ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Άρωμα αρχαίας Ελλάδας στον Σχινιά

Άρωμα αρχαίας Ελλάδας στον Σχινιά
ποστιλιονε πολυμερος

Με την τελετή έναρξης ανοίγει αύριο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας στον Σχινιά.

Αν οι ξένοι αθλητές ενθουσιάστηκαν με τις εγκαταστάσεις (στις οποίες οι περισσότεροι βρέθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας), τότε θα ξαφνιαστούν με την τελετή έναρξης των αγώνων αύριο το απόγευμα (18/9, 19.00).
Παρουσία όλων των αθλητών και αθλητριών που συμμετέχουν, θα παρουσιαστεί ένα εντυπωσιακό τελετουργικό με ένα δρώμενο που θα περιλαμβάνει το μύθο της Διηάνειρας, της μητέρας της Μακαρίας που θυσιάστηκε για να σωθεί η Αθήνα και σύμφωνα με τον μύθο στο σημείο αυτό ανέβλυσε η πηγή που σήμερα την ονομάζουμε Μακαρία πηγή και πλημμύρισε την περιοχή, όπου βρίσκεται σήμερα το Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο.

Το αποτέλεσμα ήταν οι Έλληνες να αναδειχτούν νικητές στη μάχη του Μαραθώνα με τους Πέρσες. Το νερό του Ολυμπιακού κωπηλατοδρομίου του Μαραθώνα σήμερα έρχεται κατευθείαν από την Μακαρία πηγή

Κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο ""αργυρός" Ολυμπιονίκης Δημήτρης Μούγιος ήταν εκείνος που έκλεψε την παράσταση: " Στόχος δικός μας αλλά και της ελληνικής ομοσπονδίας τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι να γίνει το άθλημα γνωστό στο ευρύ κοινό. Ακόμα και οι κάτοικοι του Μαραθώνα πιθανόν δεν έχουν αντιληφθεί τι κάνουμε στο κωπηλατοδρόμιο. Τίποτα δεν θα γίνει όσα μετάλλια κι αν φέρουμε εάν τα κλειδώσουμε σε ένα ντουλάπι και δεν προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τον κόσμο".

Ο Βασίλης Πολύμερος αναφέρθηκε στην κούραση που βαραίνει τα χέρια των Ολυμπιονικών, λέγοντας " βασικός μας στόχος για φέτος ήταν οι Ολυμπιακοί αγώνες κι εκεί είχαμε ρίξει το βάρος μας στις προπονήσεις. Η κούραση είναι μεγάλη καθώς βρισκόμαστε μόλις τρεις εβδομάδες μετά τους Ολυμπιακούς, αλλά το γεγονός ότι η διοργάνωση γίνεται στη χώρα μας και το ότι είμαστε σε καλή κατάσταση πιστεύω ότι λειτουργούν υπέρ μας και θα μας βοηθήσουν να πρωταγωνιστήσουμε".

Στους αγώνες θα λάβουν μέρος 450 αθλητές από 33 ευρωπαϊκές χώρες. Το σημαντικότερο είναι ότι αυτή η διοργάνωση στάθηκε αφορμή για να καθαριστεί το πανέμορφο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και βέβαια να είναι προσβάσιμο στο κοινό.








ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ