμενα αυτό το βραβείο", υποστήριξε η παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης, εξηγώντας για να μη παρεξηγηθεί " περίμενα να βρίσκομαι ανάμεσα στις καλύτερες. Άλλωστε τις δύο προηγούμενες χρονιές διεκδικήσαμε με τη Χρύσα Μπισκιτζή το βραβείο της καλύτερης ομάδας. Φέτος ήμουν μόνη μου στην κατηγορία μαζί με δύο άλλες νέες αθλήτριες (σ.σ. τη μπασκετμπολίστρια Εβίνα Μάλτση και την άλτρια Βούλα Παπαχρήστου) στις οποίες αξίζουν συγχαρητήρια".



Μετά την αποχώρηση της Μπισκιτζή στο τέλος της περσινής χρονιάς, η Τσιάβου βρέθηκε με νέα παρτενέρ, τη Γιαζιτζίδου. " Συνεργάζομαι με μία κοπέλα που είναι τρία χρόνια μικρότερη από εμένα. Μου θυμίζει τον εαυτό μου πριν από λίγα χρόνια και εγώ παίζω τώρα το ρόλο της Χρύσας, είμαι η έμπειρη της βάρκας. Η Χριστίνα είναι ταλαντούχο παιδί και δεν φοβήθηκα ποτέ ότι η απουσία της Χρύσας θα σημάνει το τέλος των επιτυχιών. Με τη Χριστίνα συνεργαζόμαστε καλά και οι στόχοι μας είναι κοινοί. Με βοήθησε άλλωστε να ζήσω την καλύτερη χρονιά που είχα ποτέ στην καριέρα μου".



Ακριβώς σαν το Βασίλη Πολύμερο, η Τσιάβου ανταποκρίνεται με επιτυχία στις απαιτήσεις του απλού σκιφ ελαφρών βαρών και του διπλού. Πόσο εύκολη είναι η προσαρμογή και ποιό προτιμάει από τα δύο, είναι το ερώτημα που κλήθηκε να απαντήσει.

" Δεν υπάρχει διαφορά στον τρόπο που αθλούμαστε, στην τακτική. Απλά (σ.σ. στο απλό σκιφ) δεν έχεις την αίσθηση ότι έχεις και κάποιον άλλο στη βάρκα, δεν υπάρχει συγχρονισμός. Η κύρια διαφορά είναι ότι το ένα είναι ολυμπιακό αγώνισμα (σ.σ. το διπλό), το άλλο δεν είναι και φυσικά η προσοχή μας στρέφεται σε αυτό που βρίσκεται στο ολυμπιακό πρόγραμμα".

Δύο χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήρθαν για να ικανοποιήσουν την επιθυμία της νεαρής πρωταθλήτριας να βρίσκεται μόνη της στη βάρκα. Το 2009 έκανε δέκα μεγάλους αγώνες! Τη νέα χρονιά προβλέπεται να επαναλάβει τον ίδιο αριθμό αγώνων, καθώς τα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στην κωπηλασία διοργανώνονται κάθε χρόνο.

Η ξεκούραση τελείωσε, ξανά στη βάρκα κι ας έρχονται οι γιορτές, αφού " αυτή είναι περίοδος κούρασης για εμάς. Έχουμε ξεκινήσει προετοιμασία εδώ κι ένα μήνα. Μάλιστα, το 2010 το παγκόσμιο πρωτάθλημα γίνεται μακριά, στη Νέα Ζηλανδία (σ.σ. αντίθετα το ευρωπαϊκό φιλοξενείται στην Πορτογαλία). Στόχος μας είναι να είμαστε υγιείς και να τα πάμε καλύτερα από την προηγούμενη χρονιά".



Η Τσιάβου ζει στην Ηγουμενίτσα, προπονείται όμως στο Σχοινιά και στα Γιάννενα με την εθνική ομάδα. Περίπου δώδεκα χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που ξεκίνησε να κάνει μαθήματα κωπηλασίας. Είναι ωραίο άθλημα και το συστήνει στους νέους γονείς.

" Θα τους έλεγα να μη σκέφτονται ότι τα παιδιά τους θα κάνουν κωπηλασία στη θάλασσα μέσα στο κρύο. Κι εγώ, στη θάλασσα κάνω προπόνηση όταν βρίσκομαι στην Ηγουμενίτσα. Σίγουρα η λίμνη είναι καλύτερη επιλογή, αλλά δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Θα τους πρότεινα να παροτρύνουν τα παιδιά τους να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό". Έτσι άλλωστε έκανε και η ίδια και στην ακτή της λίμνης ή της θάλασσας την περιμένει σχεδόν πάντα ένα μετάλλιο.

Η Αλεξάνδρα Τσιάβου το 2009:
Απλό σκιφ ελαφρών βαρών


Χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Λουκέρνη (Ελβετία)
Χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Μπανιόλες (Ισπανία)

Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών

Χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Πόζναν (Πολωνία)
Χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μπρεστ (Λευκορωσία)























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ