ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Παγκόσμιο υγρού στίβου: Εξαντλημένοι Μπίλας και Γκολομέεβ μετά τα 4Χ100 ελεύθερο, έκαναν δηλώσεις από το έδαφος

Παγκόσμιο υγρού στίβου: Εξαντλημένοι Μπίλας και Γκολομέεβ μετά τα 4Χ100 ελεύθερο, έκαναν δηλώσεις από το έδαφος
ΕΡΤ

Οι Στέργιος Μπίλας και Κριστιάν Γκολομέεβ δεν μπορούσαν να σταθούν όρθιοι για δηλώσεις μετά την υπερπροσπάθεια στον τελικό της σκυταλοδρομίας 4Χ100 ελεύθερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Οι Απόστολος Χρήστου, Κριστιάν Γκολομέεβ, Στέργιος Μάριος Μπίλας και Ανδρέας Βαζαίος έβαλαν τα δυνατά τους και πλησίασαν το πανελλήνιο ρεκόρ, τερματίζοντας σε 3:13.67 και καταλαμβάνοντας την 6η θέση του τελικού της σκυταλοδρομίας 4Χ100 ελεύθερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Η υπερπροσπάθεια τους εξουθένωσε, με συνέπεια στο flash interview της ΕΡΤ αμέσως μετά την κούρσα, οι Μπίλας και Γκολομέεβ να μην μπορούν να σταθούν όρθιοι για τις δηλώσεις.

Ο εξαντλημένος Μπίλας, έπειτα από την τέταρτη κούρσα του στη μέρα (αφού έδωσε και δύο για τα 50μ. πεταλούδας), είχε λυγίσει το σώμα του στο flash interview, αλλά μίλησε για τη μεγάλη επιτυχία: "Θέλαμε να μπούμε στον τελικό. Θέλαμε το μπουστάρισμα για όλη την ομάδα, ώστε να πάει καλά στο Παγκόσμιο. Είναι σημαντικό για εμάς η Ελλάδα να βρίσκεται σε τελικό Παγκοσμίου στη σκυτάλη έπειτα από 19 χρόνια. Προχωράμε για τις επόμενες σκυτάλες. Προσπαθώ να σταθώ όρθιος με νύχια και με δόντια. Είχα την ατυχία να αγωνιστώ και σε μπαράζ. Έδωσα ό,τι είχα, αλλά ήταν δύσκολο να προκριθώ στον ημιτελικό. Μετά είχα ξαπλώσει στο πάτωμα, δεν μπορούσα να περπατήσω".

Εξουθενωμένος ήταν και ο Γκολομέεβ, ο οποίος σηκώθηκε από το πάτωμα για να δηλώσει: "Είμαστε ευχαριστημένοι για τον καλό χρόνο. Θέλαμε να κάνουμε πανελλήνιο ρεκόρ. Ήμασταν κοντά σε αυτό. Θέλαμε εξ αρχής να πάει η ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν είχαμε τόσο άγχος στη συνέχεια. Κάναμε κούρσα, βγήκε καλά και είμαστε ευχαριστημένοι".

Ο Ανδρέας Βαζαίος υποστήριξε από την πλευρά του: "Η κύρια δουλειά έγινε το πρωί, αφού προκριθήκαμε στους Ολυμπιακούς ΑΓώνες. Όλοι ήμασταν μουδιασμένοι το πρωί, γιατί είχαμε μεγάλο βάρος. Θέλαμε να βάλουμε τη σκυτάλη πάλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το βράδυ είχαμε καθαρό μυαλό, κάναμε καλύτερο χρόνο, κυνηγήσαμε κάτι περισσότερο και μας βγήκε χρόνος κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ. Είναι η πρώτη μέρα και συνεχίζουμε έτσι στα ατομικά και στις σκυταλοδρομίες".

Όσο για τον Απόστολο Χρήστου, είπε: "Ήταν ένας τελικός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Στη σκυταλοδρομία παλεύουμε χρόνια για να βρεθούμε σε μια βραδινή γιορτή. Ευελπιστούμε μέρα με τη μέρα να τα πηγαίνουμε καλύτερα".

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ