ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Αυλαία με επιτυχίες στο ευρωπαϊκό

Αυλαία με επιτυχίες στο ευρωπαϊκό
πολυμερος μουγιος

Μόνο προκρίσεις για τα ελληνικά πληρώματα περιελάμβανε η 1η ημέρα του ευρωπαϊκού στο Σχοινιά

Ο Βασίλης Πολύμερος δήλωσε: " Μακάρι να πάμε έτσι καλά και στα ημιτελικά. Το γαλλικό και το ιταλικό πλήρωμα, στο οποίο είναι κι ο Τζιλαρντόνι που έχει 9 χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα κι είναι απο τους πλέον έμπειρους στον κόσμο, θα μας δυσκολέψουν. Οι Ιταλοί έχασαν πέρυσι στο Πόζναν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς από ένα άλλο ιταλικό πλήρωμα, αφού τερμάτισαν δεύτεροι και εδώ θα τα δώσουν όλα για να μην πάει χαμένη η χρονιά".

Ο Δημήτρης Μούγιος τόνισε: " Η κούρσα πήγε όπως ακριβώς την περιμέναμε. Εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι. Έχουμε δυνατούς αντιπάλους, όπως το γαλλικό πλήρωμα που είχαν τερματίσει δεύτεροι στους Ολυμπιακούς της Αθήνας".

Τελικός για Μπισκιτζή/Τσιάβου

Με τεράστια διαφορά από τις δεύτερες Γερμανίδες, οι 6ες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, Χρύσα Μπισκιτζή και Αλεξάνδρα Τσιάβου τερμάτισαν στην πρώτη θέση της 1ης προκριματικής σειράς στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών με χρόνο 7:11.48. Τα κορίτσια εξασφάλισαν την απευθείας πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματός τους, όπου βασικό στόχο έχουν την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Η Χρύσα Μπισκιτζή δήλωσε: " Καθώς τα πληρώματα ειναι λιγότερα από 12 πήραμε απευθείας την πρόκριση στον τελικό. Σίγουρα υπάρχει φόρτος κυρίως ψυχολογικός λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλα αντισταθμίζεται επειδή η διοργάνωση γίνεται στη χώρα μας. Ο καιρός είναι άστατος, αλλά είναι δίκαιος για όλους, δεν προκαλεί δηλαδή προβλήματα στα πληρώματα".

Η Αλεξάνδρα Τσιάβου δήλωσε: " Δεν περίμενα λόγω κούρασης να ευχαριστηθούμε τόσο την κούρσα. Υπάρχουν δυνατά πληρώματα".

Στον τελικό η τετράκωπος

Στον τελικό της τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου προκρίθηκαν οι Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας, Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε πρώτο στη 2η προκριματική σειρά (5:59.38). Την απευθείας πρόκριση στον τελικό έπαιρνε μόνο το πρώτο πλήρωμα κάθε προκριματικής σειράς και οι τέσσερις Έλληνες κωπηλάτες κατάφεραν να αποφύγουν τον επαναληπτικό αγώνα.

Ο Απόστολος Γκουντούλας τόνισε: " Πήραμε απευθείας την πρόκριση στον τελικό. Σίγουρα ήταν το ιδανικότερο ξεκίνημα. Βγήκε καινούρια σύνθεση της ομάδας στην τετράκωπο και όλα πήγαν καλά. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τη συνέχεια. Δεν ήταν εύκολος αγώνας γιατί υπήρχαν δυνατά πληρώματα, όπως οι Λευκορώσοι που κατέλαβαν τη 10η θέση στη γενική κατάταξη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου".

Ο αδελφός του, Νίκος Γκουντούλας, δήλωσε από την πλευρά του: " Είναι μόλις 40 ημέρες που είμαστε και οι τέσσερις μαζί στην ίδια βάρκα. Θέλαμε καιρό να είμαστε μαζί και χαιρόμαστε που το καταφέραμε".

Πρόκριση στα ημιτελικά για τον Χρήστου

Την πρόκρισή του στον ημιτελικό του σκιφ εξασφάλισε ο Γιάννης Χρήστου. Ο σκιφίστας από την Καστοριά πέρασε πρώτος τη γραμμή του φίνις με 6:50.88 στην 3η προκριματική σειρά και προκρίθηκε απευθείας στην καλύτερη δωδεκάδα της διοργάνωσης. Αν και ήταν δεύτερος μέχρι τα 1500 μέτρα, τα έδωσε όλα στα τελευταία 500 μέτρα και πέρασε στην πρώτη θέση.

Ο Γιάννης Χρήστου σχολίασε μετά το τέλος της πρώτης κούρσας του: " Ο Ιούλιος ήταν ένας τρελός μήνας για μένα, αφού είχα προετοιμαστεί για το διπλό σκιφ και μετά έγινε αυτό με τον συναθλητή μου (Γιάννη Τσάμη), άλλαξα τελευταία στιγμή αγώνισμα και τελικά κατάφερα να πάρω την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου στο σκιφ. Είχα δουλέψει σκληρά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν ήταν η προετοιμασία ενός μήνα ή μιας εβδομάδας, ειδικά φέτος που όλοι υποχρεωθήκαμε να παρατήσουμε τα σπίτια μας για να είμαστε πανέτοιμοι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εμπειρία και τη δέκατη θέση στο Πεκίνο. Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το βλέπω περισσότερο ως διασκέδαση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι σημαντικός αγώνας. Απλώς όσοι συμμετείχαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες είμαστε κάπως κουρασμένοι και οι νέοι αθλητές είναι ξεκούραστοι και βέβαια θα διεκδικήσουν έναν τίτλο".

Στον ημιτελικό οι Τσιομπανίδης/Γαβριηλίδης

Στον ημιτελικό της δικώπου άνευ πηδαλιούχου προκρίθηκε το ελληνικό πλήρωμα. Οι Γιώργος Τσιομπανίδης και Παύλος Γαβριηλίδης πέρασαν στην πρώτη θέση της 2ης προκριματικής σειράς μετά τα 1000 μέτρα, την οποία και διατήρησαν μέχρι τη γραμμή του τερματισμού (6:32.66). Τα πρώτα τρία πληρώματα κάθε προκριματικής σειράς εξασφάλιζαν την άμεση πρόκριση στον ημιτελικό του αγωνίσματος.

Ο Παύλος Γαβριηλίδης δήλωσε: " Η δίκωπος άνευ πηδαλιούχου ανδρών είναι πολύ δύσκολη κατηγορία στο ευρωπαϊκό γιατί εδώ έχουν έρθει δύο πληρώματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Οι Πολωνοί που ήταν 9οι στην Κίνα και οι Σέρβοι που ήταν 7οι. Στη δική μας προκριματική σειρά σήμερα είχαμε τους Πολωνούς. Κάναμε μία καλή κούρσα και προκριθήκαμε στον ημιτελικό".

Ο Γιώργος Τσιομπανίδης δήλωσε: " Είμαστε ικανοποιημένοι από την εμφάνισή μας σήμερα. Ήταν πολύ κοπιαστικό το τελευταίο διάστημα. Είμαστε από τις 10 Αυγούστου σε προετοιμασία στο Σχοινιά και η κούραση είναι απίστευτη. Αγωνιζόμασταν στην τετράκωπο, αλλά οι προπονητές μας επέλεξαν να μας βάλουν μαζί για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Φαίνεται πως ήταν καλή επιλογή γιατί σε άλλες κατηγορίες αγωνίζονται πολύ πιο δυνατοί αντίπαλοι. Ας έρθει το καλύτερο".

Στα ημιτελικά μέσω επαναληπτικού οι Παππάς/Παπαχρήστος

Στα ημιτελικά του διπλού σκιφ μέσω επαναληπτικού αγώνα πέρασαν οι Ηλίας Παππάς και Στέργιος Παπαχρήστος. Οι δύο σκιφίστες τερμάτισαν στην 3η θέση με 6:37.99, που τους έδωσε το τελευταίο εισιτήριο.

Πρόκριση μέσω επαναληπτικού για Καλαμποκά/Γιαζιτζίδου

Την πρόκριση στον τελικό του διπλού σκιφ μέσω επαναληπτικού πήραν οι Τριανταφυλλιά Καλαμποκά και Χριστίνα Γιαζιτζίδου. Τα κορίτσια τερμάτισαν στη 2η θέση με 7:16.89, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο.

Ματαίωση της 3ης ημέρας

Οι προβλέψεις της ΕΜΥ για κακοκαιρία την Κυριακή ανάγκασαν τους διοργανωτές να ματαιώσουν την τρίτη ημέρα του ευρωπαϊκού, το οποίο τελικά θα ολοκληρωθεί το Σάββατο.

Πλέον, το πρόγραμμα των αγώνων θα ξεκινήσει στις 8:00 με τους ημιτελικούς, οι οποίοι θα ολοκληρωθούν στις 8:45. Ο πρώτος τελικός έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 9:15, ενώ ο τελευταίος θα πραγματοποιηθεί στις 10:46. Ενδιάμεσα, θα γίνουν οι κούρσες των τελικών Β' και Γ'.

Προκειμένου να εξοικονομηθεί χρόνος, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε οι απονομές των νικητών των 14 τελικών να μην λάβουν χώρα αμέσως μετά τον τερματισμό, όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά να γίνουν σε ειδική εκδήλωση σε ξενοδοχείο της Νέας Μάκρης στις 18:00.

Οι ελληνικές συμμετοχές:

8:10 Γιάννης Χρήστου ημιτελικός απλό σκιφ (ο τελικός στις 10:25)

8:20 Γιώργος Τσιομπανίδης/Παύλος Γαβριηλίδης ημιτελικός δίκωπος άνευ πηδαλιούχου (ο τελικός στις 10:32)

8:30 Ηλίας Παππάς/Στέργιος Παπαχρήστος ημιτελικός διπλό σκιφ (ο τελικός στις 10:39)

8:40 Βασίλης Πολύμερος/Δημήτρης Μούγιος ημιτελικός διπλό σκιφ ελαφρών βαρών (ο τελικός στις 10:46)

9:22 Τριανταφυλλιά Καλαμποκά/Χριστίνα Γιαζιτζίδου τελικός διπλό σκιφ

9:29 Νίκος Γκουντούλας/Απόστολος Γκουντούλας/Γιάννης Τσίλης/Γιώργος Τζιάλλας τελικός τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου

9:36 Χρύσα Μπισκιτζή/Αλεξάνδρα Τσιάβου τελικός διπλό σκιφ ελαφρών βαρών

Το πρόγραμμα των τελικών

09:15 Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου γυναικών


09:22 Διπλό σκιφ γυναικών


09:29 Τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου ανδρών


09:36 Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών


09:43 Τετράκωπος ελαφρών βαρών ανδρών


09:50 Τετραπλό σκιφ γυναικών


09:57 Τετραπλό σκιφ ανδρών


10:04 Οκτάκωπος γυναικών


10:11 Οκτάκωπος ανδρών


10:18 Σκιφ γυναικών


10:25 Σκιφ ανδρών


10:32 Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου ανδρών


10:39 Διπλό σκιφ ανδρών


10:46 Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών










































































































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ