ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΣΚΟΣ

Παγκόσμιο κωπηλασίας: Έκτος στον κόσμο ο Στέφανος Ντούσκος

Ο Στέφανος Ντούσκος
Ο Στέφανος Ντούσκος © 2021 LEE JIN-MAN / AP IMAGES

Ο Στέφανος Ντούσκος τερμάτισε εκτός στον τελικό του απλού σκιφ. Ο Γερμανός Όλιβερ Ζάιντλερ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, διατηρώντας τα σκήπτρα του στο παγκόσμιο.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης του Τόκιο, Στέφανος Ντούσκος κατετάγη έκτος στον τελικό του μονού σκιφ με χρόνο 07:10.64. Με την παρουσία του Έλληνα πρωταθλητή ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας, στο Ράσιτσε της Τσεχίας.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γερμανός Όλιβερ Ζάιντλερ με επίδοση 6:48.67 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Ολλανδός πρωταθλητής Ευρώπης, Μέλβιν Τουέλαρ με επίδοση 6:50.12.

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε Βρετανός, Γκρέιαμ Τόμας, μετά από σκληρή μονομαχία με το Νεοζηλανδό, Τζόρνταν Πάρι, τερματίζοντας με χρόνο 6:51.44.

Αντίστοιχη θέση και για τους Θανάση Παλαιοπάνο - Γιάννη Καλανδαρίδη στο τελικό του διπλού σκιφ. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε 6:32.78 ενώ το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το πλήρωμα της Γαλλίας με τους χρυσούς Ολυμπιονίκες Μπουσερόν-Αντροντιά που τερμάτισε σε 6:09.34.

Τέλος την 3η θέση στον τελικό του διπλού των γυναικών κατέλαβαν οι Ευαγγελία Φράγκου - Στέλλα Νάτσιουλα και με χρόνο 7:13.09 κατετάγησαν 15ες στη γενική κατάταξη.

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Παγκόσμιο του Ράτσιτσε με ένα ασημένιο μετάλλιο, αυτό του Αντώνη Παπακωνσταντίνου στο σκιφ ελαφρών βαρών και πέντε συμμετοχές σε μεγάλους τελικούς.

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΣΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ