ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Νικολαϊδης - Γκαϊδατζής, σε επαναληπτικό Νικολαΐδου - Ασουμανάκη

Στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Νικολαϊδης - Γκαϊδατζής, σε επαναληπτικό Νικολαΐδου - Ασουμανάκη
EUROKINISSI

Στον επαναληπτικό ποντάρουν οι Κατερίνα Νικολαΐδο και Σοφία Ασουμανάκη στο διπλό σκιφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κωπηλασίας. Στα προημιτελικά οι Νίνος Νικολαϊδης και Πέτρος Γκαϊδατζής.

Μια δεύτερη ευκαιρία να συνεχίσουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας θα έχουν Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμάνακη, αφού στην πρώτη κούρσα μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, δεν κατάφεραν να πάρουν την απευθείας πρόκριση για τα ημιτελικά του διπλού σκιφ.

Το δίδυμο, που κατετάγη 4ο πριν από δυο χρόνια στη κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, πήρε την 6η θέση στη σειρά του, σημειώνοντας χρόνο 7:08.08. Το ελληνικό πλήρωμα, αν και πέρασε 2ο τα πρώτα 500μ., στη συνέχεια υποχώρησε στη 4η, έμεινε στην 5η στα 1.500μ. και τερμάτισε στη τελευταία θέση.

Παρόλα αυτά, θα έχει την ευκαιρία στον επαναληπτικό της Τετάρτης να πάρει την πρόκριση και να συνεχίσει για πιο ψηλά.

Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών. Οι Νίνος Νικολαϊδης και Πέτρος Γκαϊδατζής πήραν την 3η θέση στον επαναληπτικό και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του αγωνίσματος.

Το ελληνικό πλήρωμα, που πήγε στη Βουλγαρία ως πρωταθλητές Ευρώπης στη κατηγορία κ-23, ξεκίνησε τη κούρσα από την 4η θέση, όπου παρέμεινε ως τα 1.500μ., ενώ στη συνέχεια ανέβασε ρυθμό για να τερματίσει στην 3η θέση με χρόνο 6:22.57.

Η κούρσα των προημιτελικών έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Τετάρτης.

Την ίδια ημέρα, εκτός του παραπάνω προημιτελικού και του διπλού σκιφ των γυναικών, θα διεξαχθούν και ο επαναληπτικός του διπλού σκιφ των ανδρών με τους Ντούσκο - Στεργιάκα, καθώς και η 1η κούρσα της δικώπου άνευ ελαφρών βαρων με τους Γιάννη Μαρόκο και Αντώνη Παπακωνσταντίνου.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ