ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ο προπονητής του Γκολομέεβ, Άκης Οικονόμου, στο SPORT24: "Μπορεί το μετάλλιο ο Κριστιάν, αφήσαμε κάτι για τον τελικό"

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ έχει αναλάβει τις ευθύνες του από μικρός και για αυτό οι προσδοκίες που υπάρχουν από εκείνον για ένα μετάλλιο στο Τόκιο δεν τον αγχώνουν.
Ο Κριστιάν Γκολομέεβ έχει αναλάβει τις ευθύνες του από μικρός και για αυτό οι προσδοκίες που υπάρχουν από εκείνον για ένα μετάλλιο στο Τόκιο δεν τον αγχώνουν. © ΑΓΓΕΛΟΣ ΖΥΜΑΡΑΣ / AZSPORTSIMAGES.COM

Το SPORT24 εντόπισε τον προπονητή του Κριστιάν Γκολομέεβ, Άκη Οικονόμου, και μίλησε μαζί του για το τι μπορούμε να περιμένουμε στον τελικό των 50μ. ελεύθερο.

Σ' ένα ασύλληπτο ρεκόρ στοχεύει ο Κριστιάν Γκολομέεβ προκειμένου να κρεμάσει στο λαιμό του το μετάλλιο που πιστεύει ότι μπορεί να κατακτήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Και δεν το πιστεύει μόνο ο ίδιος. Με τις εμφανίσεις του έχει πείσει τους πάντες ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Προκρίθηκε στον τελικό με τον τρίτο καλύτερο χρόνο (21.60), πίσω από τον Αμερικανό Κέιλεμπ Ντρέσελ 21.42 και τον Γάλλο Φλοράν Μανοντού 21.53, κάνοντας παράλληλα συντήρηση δυνάμεων.

Ο Κριστιάν έγινε ο πρώτος Έλληνας που προκρίνεται σε τελικό Ολυμπιακών μετά τους Αγώνες της Αθήνας και ο προπονητής του Άκης Οικονόμου μίλησε για την κούρσα του και την τακτική τους στο SPORT24: "Αφήσαμε κάτι για να έχουμε να δώσουμε στον τελικό. Ο ημιτελικός ήταν η πιο φορτισμένη κούρσα και θέλαμε να είμαστε προσεκτικοί για να καθαρίσουμε με την πρόκριση. Ξέρουμε ότι στον τελικό αυτό που μετράει είναι η θέση που πάρεις και όχι η επίδοση που θα κάνεις. Να βγει μια δυνατή κούρσα. Είναι ψυχολογικά ανεβασμένος. Υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί στις ψηλές θέσεις, εννοώ στα μετάλλια. Μπορεί να πάρει το μετάλλιο! Ελπίζουμε ο χρόνος του στον τελικό να κατέβει κι άλλο και να είναι στα μετάλλια. Έχει δουλέψει πολύ το πνευματικό σκέλος της κούρσας του. Τη φαντάζεται διαρκώς, την οραματίζεται. Αυτή είναι η οριστικοποίηση που κάναμε στην προπόνηση".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Άκης Οικονόμου αποκάλυψε και τον χρόνο στον οποίο στοχεύει το ντουέτο, προπονητής και αθλητής. "Ελπίζω να έρθει το 21.30 που είναι ο στόχος ώστε να είμαστε στα μετάλλια. Σημασία έχει ποιοι θα ακουμπήσουν πρώτοι τον τοίχο". Αυτό σημαίνει ότι ο Κριστιάν θα δοκιμάσει να πετύχει ένα τεράστιο πανελλήνιο ρεκόρ και να καταρρίψει το δικό του 21.44 που κρατάει από το 2018 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

Ο Κριστιάν δεν αγαπάει τις πρωινές κούρσες και δούλεψε πολύ ώστε να είναι έτοιμος και γι' αυτό: "Είναι η πρώτη φορά που έχουμε τελικό πρωινές ώρες. Αυτό είναι πολύ δύσκολο για τους σπρίντερ και νομίζω έγινε για τηλεοπτικούς λόγους, προκειμένου να μπορούν να δουν τους αγώνες στην Αμερική. Δουλέψαμε πάνω και σε αυτό. Με προπονήσεις ακριβώς στις ώρες των αγώνων. Υπολογίζαμε τις ώρες τόσο της κάθε κούρσας όσο και τις ώρες που απείχε αγώνας με αγώνα και κάναμε τότε την προπόνηση. Ήταν πρόβες τελικού και ήταν μέρος της προπόνησης που κάναμε επί δύο μήνες συν αυτή τη νοερή προπόνηση. Ο Κριστιάν φαντάζεται τον εαυτό μου στην κούρσα από την αρχή έως το τέλος. Θέλουμε έναν αγώνα χωρίς λάθη".

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΓΚΟΛΟΜΕΕΒ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ