ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Αννέτα και Μαρία Κυρίδου, Χριστίνα Μπούρμπου: Ψυχάρες φτιαγμένες για μετάλλια

Αννέτα και Μαρία Κυρίδου, Χριστίνα Μπούρμπου: Ψυχάρες φτιαγμένες για μετάλλια

Οι Αννέτα και Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου μίλησαν στο Sport24.gr για την κατάκτηση των δύο μεταλλίων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας. Γνωρίστε τις τρεις σπουδαίες αθλήτριες.

Η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου στη δίκωπο άνευ και η Αννέτα Κυρίδου στο μονό σκιφ κατέκτησαν τα μοναδικά ελληνικά μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας το οποίο διεξήχθη στο Πόζναν της Πολωνίας.

Τα δύο χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν τα δύο ελληνικά πληρώματα έχουν μεγάλη σημασία αφού πρόκειται για τα πρώτα της χώρας μας μετά από πέντε χρόνια ανομβρίας.

Αννέτα και Μαρία Κυρίδου, Χριστίνα Μπούρμπου: Ψυχάρες φτιαγμένες για μετάλλια

Η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου ποζάρουν με τα μετάλλια που κατέκτησαν στο Πόζναν

Οι αδερφές Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου έχουν χαρίσει σημαντικές επιτυχίες στη χώρα μας σε μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες, ωστόσο τώρα τα κατάφεραν παρά τις αντιξοότητες και σε επίπεδο γυναικών.

Είναι χαρακτηριστικό πως και οι τρεις ανήκουν σε μικρότερη ηλικιακή κατηγορία, ενώ κατέκτησαν μετάλλιο και στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23. Η Αννέτα Κυρίδου είναι η... μεγάλη της τριάδας αφού σε λίγες ημέρες κλείνει τα 22, ενώ η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου είναι 19.

Για να φτάσουν, όμως, σε αυτά τα μετάλλια χρειάστηκε να καταθέσουν μεγάλη ψυχή στους τελικούς όπου αντιμετώπισαν σπουδαίες αθλήτριες και να αποδείξουν ότι μπορούν να βρίσκονται μέσα στην ελίτ παρά τη δεδομένη ηλικιακή διαφορά.

Πάμε να αναλύσουμε περισσότερο τις τρεις αυτές σπάνιες περιπτώσεις αθλητριών.

ΚΥΡΙΔΟΥ - ΜΠΟΥΡΜΠΟΥ: ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ

Πρόκειται για ένα άκρως επιτυχημένο δίδυμο το οποίο έχει προσφέρει τεράστιες επιτυχίες στη χώρα μας. Αμφότερες ασχολήθηκαν από μικρές με την κωπηλασία έχοντας το έρεισμα και από τις αδερφές τους.

Η συνεργασία τους δεν ήρθε τυχαία το 2018, όμως αποδείχτηκε μοιραία. Όπως έχουν παραδεχτεί δυσκολεύτηκαν να βρουν τη χημεία τους, ωστόσο όταν συνέβη αυτό τα αποτελέσματα ήρθαν και ήταν εντυπωσιακά.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ Κ23 2019 / ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΔΟΥ-ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ Κ23 2019 / ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΔΟΥ-ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Μαρία Κυρίδου

Οι δυο τους με όπλο την τεχνική, την ταχύτητα και το πείσμα τους έχουν καταφέρει να τα σαρώσουν όλα στο πέρασμά τους. Για την ακρίβεια έχουν κατακτήσει όλους τους τίτλους σε παγκόσμιο επίπεδο από το 2018 μέχρι και σήμερα στις ηλικιακές κατηγορίες. Μάλιστα, είναι και το μοναδικό πλήρωμα το οποίο έχει κατακτήσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

Εκείνο που τους έλειπε ήταν η διάκριση σε επίπεδο γυναικών. Ήταν κάτι που το ήθελαν παρά το γεγονός ότι αγωνίζονται κόντρα σε αθλήτριες μεγαλύτερες ηλικιακά και με περισσότερες εμπειρίες.

Αννέτα και Μαρία Κυρίδου, Χριστίνα Μπούρμπου: Ψυχάρες φτιαγμένες για μετάλλια

Η Χριστίνα Μπούρμπου

Στο Πόζναν ήθελαν να αποδείξουν ότι μπορούσαν να κοντράρουν τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματός τους και το έκαναν. Από την αρχή της κούρσας κατάφεραν να βρεθούν μέσα στις τρεις πρώτες βάρκες και τελικά να κατακτήσουν το χάλκινο μετάλλιο.

Ένα μετάλλιο επιβεβαίωσης ότι το μέλλον του ανήκει και παράλληλα επιβράβευσης για τη σκληρή δουλειά που κάνουν. Άλλωστε, είναι ακόμα 19 ετών και έχουν ακόμα πολλά να δώσουν.

Αυτό το μετάλλιο θα μας δώσει ώθηση

Χαρακτηριστικό του πόσο σημαντική ήταν αυτή η επιτυχία για εκείνες είναι όσα δήλωσαν στο Sport24.gr τα δύο κορίτσια. Αμφότερες επεσήμαναν το πόσο ήθελαν ένα μετάλλιο στην κατηγορία των γυναικών και ότι αυτό ήρθε στην καλύτερη στιγμή.

Η Μαρία Κυρίδου τόνισε: "Κάναμε μία πολύ καλή κούρσα. Δώσαμε το 100% μας και αυτό αποδείχθηκε αρκετό για να μας ανεβάσει στο βάθρο. Σίγουρα είμαστε χαρούμενες από το αποτέλεσμα και έτοιμες για να ξεκινήσουμε την επόμενη χρονιά πιο δυνατά"

Από τη πλευρά της η Χριστίνα Μπούρμπου δήλωσε: "Ήταν μία απίστευτη κούρσα. Θεωρώ ότι ήταν μία από τις καλύτερες που έχουμε κάνει. Τουλάχιστον έτσι το ένιωσα. Χαίρομαι που αυτή η κούρσα μας ήταν αρκετή για να δώσει μία θέση στο βάθρο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς που καταφέραμε και ανεβήκαμε στο βάθρο και σε επίπεδο γυναικών".

ΑΝΝΕΤΑ ΚΥΡΙΔΟΥ: Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΙΑ ΜΑΧΗΤΡΙΑΣ

Μία ιδιαίτερη περίπτωση αθλήτριας είναι αυτή της Αννέτας Κυρίδου. Πρόκειται για μία αθλήτρια η οποία πιθανότατα δεν φοβάται τίποτα άλλο πέρα από τους καρχαρίες.

Στη συλλογή της έχει ήδη σημαντικές επιτυχίες μεταξύ των οποίων είναι το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων το 2016, το χάλκινο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23 το 17 και το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό το 2018.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό ήταν το 2019 στο οποίο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο Κ23 στο διπλό σκιφ και ήταν στην κορυφή στο μονό σκιφ του ευρωπαϊκού. Πριν από περίπου ένα μήνα έκανε το back to back στα μετάλλια στο ευρωπαϊκό και τώρα ήρθε η ώρα για μετάλλιο σε επίπεδο γυναικών.

Αννέτα και Μαρία Κυρίδου, Χριστίνα Μπούρμπου: Ψυχάρες φτιαγμένες για μετάλλια

Η Αννέτα Κυρίδου

Το πόσο το ήθελε φάνηκε κατά τη διάρκεια του τελικού. Η Αννέτα Κυρίδου ήταν στην έκτη θέση στα μισά της διαδρομής, όμως στο δεύτερο μέρος ήταν εξαιρετική. Πέρασε αρχικά την αντίπαλο της από την Γερμανία και στη συνέχεια έδωσε μάχη με τις αθλήτριες από την Ελβετία και την Δανία.

Μία μάχη την οποία κέρδισε για να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ένα μετάλλιο που αποτελεί τεράστια δικαίωση για την Αννέτα Κυρίδου η οποία έχει δώσει μεγάλες μάχες για να αλλάξει κατηγορία.

Μία σημαντική υποσημείωση. Όλα τα παραπάνω τα κατάφερε λίγους μήνες μετά από μία περιπέτεια υγείας που είχε λόγω του ότι είχε κληθεί να χάσει κιλά σε μικρό χρονικό διάστημα προκειμένου να μπει σε βάρκα ελαφρών βαρών.

Εκείνη όμως απέδειξε ότι είναι γεννημένη για τα δύσκολα και κατάφερε να πάρει ένα ακόμα μετάλλιο.

Έβαλα τα κλάματα στον τερματισμό

Η Αννέτα Κυρίδου μίλησε και εκείνη στο Sport24.gr για τη μεγάλη της επιτυχία τονίζοντας ότι αυτό το μετάλλιο ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να της τύχη.

"Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενη. Δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει. Ένα μετάλλιο σε αυτή την κατηγορία είναι ό,τι καλύτερο μπορούσα να ζητήσω. Κατάλαβα τι έχει συμβεί αμέσως μετά τον τερματισμό και το μόνο που έκανα ήταν να βάλω τα κλάματα" τόνισε αρχικά η 22χρονη πρωταθλήτρια.

Στη συνέχεια έσπευσε να ευχαριστήσει και εκ μέρους των άλλων δύο κοριτσιών εκείνους που τις στηρίζουν: "Τόσο εγώ εγώ όσο και τα άλλα δύο κορίτσια θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα της Pro Game και την οικογένεια της Stoiximan που μας βοήθησαν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο".

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Αννέτα Κυρίδου και την Μαρία Κυρίδου δεν έχετε παρά να δείτε το stories που ακολουθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ SPORT24.GR.:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ