ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

"Αργυρή" η Τσιάβου

"Αργυρή" η Τσιάβου
INTIME SPORTS

Το δεύτερο της μετάλλιο στη φετινή σειρά του Παγκοσμίου Κυπέλλου κατέκτησε η Αλεξάνδρα Τσιάβου στη Λουκέρνη. Η Ελληνίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια κατέλαβε τη 2η θέση στο σκιφ ελαφρών βαρών και κρέμασε στο λαιμό της το αργυρό μετάλλιο στον 3ο και τελευταίο αγώνα του θεσμού για φέτος.

Η κωπηλάτρια της Ηγουμενίτσας και αθλήτριας του μήνα στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ήταν πρώτη μέχρι και τα 1500μ. αλλά στην συνέχεια η Γερμανίδα Ντράγκερ πέρασε μπροστά και "έπεσε" πρώτη στη γραμμή του τερματισμού.

Τον περασμένο Μάιο η Αλεξάδρα Τσιάβου είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα κατά τον 1ο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου που είχε γίνει στο Μπλεντ της Σλοβενίας.

Στον αντίστοιχο τελικό των ανδρών ο Δημήτρης Μούγιος άγγιξε το βάθρο των μεταλλίων. Ο ολυμπιονίκης του Πεκίνου κατέλαβε την 4η θέση δείχνοντας έτσι πολύ καλά δείγματα σε ένα αγώνισμα που έχει πολύ καιρό να αγωνιστεί σε τόσο ανταγωνιστικό επίπεδο.

Εντυπωσιακές ήταν για μια ακόμη φορά η Τριανταφυλλιά Καλαμποκά και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου. Οι δυο πρωταθλήτριες πήραν την 2η θέση στον ημιτελικό του διπλού σκίφ ελ βαρών γυναικών και θα δώσουν το παρών στον μεγάλο τελικό της Κυριακής

Απόλυτη ήταν η επιτυχία στην δίκωπο άνευ αφού και τα δυο ελληνικά πληρώματα κατάφεραν να προκριθούν στον αυριανό τελικό. Πρώτο πέρασε το πλήρωμα των αδελφών Γκουντούλα Απόστολος και Νίκος που τερμάτισαν 3οι στην ημιτελική σειρά που μετείχαν. Την 3η θέση κατέλαβε και το άλλο ελληνικό πλήρωμα στον δεύτερο ημιτελικό που αποτελούσαν οι Τζιάλλας και Χρήστου

Στον ημιτελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών ανδρών ο Παναγιώτης Μαγδάνης και ο Λευτέρης Κόνσολας κατέλαβαν την 5η θέση και θα αγωνιστούν αύριο Κυριακή στον μικρό τελικό.

Στον Γ' τελικό του διπλού σκίφ ανδρών οι Γιάννης Τσίλης και Βασίλης Τζανίνης κατέλαβαν την 6η θέση και την 18η στην γενική κατάταξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τέλος στον Δ' τελικό του σκιφ ανδρών ο Στέργιος Παπαχρήστος πήρε την 1η θέση και την 19η στη γενική κατάταξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ