ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Η Ελλάδα προκρίθηκε στο Παρίσι με σούπερ επίδοση Χρήστου, Γκολομέεβ, Μπίλα και Βαζαίου

Η μικτή ατομική δεν κατάφερε να κερδίσει τον Κριστιάν Γκολομέεβ, αφού πάντα ήθελε να είναι ο πιο γρήγορος απ' όλους
Η μικτή ατομική δεν κατάφερε να κερδίσει τον Κριστιάν Γκολομέεβ, αφού πάντα ήθελε να είναι ο πιο γρήγορος απ' όλους © ΑΓΓΕΛΟΣ ΖΥΜΑΡΑΣ / AZSPORTSIMAGES.COM

Οι Απόστολος Χρήστου, Κρίστιαν Γκολομέεβ, Στέργιος Μπίλα κι Ανδρέας Βαζαίος χάρισαν στην Ελλάδα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και μαζί στον τελικό στο ελεύθερο ανδρών του Παγκοσμίου Υγρού Στίβου, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση με χρόνο 3:14:33.

Αποστολή εξετελέσθη για τους Απόστολο Χρήστου, Κρίστιαν Γκολομέεβ, Στέργιο Μπίλα κι Ανδρέα Βαζαίο, οι οποίοι με σούπερ επίδοση πήραν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και μαζί την πρόκριση στο τελικό (11/2, 18:00) του Παγκοσμίου Υγρού Στίβου στο ελεύθερο ανδρών 4Χ100μ.

Η Ελλάδα προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με την πέμπτη καλύτερη θέση, έχοντας χρόνο 3:14:33. Με τη συγκεκριμένη επίδοση εξασφάλισε παράλληλα και την παρουσία της στο μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Αναλυτικά η προσπάθεια των Ελλήνων πρωταθλητών

  • 1η κούρσα: Στην 7η θέση ο Χρήστου με 48.92
  • 2η κούρσα: Στην 5η θέση ο Μπίλας με 48.81
  • 3η κούρσα: Στη 2η θέση ο Γκολομέεβ με 47.86
  • 4η κούρσα: Στην 4η θέση ο Βαζαίος με 48,47

Τον ταχύτερο χρόνο των προκριματικών πέτυχαν οι ΗΠΑ (παρότι αγωνίζονται με σύνθεση ανάγκης, λόγω των πολλών απουσιών) με 3:12.32 και ακολούθησαν η Ιταλία με 3:12.96, η Μεγάλη Βρετανία (που έπεσε πλήρης, καθώς πέρυσι είχε ακυρωθεί και κινδύνευε να μείνει εκτός Ολυμπιακών) με 3:13.96 και η Κίνα με 3:14.07. Την οκτάδα του τελικού συμπλήρωσαν η Σερβία με 3:14.42, η Ισπανία με 3:14.71 και η Ουγγαρία με 3:14.73. Η Σουηδία ήταν ένατη με 3:15.37, αλλά με το χρόνο αυτό κατάφερε να υποσκελίσει την Πολωνία και να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για το Παρίσι.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΖΑΙΟΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΓΚΟΛΟΜΕΕΒ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ