ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Παγκόσμιο κωπηλασίας: Στα ημιτελικά ο Ντούσκος, αγκαλιά με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Στέφανος Ντούσκος
Ο Στέφανος Ντούσκος © 2021 LEE JIN-MAN / AP IMAGES

Ο Στέφανος Ντούσκος προκρίθηκε άνετα στα ημιτελικά του μονού σκιφ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και είναι αγκαλιά με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση στο Παρίσι αλλά και τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Βελιγράδι βρίσκεται πλέον ο Στέφανος Ντούσκος.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης πήρε την πρώτη θέση στον προημιτελικό με 7:08.00 και έκλεισε θέση για τον ημιτελικό του Σαββάτου εκεί που θα διεκδικήσει την είσοδο του στον τελικό και την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες. Υπενθυμίζεται ότι το Βελιγράδι δίνει 9 εισιτήρια στο σκιφ των ανδρών.

Εκτός ημιτελικών έμειναν τα άλλα δύο ελληνικά πληρώματα. Οι Αντωνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής έχασαν την 3η θέση στον προημιτελικό και την πρόκριση στον ημιτελικό του διπλού σκιφ Ελ βαρών του Παγκόσμιου πρωταθλήματος από την Κίνα για μόλις 13 δέκατα του δευτερολέπτου και δε θα μπορέσουν να διεκδικήσουν από το Βελιγράδι το ένα από τα επτά εισιτήρια για το Παρίσι .

Ωστόσο θα έχουν την ευκαιρία σε δυο προολυμπιακής ρεγκάτες της επόμενης χρονιάς να διεκδικήσουν ένα από τα τέσσερα εναπομείναντα εισιτήρια.

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε το διπλό σκιφ των ανδρών κι έμεινε εκτός ημιτελικών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. οι Θανασης Παλαιοπάνος-Γιαννης Καλανδαρίδης ξεκίνησαν από την 3η θέση στα 500μ αλλά στη συνέχεια υποχώρησαν στην 4η για να τερματίσουν 5οι τελικά με χρόνο 6:59.74 κι ενώ η 3η Γερμανία τερμάτισε σε 6:46.11.

Έτσι θα αγωνιστούν για τους ημιτελικούς Γ-Δ ενώ θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τα δυο τελευταία εισιτήρια για το Παρίσι από την τελική Προολυμπιακη ρεγκατα που θα γίνει την επόμενη χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ