ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Στον τελικό του Παγκοσμίου ο Πολύμερος

Στον τελικό του Παγκοσμίου ο Πολύμερος
Τσιάβου/Γιαζιτζίδου (Παγκόσμιο)

Την πρόκριση για τον τελικό του μονού σκιφ ελαφρών βαρών πήρε ο Βασίλης Πολύμερος στο Παγκόσμιο του Πόζναν

Ο "ασημένιος" Ολυμπιονίκης του Πεκίνου έκανε μια εκπληκτική κούρσα στη σειρά του και με χρόνο 7:23.12 (ο τρίτος καλύτερος της πρώτης εξάδας) έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση για να αντιμετωπίσει τους Ρασμούνσεν (Δανία), Βάργκα (Ουγγαρία), Σίλβα (Βραζιλία), Τακέντα (Ιαπωνία) και Γκραντ (Νέα Ζηλανδία).
" Τα προηγούμενα χρόνια συνήθιζα να ακολουθώ τακτική με λίγα χτυπήματα, αλλά από τους Μεσογειακούς και μετά αποφάσισα να αλλάξω τακτική γιατί το επίπεδο είναι υψηλό και οι απαιτήσεις αλλάζουν. Η πρόκριση ήρθε πιο εύκολα από ό,τι περίμενα, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Την Κυριακή θα δούμε πώς θα πάει. Ο Γκραντ μπορεί να ήρθε τρίτος, αλλά είναι δύο συνεχόμενες χρονιές παγκόσμιος πρωταθλητής και κανείς δεν μπορεί να τον υποτιμήσει. Και ο Ιάπωνας παρουσιάστηκε ιδιαίτερα δυνατός", σχολίασε ο Πολύμερος.

Στον τελικό Τσιάβου και Γιαζιτζίδου

Εξίσου δυνατές παρουσιάστηκαν και στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου, που πήραν την πρώτη θέση στον ημιτελικό και την Κυριακή έχουν όλες τις πιθανότητες με το μέρος τους να ανέβουν στο βάθρο, έχοντας κάνει χρόνο 7:2950 που ήταν ο τρίτος καλύτερος των ημιτελικών. "Δεν περιμέναμε να ξεκινήσουμε τόσο δυνατά και η κούρσα πήγε πολύ καλά", επισήμανε η Χριστίνα Γιαζιτζίδου.

Αντίθετα, η Τριανταφυλλιά Καλαμποκά δεν τα κατάφερε και περιορίστηκε στην 5η θέση στον ημιτελικό και αύριο θα αναζητήσει ένα καλό πλασάρισμα στον μικρό τελικό.

Στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών οι Δημήτρης Μούγιος και Γιώργος Κόνσολας αποκλείστηκαν από τον τελικό, αφού ήρθαν τελευταίοι με χρόνο 6:56.11. " Το κυνηγήσαμε, αλλά είδαμε ότι δεν φτάναμε θελήσαμε να κρατήσουμε δυνάμεις για τον μικρό τελικό", τόνισε ο Μούγιος.

Το ενδιαφέρον αύριο στρέφεται στα αδέρφια Νίκο και Αποστόλη Γκουντούλα που παίρνουν μέρος στον τελικό στην δίκωπο άνευ πηδαλιούχου. Στον μικρό τελικό αγωνίζονται σήμερα και οι Τσάμης, Παπαχρήστος, Γαβριηλίδης, Τζιάλλας στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου, όπως και ο Γιάννης Χρήστου στο σκιφ.










ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ