ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Ποστιλιόνε: "Κίνητρο η παρουσία του κόσμου"

Ποστιλιόνε: "Κίνητρο η παρουσία του κόσμου"
ποστιλιονε πολυμερος

Για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σχοινιά μίλησε ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ, Τζάνι Ποστιλιόνε

Ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ, Τζάνι Ποστιλιόνε αναφέρθηκε στην μετά Πεκίνο εποχή και μίλησε για τα πληρώματα που θα στελεχώσουν την Εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο Ιταλός τεχνικός, που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο Πεκίνο ως μέλος της αγωνιστικής επιτροπής της FISA στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, εξήγησε πως η προσαρμογή των Πολύμερου, Μούγιου, Τσιάβου, Μπισκιτζή και Χρήστου μετά την καταπόνηση στους Ολυμπιακούς ακολουθεί εύλογα αργό ρυθμό και έκανε έκκληση στους Έλληνες φιλάθλους να βρεθούν στο Σχοινιά το τριήμερο 19-21 Σεπτεμβρίου για να τους ανυψώσουν το ηθικό με στόχο νέες διακρίσεις.
" Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αθήνας, όλες οι βάρκες μας είναι Ολυμπιακές. Πρέπει να κάνουμε μία διάκριση στους αθλητές και τις αθλήτριες που πήραν την πρόκριση για την Ελλάδα. Κι αυτό, γιατί εξ αυτών κάποιοι είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, ενώ κάποιοι άλλοι όχι από αυτούς θα είναι στο Ευρωπαϊκό. Η διάκριση πρέπει να γίνει γιατί έχουμε δύο γκρουπ με τελείως διαφορετική φιλοσοφία. Οι αθλητές που δεν ήταν στο Πεκίνο, έχουν πολύ μεγάλο κίνητρο να αποδείξουν πως είναι ανταγωνιστικοί, πως οι βάρκες τους μπορούν να φέρουν γρήγορους χρόνους και πως μπορούν να πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Αναφέρομαι στους Ηλία Παππά και Στέργιο Παπαχρήστο που μετά τις διακρίσεις τους στο σκιφ, τους βάλαμε μαζί στο διπλό σκιφ στο επικείμενο Ευρωπαϊκό. Από το διπλό σκιφ το ελαφρό, οι Τριανταφυλλιά Καλαμπόκα και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου θα είναι το πλήρωμα στο βαρύ στο Ευρωπαϊκό. Τέλος, οι Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας, Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας θα είναι μαζί στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου. Οι πιθανότητες για διάκριση σε αυτό το γκρουπ είναι μειωμένες, αλλά τα παιδιά αυτά δουλεύουν για το μέλλον".

Για τα Ολυμπιακά πληρώματα, των «αργυρών» στο Πεκίνο Πολύμερο-Μούγιο, τις 6ες Μπισκιτζή-Τσιάβου και τον 10ο Γιάννη Χρήστου, ο Ποστιλιόνε ζήτησε από τους Έλληνες φιλάθλους να δείξουν κατανόηση λέγοντας χαρακτηριστικά: " Δεν έχουν περάσει παρά μόνο 15 ημέρες από την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών. Οι πέντε εκπρόσωποι της ελληνικής κωπηλασίας στο Πεκίνο, έφτασαν στο μάξιμουμ της απόδοσής τους, είχαν υψηλό κίνητρο και έφεραν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Κι ενώ η προσαρμογή τους στις συνθήκες του Πεκίνου ήταν άμεση, κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα δεν προσαρμόστηκαν το ίδιο γρήγορα.

Είναι δύσκολο, λοιπόν, να χτίσεις το κίνητρό τους τόσο ψυχολογικά, όσο και σωματικά μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ανυπομονούν να συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, αλλά κρατούν χαμηλό προφίλ, αφού πρέπει να ξαναχτίσουν σιγά σιγά το κίνητρο να αγωνιστούν δυνατά. Περιμένουμε μεγάλα αποτελέσματα και ζητάμε από τους Έλληνες φιλάθλους να έρθουν στο Σχοινιά να δουν από κοντά τους Ολυμπιονίκες μας. Ακόμη κι αν είναι κουρασμένοι, η παρουσία του κόσμου θα αποτελέσει από μόνη της κίνητρο για να φέρουν νέες επιτυχίες".

Στο πρόσωπο του Τζάνι Ποστιλιόνε, η Διεθνής Ομοσπονδία Κωπηλασίας (FISA) αναγνωρίζει έναν καταξιωμένο προπονητή. Αυτός είναι ο λόγος που τον συμπεριέλαβε στην Αγωνιστική Επιτροπή της στην πρώτη Παραολυμπιακή Κωπηλατική Ρεγκάτα στο Πεκίνο. Ο ίδιος εξήγησε: " Από τη στιγμή που δεν συμμετέχουν Έλληνες κωπηλάτες στους Παραολυμπιακούς Αγώνες αποδέχτηκα την τιμή που μου έκανε η FISA. Ένας από τους τομείς ευθύνης μου είναι να επιτηρώ αν οι συνθήκες αγώνων είναι οι ίδιες για όλα τα πληρώματα", κατέληξε ο Ποστιλιόνε.

Αναλυτικά η σύνθεση της Εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα:

ΑΝΔΡΕΣ

Τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου: Νίκος Γκουντούλας-Απόστολος Γκουντούλας-Γιάννης Τσίλης-Γιώργος Τζιάλλας
Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών: Βασίλης Πολύμερος-Δημήτρης Μούγιος
Διπλό σκιφ: Στέργιος Παπαχρήστος-Ηλίας Παππάς
Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου: Γιώργος Τσιομπανίδης- Παύλος Γαβριηλίδης
Σκιφ: Γιάννης Χρήστου

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών:
Χρύσα Μπισκιτζή-Αλεξάνδρα Τσιάβου
Διπλό σκιφ: Τριανταφυλλιά Καλαμπόκα-Χριστίνα Γιαζιτζίδου





















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ