ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Κωπηλασία: Εξαιρετική εμφάνιση στους προκριματικούς για τα ελληνικά πληρώματα

Η Ευαγγελία Αναστασιάδου
Η Ευαγγελία Αναστασιάδου WR

Τα τέσσερα από τα έξι ελληνικά πληρώματα που μπήκαν στη μάχη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κωπηλασίας πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά.

Πρεμιέρα με το δεξί έκαναν τα ελληνικά πληρώματα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών που ξεκίνησε σήμερα στο Μόναχο με τα τέσσερα; από τα έξι να περνάνε απευθείας στα ημιτελικά.

Ο Στέφανος Ντούσκος στην πρώτη του επίσημη κούρσα μετά τον θρίαμβο του Τόκιο πριν από ακριβώς ένα χρόνο πήρε την πρώτη θέση στον προκριματικό του σκιφ με χρόνο 7:41.36 που ήταν ο καλύτερος με διαφορά από όλους τους συμμετέχοντες και προκρίθηκε απευθείας στον ημιτελικό του Σαββάτου.

Και ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου πήρε την 1η θέση στο προκριματικό του σκιφ ελ βαρών με χρόνο 7:45.47 που είναι ο 2ος καλύτερος και πέρασε απευθείας στον ημιτελικό του Σαββάτου.

Στο προκριματικό του σκιφ των γυναικών εξαιρετική εμφάνιση έκανε η Ευαγγελία Αναστασιάδου που τερμάτισε 1η με 8:43.50 σημειώνοντας τη 2η καλύτερη επίδοση από όλες τις συμμετέχουσες και προκρίθηκε στον ημιτελικό.

Στα 12 κορυφαία πληρώματα του Ευρωπαΐκου πρωταθλήματος προκρίθηκε και το διπλό των ανδρών. Οι Γιάννης Καλανδαρίδης-Θανάσης Παλαιοπάνος πήραν τη 2η θέση στη σειρά τους με 6:54.95 και προκρίθηκαν στον ημιτελικό.

Η δίκωπος των γυναικών με τις Χριστίνα Μπούρμπου-Ευαγγελία Φράγκου που πρίν λίγες μέρες είχαν στευθεί Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στην κατηγορία Κ23 στο Βαρέζε πήρε την 3η θέση στο προκριματικό με χρόνο 7:59.26 και θα αγωνιστούν αύριο στον επαναληπτικό.

Το ίδιο ισχύει και για τη Ζωή Φίτσιου που τερμάτισε 3η στο προκριματικό του σκιφ ελ βαρών με χρόνο 8:46.58 και θα έχει μια ακόμη ευκαιρία να συνεχίσει αγωνιζόμενη αύριο στον επαναληπτικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ