ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Ενενήντα εθελοντές στο Ευρωπαϊκό

Ενενήντα εθελοντές στο Ευρωπαϊκό
κωπηλατοδρομιο σχοινια

Ενενήντα εθελοντές θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σχοινιά

Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου για μία άψογη από κάθε άποψη διοργάνωση αναμένεται να επιτελέσουν 90 εθελοντές με πρότερη εμπειρία στο άθλημα της κωπηλασίας που επιλέχθηκαν με αυστηρά κριτήρια. Κι αυτό γιατί το ενδιαφέρον στο κάλεσμα της ΕΚΟΦΝΣ ξεπέρασε κάθε προσδοκία και οι αιτήσεις που κατατέθηκαν ξεπέρασαν τις 140.
" Είναι το πρώτο μετάλλιο που κερδίζει η Ελλάδα ως διοργανώτρια αυτού του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Όλοι οι εθελοντές που θα εργαστούν στο Σχοινιά τις ημέρες αυτές θα βοηθήσουν τα μέγιστα για να βγάλουμε με επιτυχία αυτή τη μεγάλη διοργάνωση", τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Καρράς.

Οι 90 εθελοντές που επιλέχθηκαν είναι κατά την πλειοψηφία τους Έλληνες από όλα τα μέρη της Ελλάδας (Καστοριά, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα κ.α.), ενώ ανάμεσά τους ξεχωρίζουν μία Αγγλίδα, μία Ελληνο-Αγγλίδα και ένας Ισπανός, που έχουν εμπειρία από πολλές μεγάλες διοργανώσεις στο άθλημα της κωπηλασίας.

Δεκαπέντε εθελοντές είχαν εργαστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας -πάντα στην κωπηλασία- το οποίο εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από την Οργανωτική Επιτροπή στην τελική επιλογή. Ηλικιακά, ο νεότερος εθελοντής είναι 11 ετών και ο μεγαλύτερος 72 ετών.

Από τις 14 Σεπτεμβρίου, ο μεγαλύτερος όγκος των εθελοντών θα εγκατασταθεί στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, καθώς η προετοιμασία μπαίνει τότε στην τελική ευθεία της και η συνδρομή τους θα είναι απαραίτητη. Και οι 90 εθελοντές θα διαμένουν στις εγκαταστάσεις του Σχοινιά για να είναι άμεση και εύκολη η πρόσβασή τους.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ