ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Μπισκιτζή: "Θέλουμε τη στήριξη των φιλάθλων"

Μπισκιτζή: "Θέλουμε τη στήριξη των φιλάθλων"
μπισκιτζη

Για το προσεχές ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σχοινιά μίλησε η 6η Ολυμπιονίκης, Χρύσα Μπισκιτζή

" Όταν το μυαλό σου και το σώμα σου έχουν συγκεντρωθεί στο μεγαλύτερο στόχο που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, είναι πολύ δύσκολο να ανασυγκροτηθείς. Πρέπει να προσπαθήσεις να βρεθείς σε καλή κατάσταση πάλι, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Το θετικό είναι πως έχουμε έξτρα κίνητρο επειδή το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα διεξάγεται στη χώρα μας. Αν ήταν σε άλλη χώρα ίσως και να μην λαμβάναμε μέρος. Μετά από τόσο σκληρούς αγώνες στους Ολυμπιακούς θέλει πολύ προσπάθεια για να κρατηθείς ψηλά και να αποδόσεις και καλά".

Η Χρύσα Μπισκιτζή επισημαίνει: " Στην Αθήνα έρχονται πληρώματα που είχαν στόχο την πρόκριση στο Πεκίνο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών, αλλά δεν τα κατάφεραν. Όπως η Ιταλία και η Πολωνία που έμειναν εκτός και έθεσαν νέο στόχο την κατάκτηση μεταλλίων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Σχοινιά. Αυτά τα δύο πληρώματα είναι και οι μεγάλοι ανταγωνιστές μας".

Η Χρύσα Μπισκιτζή κάνει έκκληση στους Έλληνες φιλάθλους να βρεθούν στο πλευρό τους: " Θα είναι πολύ σημαντικό για μας να έρθει ο κόσμος στο κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά. Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που αρχίζει την Παρασκευή αποτελεί τον πρώτο σημαντικό διεθνή αγώνα που διεξάγεται στο Μαραθώνα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Είναι ευκαιρία λοιπόν για τον κόσμο να ξαναζήσει μεγάλες στιγμές. Και για μας θα είναι σημαντικό γιατί μέχρι σήμερα σε πολύ λίγους αγώνες έχουμε την ευκαιρία να νιώθουμε τη στήριξη των Ελλήνων φιλάθλων. Παράλληλα, η παρουσία του κόσμου θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα πως το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά διαθέτει υπερσύγχρονες υποδομές και παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες, κάτι που πρέπει να αποδείξει για να αναθέσουν στην Ελλάδα και άλλες διεθνείς διοργανώσεις στο μέλλον και γιατί όχι και παγκόσμια πρωταθλήματα".

Στον απόηχο των Ολυμπιακών Αγώνων, η Χρύσα Μπισκιτζή μίλησε για το συναίσθημα του να συγκαταλέγεσαι ανάμεσα στους Ολυμπιονίκες: " Κάναμε δύσκολες και συναρπαστικές κούρσες στο Πεκίνο. Ο ημιτελικός ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας μέχρι στιγμής στην καριέρα μου. Δεν ξέραμε αν θα περνούσαμε ή όχι στον τελικό μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Κι ο τελικός ήταν μία μοναδική στιγμή, ειδικά όταν ξέρεις πως είσαι το πρώτο ελληνικό γυναικείο πλήρωμα που το καταφέρνει. Είμαστε οι πρώτες Ελληνίδες Ολυμπιονίκες στο άθλημα της κωπηλασίας. Δεν είναι λίγο. Η αλήθεια είναι πως περίμενα κάτι καλύτερο. Λόγω της σταθερής πορείας μας όλα αυτά τα χρόνια πίστευα πως μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Όταν, όμως είδα πως έγιναν πάρα πολλές ανακατατάξεις στο αγώνισμά μας συνειδητοποίησα πως είναι μεγάλη επιτυχία γιατί καταφέραμε να βρισκόμαστε μέσα στα κορυφαία πληρώματα στον κόσμο".





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ