ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Κωπηλασία: Εξαιρετικό ξεκίνημα στο Παγκόσμιο για τα ελληνικά πληρώματα

Κωπηλασία: Εξαιρετικό ξεκίνημα στο Παγκόσμιο για τα ελληνικά πληρώματα

Οι Στέφανος Ντούσκος (σκιφ), Πέτρος Γκαϊδατζής - Αντώνης Παπακωνσταντίνου (διπλό ελαφρών βαρών) και Θανάσης Παλαιοπάνος - Γιάννης Καλανδαρίδης (διπλό βαρύ) προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κωπηλασίας.

Με το δεξί μπήκαν τα τρία πρώτα ελληνικά πληρώματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που ξεκίνησε σήμερα στο Βελιγράδι της Σερβίας αφού και τα τρια , όλα ανδρών, προκρίθηκαν στα προημιτελικά χωρίς να χρειαστεί να μπουν στη διαδικασία μιας παραπάνω κούρσας, ενός επαναληπτικού.

Την αρχή έκανε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο Στέφανος Ντούσκος που αγωνίστηκε στην πρώτη κούρσα του παγκοσμίου τον 1ο προκριματικό του σκιφ ανδρών. Ο Γιαννιώτης πρωταθλητής μπήκε από το ξεκίνημα της κούρσας δυναμικά πήρε τα ηνία και παρέμεινε στην κορυφή μέχρι τη γραμμή του τερματισμού και κατέλαβε την 1η θέση και μαζί την πρόκριση απευθείας στα προημτελικά με χρόνο 6:45.46.

"Νιώθω πολύ καλά και η προετοιμασία πήγε καλά. Ένιωσα εξαιρετικά μέσα στη κούρσα. Τις τελυταίες εβδομάδες όλα πήγαν καλά και τώρα περιμένουμε να είμαστε σε καλή κατάσταση" τόνισε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης στις δηλώσεις του αμέσως μετά την κούρσα. Επόμενος αγώνας πλέον του Στέφανου Ντούσκου τα προημιτελικά της Τετάρτης.

Λίγο αργότερα το δίδυμο του διπλού ελ βαρών οι Πέτρος Γκαϊδατζής-Αντώνης Παπακωνσταντίνου έκανε αυτό που έπρεπε χωρίς να σπαταλήσει έξτρα ενέργεια. Έχοντας τον έλεγχο μέσα στη κούρσα ξεκίνησε από την 3η θέση και πήρε την 4η θέση τερματίζοντας σε 6:21.47 και βέβαια το απευθείας εισιτήριο για τα προημιτελικά χωρίς να μπει στην διαδικασία των επαναληπτικών και εξοικονομώντας μια κούρσα. Επόμενος αγώνας για το ελληνικό δίδυμο επίσης το πρωί της Τετάρτης.

Η τελευταία ελληνική συμμετοχή της πρεμιέρας σημείωσε αντίστοιχη επιτυχία με τις δυο προηγούμενες αφού το διπλό βαρύ των Θανάση Παλαιοπάνου-Γιάννη Καλανδαρίδη πήρε επίσης αυτό που ήθελε κάνοντας οικονομία δυνάμεων.

Γνωρίζοντας ότι τα τέσσερα πρώτα πληρώματα περνάνε απευθείας στα προημιτελικά ξεκίνησαν από τη 2η θέση όπου παρέμειναν ως τα μισά της κούρσας και στη συνέχεια κατέβασαν ρυθμό και χωρίς ρίσκο πήραν την 4η θέση με χρόνο 6:16.62 και βέβαια την πρόκριση. Και τα προημιτελικά του διπλού θα γίνουν το πρωί της Τετάρτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ