ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Στα ημιτελικά των 50μ πρόσθιο ο Γιώργος Ασπουγαλής

Ο Γιώργος Ασπουγαλής
Ο Γιώργος Ασπουγαλής PRINT SCREEN

Ο Γιώργος Ασπουγαλής με επίδοση 27.62 κατέκτησε την 16η θέση στα 50μ πρόσθιο και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου στην Ντόχα.

Σε μία κούρσα που δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια λάθους, ο Γιώργος Ασπουγαλής εξασφάλισε την παρουσία στα ημιτελικά, που θα ξεκινήσουν στις 18:38, και έτσι συνεχίζεται η αγωνιστική του δράση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.

Ο 22χρονος Γιώργος Ασπουγαλής, όπως πέρσι έτσι και φέτος είναι στα ημιτελικά των 50μ πρόσθιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αγωνίστηκε στη διαδρομή 2 της τέταρτης προκριματική σειράς και με επίδοση 27.62 κατέκτησε την 16η θέση και με αυτόν κλείνουν τα ημιτελικά.

Το 27.62 δεν είναι αντιπροσωπευτικό, καθώς έχει 27.23, αλλά είναι η πρώτη κούρσα του στην διοργάνωση και θα βρει τον ρυθμό του.

Ο Αμερικανός Νικ Φινκ και ο Λευκορώσος, που αγωνίζεται ως ανεξάρτητος, Ίλια Σιμάνοβιτς κατέγραψαν την ίδια επίδοση με 26.66, η οποία αποτελεί την ταχύτερη των προκριματικών.

"Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δουλέψει τόσο πολύ τα 50μ φέτος όσο τα 100μ για τις σκυτάλες. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από τον πρωινό χρόνο και θεωρώ ότι μπορούσα να πάω πιο γρήγορα.

Δεν ξέρω τι έχει πάει λάθος και δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον προπονητή μου. Το απόγευμα θα είμαι με πιο καθαρό μυαλό και ξεχνάμε τι έχει γίνει τώρα, και εφόσον το απόγευμα έχουμε μια διαδρομή να κολυμπήσουμε υπάρχει μία πιθανότητα να μπω και τελικό

Στόχος είναι ό,τι καλύτερο μπορέσω να κάνω. Αν μπορέσω να πιάσω το ατομικό μου ρεκόρ από πέρσι καλώς και αν έρθει ο τελικός πάλι καλώς. Φυσικά θέλω να σπάσω και το πανελλήνιο ρεκόρ (27.20, Δημήτρης Ξυνάδας από το 2009).

Είναι ένας πολύ γρήγορος χρόνος και τόσο γρήγορα έχουμε πολλά χρόνια να κολυμπήσουμε. Προφανώς και θέλω να το καταρρίψω αλλά ένα ένα. Δεν λέω στον εαυτό μου ότι πρέπει να το καταρρίψω τώρα, αλλά θα έρθει", είπε ο Ασπουγαλής που βρίσκεται στους 16 καλύτερους κολυμβητές του κόσμου.

Ενθαρρυντική η εμφάνιση του Απόστολου Παπαστάμου

Ο 22χρονος Έλληνας κολυμβητής συμμετείχε στα προκριματικά των 200μ πεταλούδα (2η σειρά) και μπορεί να έμεινε εκτός ημιτελικών αλλά κατάφερε να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ κάτι θετικό, αν συλλογιστούμε ότι το κύριο αγώνισμά του είναι τα 400μ μεικτή.

Ο Απόστολος Παπαστάμος κατέκτησε την 27η θέση στα 200μ πεταλούδα. Είχε πέρασμα στο 100άρι 58.15 και τελικά στον τερματισμό το χρονόμετρο κατέγραψε 2:00.56.

Με αυτή την επίδοση κατέρριψε το ατομικό του ρεκόρ, που κρατούσε με 2:01.28 από τους πανελλήνιους χειμερινούς αγώνες του 2022 στο ΟΑΚΑ.

Η κούρσα αυτή ήταν περισσότερο ένα τεστ για τον Έλληνα κολυμβητή, καθώς προετοιμάζεται για τα 400μ μεικτή την ερχόμενη Κυριακή (18/02) όταν και θα κυνηγήσει το Ολυμπιακό όριο.

Με την ταχύτερη επίδοση μπήκε στα ημιτελικά ο Κρέγκοτ Ζιρκ (Εσθονία), ο οποίος σημείωσε 1:55.58 και η 16άδα θα συμπληρωθεί με μπαράζ ανάμεσα στον Νάο Χορομούρα (Ιαπωνία) και τον Πέταρ Μίτσιν (Βουλγαρία), καθώς είχαν ταυτόχρονη άφιξη στο 1:57.52.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ