ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η μεικτή ομαδική ανδρών και γυναικών στα 4Χ100μ

Ο Απόστολος Χρήστου
Ο Απόστολος Χρήστου 2021 PETR DAVID JOSEK / AP PHOTO

Η εθνική ομάδα ανδρών στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική και η αντίστοιχη των γυναικών έδωσαν τη μάχη τους στις σκυταλοδρομίες για το Παγκόσμιο Υγρού Στίβου αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η ελληνική κολύμβηση δεν θα έχει εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το ερχόμενο καλοκαίρι όσον αφορά στα 4Χ100μ μικτή ομαδική, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Δεν μπήκαν μέσα στις 16 κορυφαίες χώρες οι άνδρες

Η εθνική ομάδα ανδρών στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική έκανε την προσπάθειά της, αλλά δεν κατάφερε να προστεθεί στη λίστα των ελληνικών "σκυταλοδρομιών" που εξασφάλισαν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω του Παγκοσμίου Υγρού Στίβου.

Ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης, ο Αρκάδιος Ασπουγαλής, ο Κωνσταντίνος Στάμου και ο Στέργιος Μπίλας σημείωσαν χρόνο 3:37.11 στον προκριματικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα, κατετάγησαν 15οι και δεν μπόρεσαν να μπουν μεταξύ των 16 χωρών που θα αγωνιστούν στο Παρίσι, αφού την τελευταία προνομιούχο θέση κράτησε η Ελβετία με το 3:35.46 που είχε κάνει πέρυσι στη Φουκουόκα.

Σημειώνεται πάντως ότι και οι τέσσερις Έλληνες κολυμβητές που αγωνίστηκαν, έχουν κερδίσει θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε μέσω ατομικών αγωνισμάτων (Μακρυγιάννης, Μπίλας), είτε μέσω άλλων "σκυταλοδρομιών" (Ασπουγαλής, Στάμου).

Την καλύτερη επίδοση των προκριματικών σημειώσαν οι ΗΠΑ με 3:32.53, με την Ολλανδία να ακολουθεί με 3:32.89 και να παίρνει την πρόκριση για το Παρίσι, αφήνοντας "εκτός νυμφώνος" την Πορτογαλία, που ήταν 16η πέρυσι.

Το πανελλήνιο ρεκόρ δεν έφτανε για την πρόκριση

Παράλληλα, με πανελλήνιο ρεκόρ από την εθνική ομάδα γυναικών στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική, αλλά χωρίς την πολυπόθητη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης της Ντόχα.

Η Νόρα Δράκου, η Ελένη Κοντογεώργου, η Άννα Ντουντουνάκη και η Μαρίλεια Δρασίδου κατέλαβαν την 11η θέση με επίδοση 4:04.01 και κατέρριψαν το 4:04.29 που είχε σημειωθεί στην αντίστοιχη διοργάνωση του Καζάν (9 Αυγούστου 2015), με τις Κάτια Σαρακατσάνη και Θεοδώρα Γιαρένη να πλασιώνουν τότε τις Δράκου και Ντουντουνάκη.

Η ελληνική ομάδα σημείωσε τον ίδιο ακριβώς χρόνο με την Ισπανία και, μετά την ολοκλήρωση της 2ης προκριματικής σειράς, ήταν οριακά εντός Ολυμπιακής πρόκρισης. Στην τελευταία σειρά, όμως, το Χονγκ Κονγκ, η Σινγκαπούρη και η Νότια Αφρική πέτυχαν καλύτερες επιδόσεις, με τις δύο ασιατικές χώρες να παίρνουν το εισιτήριο για το Παρίσι, ενώ η Νότια Αφρική με το 4:03.54 έμεινε εκτός, αφού υστερούσε σε σχέση με το περσινό 4:03.33 της Δανίας, η οποία κράτησε την προνομιούχο 16η θέση.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ